שתף קטע נבחר

 

אושר בקריאה טרומית: הכנסת תפוזר והבחירות יתקיימו ב-2 במרץ

לאחר האישור בוועדה המסדרת על פטור מחובת הנחה להצעות החוק לפיזור הכנסת ה-22 ולשינוי תאריך הבחירות, התקיימה ההצבעה בקריאה טרומית בכנסת. יו"ר הוועדה המסדרת ניסנקורן: "יום כואב לכנסת. ההחלטה לפזר לא סופית אבל חייבים להתחיל את ההליך"

 

ההצבעה בקריאה טרומית על פיזור הכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

ההצבעה בקריאה טרומית על פיזור הכנסת    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר שהוועדה המסדרת של הכנסת אישרה הבוקר (יום ד') פטור מחובת הנחה להצעות החוק לפיזור הכנסת ה-22 ולשינוי תאריך הבחירות ל-2 במרץ, מליאת הכנסת אישרה את שתי ההצעות בקריאה טרומית. בהצעה לפיזור הכנסת תמכו 50 חברי כנסת ללא מתנגדים.

 

ח"כ אבי ניסנקורן הציג את ההצעות ואמר: "הלב נחמץ היום לי ואני חושב שלכל חברי הכנסת. אני חשבתי או לפחות קיוויתי שהחוקים שאני אעביר יהיו הצעות חברתיות ולא הצעות לפיזור הכנסת אבל בעת הזו זה מה שקורה. זה יום קשה לציבוריות הישראלית, כל צד חושב שהשני אשם ואני מבקש שננהג בממלכתיות ושנדע ימים טובים יותר".

 

השר יריב לוין השיב בשם הממשלה: "כולנו היינו מעדיפים לא להגיע למצב הזה, והעיסוק שעוד נעסוק בו רבות בשאלה מי אשם ולמה, לא יועיל בנקודת הזמן הזו. אני כן רוצה לנצל את הבמה כדי להודות ח"כ ניסנקורן שבלב הכאוס לפחות ידענו להעביר את החוקים האלה בהסכמה וברוח טובה, ואולי זו קרן אור קטנה באפלה מאוד גדולה".

 

כעת הוועדה המסדרת תקים ועדה מיוחדת שמטרתה היא לדון ולאשר את נוסח הצעות החוק. לאחר מכן, הן יעברו לקריאה ראשונה במליאת הכנסת, יחזרו לתיקונים סופיים בוועדה, וישובו להצבעה סופית בקריאה שנייה ושלישית במליאה. על החוקים חתומים נציגי כל סיעות הבית, כך שההליך מתקיים בהסכמה.

ביג בדרך לכנסת (צילום: אלכס קולומויסקי)
מליאת הכנסת(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

 

בדיון בוועדה המסדרת הצביעו 19 מחברי הוועדה בעד הפטור, ורק ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו - נמנע. יו"ר הוועדה אבי ניסנקורן אמר בפתיחת הישיבה: "זה יום כואב לכנסת. ההחלטה לפזר עוד לא סופית אבל אנחנו חייבים להתחיל את התהליך".

 

ח"כ פורר ביקש בדיון להצביע גם על הצעת החוק של מפלגתו שקוראת לאפשר יום שבתון רק לאזרח שהגיע להצביע. יו"ר הוועדה ניסנקורן וח"כ מאיר כהן מכחול לבן הבהירו שלא יאפשרו את המהלך משום שאין הסכמה מלאה סביבו.

 

ההצבעה בוועדה המסדרת    (צילום: ערוץ הכנסת )

ההצבעה בוועדה המסדרת    (צילום: ערוץ הכנסת )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ניסנקורן הוסיף: "אף אחד לא מבקש לבטל את יום השבתון, אנשים לא יכולים ללכת לעבוד. לא צריך להעניש את הציבור על זה שהם נגררים להליך שלישי. אני חושב שהנושאים האלה ושל שיטת הבחירות יכולים לידון בצורה מעמיקה כשיש כנסת מתפקדת, שיש וועדות מתפקדות, לא עושים מחטפים במהלך הדרך שאף אחד לא יודע מה ההשלכות שלהם"

 

ח"כ מיקי זוהר תקף בדיון את חברי כחול לבן: "עצוב לי לראות מפלגה בישראל שמתעצמת משנאה לאדם אחד שקוראים לו בנימין נתניהו. לא מערכים או אידאולוגיה. אתם תכפישו ואנחנו נפנה לציבור ונבקש שיכריע". ח"כ אחמד טיבי ענה לזוהר: "תמיד אמרתי שיש לך חוש הומור".

 

אם החקיקה לפיזור הכנסת אכן תושלם היום, ממחר בבוקר תחל רשמית תקופת הקמפיינים, אולם זו תלך ותתרחב ככל שיתקרב מועד הבחירות. בכל התקופה הזאת, וכפי שהיה בחודשים האחרונים, תמשיך לפעול הממשלה הנוכחית כממשלת מעבר, וכך גם הכנסת. ועדות הכנסת לא יפעלו בתקופה הזאת, ולא יהיו חקיקה ויוזמות שנויות במחלוקת. בתוך כך נתניהו וחבר הכנסת חיים כץ סיכמו הבוקר כי הפריימריז בליכוד יתקיימו ב- 26 בדצמבר". 

  

עימות ברגע האחרון לפני פיזור הכנסת באולפן ynet    (צילום: שחר גולדשטיין)

עימות ברגע האחרון לפני פיזור הכנסת באולפן ynet    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ברקע ההצבעות בכנסת, התארחו הבוקר ח"כ בועז טופורובסקי (כחול לבן) וח"כ שלמה קרעי (הליכוד) באולפן ynet והמשיכו את חילופי ההאשמות בין המפלגות. "זה יום נורא למדינת ישראל", אמר טופורובסקי. "הלוואי ונסיים אותו בסופו של דבר עם זה שתהיה הסכמה ותהיה ממשלת אחדות, אבל מה שכולם מבינים, כולל ליברמן, שבסופו של דבר אדם אחד על החסינות שלו לוקח את מדינת ישראל למערכת בחירות שלישית, לא מעניין אותו טובת המדינה, לא מעניין אותו טובת הממשלה, מעניין אותו רק החסינות של עצמו".

 

קרעי השיב: "אתם מוכנים לקחת מדינה שלמה לאבדון, אתה רואה את הרשויות קורסות, המדינה קורסת בשביל הצדקנות. הסכמנו למתווה הנשיא. הרי אתם לא מוכנים שהוא ישב יום אחד מעליכם בממשלה".

 

טופורובסקי הוסיף: אני לא רוצה מצב שבו אזרח יגיד לי תצביע עבור ראש ממשלה שיש נגדו כתב אישום על שוחד, מרמה והפרת אמונים, זה לא הגיוני. אני הולך להגיע לכל מקום במדינת ישראל, לכל המקומות שהצביעו ליכוד ולהסביר להם את כל הבלופים של רה"מ". קרעי: "הם יודעים הכל בדיוק כמוך. הם מאמינים שבן אדם זכאי לפני שהוכחה אשמתו".

 

לפי חוק יסוד הכנסת, הבחירות אמורות להיערך ביום שלישי בשבוע השלישי בחודש או בשבוע הראשון. אך מכיוון שבמקרה הנוכחי התאריכים שנבחרו על פי חוק התנגשו עם מועדים ואירועים אחרים, החליטו חברי הכנסת לשנות את יום הבחירה משלישי לשני. בדרך כלל מערכת הבחירות מתקיימת, לפי החוק, 90 ימים לאחר הפיזור, אבל בשל המצב המיוחד החליטו הח"כים לקיים הפעם את מערכת הבחירות במועד המוקדם האפשרי – 2 במרץ. 

 

השתתפו בהכנת הידיעה: אלכסנדרה לוקש וניר (שוקו) כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
מליאת הכנסת
צילום: עמית שאבי
מומלצים