יהדות התורה לדרעי: לא לייקר את הארנונה בערים עם תחבורה ציבורית בשבת
יו"ר הסיעה יעקב אשר פנה לשר הפנים ואמר כי אין הצדקה להעלאת מחירי הארנונה ברשויות שהחליטו להפנות תקציבים לתח"צ בשבת. "אין הצדקה מוסרית לפרויקטים שרוב התושבים אינם זקוקים להם"
השיטה של המפלגות החרדיות לפעול נגד תחבורה ציבורית בשבת: בעקבות עדכון מחיר הארנונה שיעלה ב-2.58% ב2020, סיעת יהדות התורה פנתה לשר הפנים אריה דרעי בבקשה שלא לאשר בקשות מיוחדות להתייקרות נוספת ברשויות מקומיות שלקחו חלק במיזמי התחבורה הציבורית בשבת.
יו"ר הסיעה, ח"כ יעקב אשר, כתב במכתב לדרעי ולשר האוצר משה כחלון כי אותם ראשי רשויות, ובראשם ראש העיר תל אביב רון חולדאי, "עושים מהלכים פופוליסטים לצרכי יחסי ציבור דוגמת תחבורה ציבורית בשבת, ובלא כל הצדקה מוסרית מנתבים את כספי הציבור לפרויקטים שרוב התושבים אינם זקוקים להם".
אשר טען כי לראשי עיר שנוהגים בחוסר אחריות תקציבית אין זכות מוסרית לגבות מהאזרחים כספים נוספים. "אסור שמשאבי העיריה יהיו 'פרה חולבת' שראשיה יכולים לעשות בהם כרצונם", הסביר חבר הכנסת, "העלאת ארנונה בערים בהן יש עיוות מוחלט של סדרי עדיפויות זו שערוריה שאינה מתקבלת על הדעת".
לדבריו, "אילו טובת האזרחים מול עיניהם, חובה עליהם להתמקד ולנתב את כספי העיר לשיפור תחומי החינוך והרווחה, הנקיון, התברואה והבריאות להם זקוקים רוב מוחלט של תושבי עירם באופן ישיר ומיידי".
אשר ציין במכתבו גם את דו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון "לתת" ואמר כי "בימים שבהם אנו נחשפים לשורת המצוקות היומיומיות של מאות אלפי משפחות ויותר ממליון ילדים וקשישים, ההתעלמות מהסיוע הדחוף שלהם הם זקוקים, היא בזבוז משווע ושוד הקופה הציבורית".
94 רשויות הגישו בקשות לאישורים חריגים בארנונה, מתוכם 62 ביקשו להעלות את המחירים מעבר לעדכון המתקרב. בין הרשויות שביקשו עד כה את ההעלאה החריגה: תל אביב, לוד, ראש העין ורחובות. עם זאת, העיריות בבני ברק, בית שאן, הוד השרון וגני תקווה ביקשו להפחית את התשלומים.