רצח במאפייה: צעיר נורה למוות בכפר קאסם
גבר בן 30 נורה בתוך מאפייה בעיר, וצוות מד"א שהוזעק לזירה קבע את מותו במקום. היורה נמלט מהזירה. הקורבן - בן למשפחת אבו ג'אבר והחמישי ממנה שנרצח. על פי החשד, הרקע הוא סכסוך דמים בין משפחות
ג'והר אבו ג'אבר, בן 30, נורה למוות הבוקר (שבת) בתוך מאפייה בכפר קאסם. צוות מד"א שהוזעק לזירה קבע את מותו במקום. המשטרה פתחה בחקירה ומנסה לאתר את היורה - שנמלט מהזירה. על פי החשד, הרקע לרצח הוא סכסוך דמים בין שתי משפחות.
זה לא היה הרצח הראשון במשפחתו של אבו ג'אבר. בספטמבר האחרון נורה למוות ריבאל אבו ג'אבר, בן 26, בכניסה לכפר קאסם. שבועיים קודם לכן נורה למוות בפתח ביתו בכפר קאסם ג'יהאד אבו ג'אבר, גם בן 26. הוא נרצח על-ידי אלמונים שנמלטו מהזירה. כוחות משטרה גדולים הגיעו למקום ופתחו בחקירה. כמה כיוונים נבחנו, אך במשטרה שיערו שמדובר בסכסוך בין משפחות.
ג'יהאד אבו ג'אבר נורה בדרכו למאפייה בעיר, שבה עבד כמחלק לחם לחנויות. כמה שבועות קודם לרצח הגיעו שוטרים לשכונה שבה התגורר, לאחר שהתקבל דיווח על מציאת מטען ברכבו. בדצמבר אשתקד נרצח בן דודו, ראמי אבו ג'אבר בן ה-25, בפיצוץ מטען במשאית בכביש 5. ביולי האחרון נורה למוות דודו בן ה-62.
הדוד, אחמד סאלם אבו ג'אבר, נורה מטווח אפס בכניסה למפעל באזור התעשייה בעיר. על פי החשד, גם הרקע לרצח הזה היה סכסוך דמים בין שתי משפחות.
באירוע אחר בסוף השבוע, בסכנין, ירו אלמונים לעבר ביתו של ראש העיר, ד"ר ספואת אבו ריא, והציתו את רכבו - בזמן שהוא שוהה בחו"ל. באירוע לא היו נפגעים אך נגרם נזק לרכוש.
כוחות משטרה רבים הגיעו לזירה ופתחו בחקירה. הם בודקים אם הירי קשור לעירייה, בנוסף לכיווני חקירה נוספים. בשעות הבוקר נעצרו שני צעירים תושבי העיר, בני 22 ו-23, בחשד למעורבות באירוע. הם יובאו בערב לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בחיפה.
תושבים מהעיר נכחו במקום, גינו את המעשה ודרשו מהמשטרה להגיע ליורים שמהווים, לדבריהם, סכנה לכל האנשים ולנבחרי הציבור. אחד התושבים אמר כי "העיר חווה בתקופה האחרונה גל אלימות של ירי, המצב מאוד חמור וכולם סובלים".
הוא הוסיף: "הפושעים הללו לא היססו לירות לעבר ביתו של ראש העיר ולאיים על חייו. אם המשטרה לא תגיע ליורים בכל מקום, אז בסוף ירצחו ראש מועצה".
יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, מסר בעקבות שני האירועים האחרונים כי "אחרי המחאה נגד הפשיעה עשינו התקדמות משמעותית אל עבר תוכנית מערכתית למיגור האלימות, אבל היא שוב נדחתה בעקבות הבחירות החוזרות. המציאות הזאת היא התוצאה של ממשלה שמעדיפה להגן על עתידו של העבריין העומד בראשה מאשר להגן על אזרחים מפני ארגוני פשיעה".