שתף קטע נבחר

 

דרעי בשני: "נגד הגדלת מימון לבחירות". דרעי הלילה: "יש משמעת קואליציונית"

אחרי ההודעה על "התנגדות נחרצת" להגדלת יחידת המימון של המפלגות לקראת הבחירות הבאות, הצביעו הלילה חברי מפלגת ש"ס בעד הצעד הבזבזני. השר דרעי תירץ: "חויבנו לתמוך בגלל משמעת קואליציונית"

 

אריה דרעי  (צילום: אלכס קולומויסקי)
השר אריה דרעי(צילום: אלכס קולומויסקי)

הזיג-זג של יו"ר ש"ס: רק ביום שני השבוע הצהיר השר אריה דרעי בישיבת הסיעה כי מפלגתו "תיאבק למנוע את הגדלת יחידת המימון לבחירות". אמש, שתי יממות וחצי בלבד לאחר מכן, הצביעו דרעי וחבריו במליאת הכנסת בעד הצעד הבזבזני שיעלה למשלם המסים לא פחות מ-62 מיליון שקלים - מעבר למיליארדים שבקיום הבחירות עצמן.

 

"אנחנו מתנגדים לכך נמרצות", אמר השר דרעי בתחילת השבוע, בחדר הסיעה בכנסת, כשהוא מסביר כי "בתקופה של קיצוצים קשים וכואבים בתקציבי הרווחה, הבריאות, החינוך המיוחד ועוד - אסור לכנסת להגדיל את תקציב הבחירות". עוד הוסיף בנחרצות כי "אסור שזה יקרה" והתחייב כי "ש"ס תיאבק למנוע זאת, אם וכאשר ייערכו בחירות שלישיות".

 

מפלגת ש
דרעי ביום שני השבוע: "מתנגדים נחרצות"

 

הבוקר ניסה דרעי להסביר את הפער בין ההצהרות למעשים, ומסר בתגובה: "ש"ס התנגדה נמרצות להגדלת יחידת המימון לבחירות השלישיות. גם לפני ישיבת הוועדה הביעו נציגי ש"ס התנגדות לכך. אולם לצערנו, בשל הצורך להצביע על פי משמעת קואליציונית, חויבו נציגי ש"ס לתמוך בהצעה".

 

הכנסת פוזרה, ישראל הולכת לבחירות    (צילום: ערוץ הכנסת)

הכנסת פוזרה, ישראל הולכת לבחירות    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
ח"כ מיכאל מלכיאלי: "ש"ס הולכת אחרי נתניהו בנאמנות"    (צילום: גיל יוחנן)

ח"כ מיכאל מלכיאלי: "ש"ס הולכת אחרי נתניהו בנאמנות"    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כחלק מהחוק לפיזור הכנסת ה-22 שאושר הלילה בקריאה שנייה ושלישית, נקבעה תוספת של 62 מיליון שקל לתקציב מימון הבחירות. הנושא סוכם בין שר התיירות יריב לוין לבין יו"ר סיעת כחול לבן אבי ניסנקורן, המשמש גם כיו"ר הוועדה המסדרת הזמנית של הכנסת. לטענת גורמים בכנסת, המוכחשת על ידי לוין, הוא ביקש תוספת כפולה של 130 מיליון שקל, אך ניסנקורן סירב לכך. בכחול לבן הסבירו כי ההסכמה על הסכום שנקבע הייתה במטרה לסייע למפלגות הקטנות.

 

משמעות ההעלאה תהיה תוספת של 430 אלף שקל לכל מנדט של מפלגה ו-700 אלף שקל לכל רשימה. אם הרשימה מורכבת מכמה מפלגות, אזי התוספת לרשימה תחולק בין כלל המפלגות המרכיבות אותה (למשל בין הליכוד לכולנו, ובמקרה של כחול לבן - בין חוסן לישראל, יש עתיד ותל"ם).

 

להחלטה קדמה פגישה בין ניסנקורן ולוין לבין גזברי המפלגות שטענו שלא יוכלו לממן את הבחירות ללא תוספת ולא לפרוע את חובותיהן משתי מערכות הבחירות האחרונות וממערכת הבחירות לרשויות המקומיות מאוקטובר 2018. ישראל ביתנו התנגדה להגדלת התקציב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
השר דרעי
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים