שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש לבג"ץ: להשאיר את הצו נגד מינוי בן-ארי

במענה לעתירת התנועה למען איכות השלטון בישראל, אמר מנדלבליט כי הצו נגד מינוי אורלי בן-ארי זינזברג למ"מ פרקליט המדינה "דרוש כדי למנוע פגיעה בתפקודה התקין של פרקליטות המדינה"

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט קרא היום (שישי) לבג"ץ להשאיר על כנו את הצו הארעי נגד מינוי עו"ד אורלי בן-ארי גינזברג מ"מ פרקליט המדינה. זאת, לאחר ששר המשפטים אמיר אוחנה שלח אליו שלשום מכתב שבו טען כי הצו לא תקף מכיוון שהמינוי כבר יצא אל הפועל כשהוצא.

 

אביחי מנדלבליט אורלי בן-ארי אמיר אוחנה (צילום: יהונתן ולצר, TPS)
המינוי יאושר? מנדלבליט, בן ארי, אוחנה(צילום: יהונתן ולצר, TPS)

 

במענה לעתירת התנועה למען איכות השלטון בישראל, כתב מנדלבליט כי הצו הארעי שניתן בעתירה "דרוש כדי למנוע פגיעה בתפקודה התקין של פרקליטות המדינה. היועץ המשפטי לממשלה יפנה בעניין זה גם לאמור במכתבו של נציב שירות המדינה לשר המשפטים אשר הבהיר כי לשיטתו מינוי מעין זה עלול 'לערער את תפקודה התקין של הפרקליטות'".

 

עוד כתב כי "מינויה של עו"ד בן ארי לתפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות, ולפיכך קמה מניעה משפטית לאשרו".

 

 

אורלי בן-ארי גינזברג לאחר טקס הפרישה של שי ניצן

אורלי בן-ארי גינזברג לאחר טקס הפרישה של שי ניצן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנדלבליט הוסיף כי שר המשפטים, אמיר אוחנה, שלח אליו ביום רביעי האחרון מכתב שבו טען כי "מינויה של בן ארי נכנס לתוקף עם חתימתי על המינוי ב-17 בדצמבר". שר המשפטים טען כי הצו הארעי שהוציא בג"ץ ניתן על בסיס שגוי - שכן הצו נועד להקפיא את המינוי בטרם יצא לפועל, אך הוצא לאחר שהמינוי יצא לפועל. לטענת אוחנה, מועד כניסתה לתפקיד של בן ארי לא היה יום רביעי בבוקר - אז הוצא הצו - אלא יום לפני כן, כשחתם על המינוי.

 

"הצו, שנועד לשמר את המצב הקיים, אינו רלוונטי והמינוי הוא מעשה עשוי", טען אוחנה. מנדלבליט טען כי הוא סבור שחיוני שדבריו של אוחנה יובאו בפני בית המשפט, אך הוסיף כי לדעתו הדברים אינם מהווים סיבה לביטול הצו.

 

מנדלבליט ציין את סמיכות הזמנים בין ההחלטה על המינוי לבין מתן הצו הארעי, וטען כי בן-ארי לא החלה למלא את התפקיד באופן מהותי. לדבריו, "במקרה שלפנינו הצו הארעי שניתן ביקש 'להקפיא' מצב קיים, וכאמור, הגם שמינויה של המשיבה אכן נכנס לתקפו מבחינה פורמלית, הרי שטרם החלה למלא את התפקיד באופן מהותי... מאזן הנוחות והן סיכויי העתירה מטים את הכף לטובת מתן הצו הארעי שניתן, המקפיא את המצב, שבו טרם החלה המשיבה למלא את תפקידה כממלאת מקום פרקליט המדינה באופן מהותי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן ולצר, TPS
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט
צילום: יהונתן ולצר, TPS
מומלצים