שתף קטע נבחר

 

בולטון נגד טראמפ: המדיניות כלפי צפון קוריאה נכשלה

על רקע פקיעת הדד-ליין של פיונגיאנג בסוף השנה, היועץ לביטחון לאומי לשעבר של הנשיא מזהיר מפני איום מתקרב: "נדרשת מדיניות יעילה יותר לפני שיאיימו על המולדת". דיווח: "דרום קוריאה וארה"ב תרגלו במשותף לקיחה בשבי של בכירים בצפון"

היועץ האמריקני לביטחון לאומי לשעבר, ג'ון בולטון, ביקר אמש (יום ב') בחריפות את המדיניות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כלפי צפון קוריאה, והזהיר מפני איום מתקרב מצד הדיקטטורה המבודדת. "הסכנה לכוחות האמריקניים ולבעלות בריתנו מתקרבת. נדרשת מדיניות יעילה יותר לפני שלצפון קוריאה תהיה טכנולוגיה לאיים על המולדת האמריקנית", כתב בולטון בחשבון הטוויטר שלו, שנחסם למשך כחודשיים לאחר שפוטר מהתפקיד בספטמבר האחרון.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

ארכיון ג'ון בולטון  (צילום: MCT, AFP)
"אין התקדמות במאמץ למנוע מפיונגיאנג נשק גרעיני". בולטון וטראמפ(צילום: MCT, AFP)

בולטון, שכונה על-ידי הנשיא טראמפ "נץ", היה סקפטי לגבי ההישגים שיוכלו לצאת מהפסגה בין טראמפ לבין קים שהתקיימה בשנת 2018 בסינגפור. כזכור, מאז תחילת השנה נמצאים המגעים לפירוק חצי האי הקוריאני מגרעין במבוי סתום. מוקדם יותר החודש הבטיחה צפון קוריאה "מתנת חג מולד" לארצות הברית, אם זו לא תשנה את מדיניותה כלפיה עד 31 בדצמבר.

 

בראיון לאתר אקסיוס אמר יועצו של טראמפ לשעבר כי הוא חושב שהממשל בראשות הנשיא אינו מתכוון למנוע מפיונגיאנג להפוך לכוח גרעיני שביכולתו לשגר טילים אל עבר מדינות אחרות. אחרת, לדבריו, "הוא היה בוחר בכיוון אחר". לטענתו, "המחשבה שאנחנו מפעילים לחץ בצורה מקסימלית על צפון קוריאה היא שגויה".

 

טראמפ על בולטון: "הוא נץ מוחלט"

טראמפ על בולטון: "הוא נץ מוחלט"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על האפשרות שצפון קוריאה תערוך ניסוי גדול ומשמעותי, או תבצע פרובוקציה אחרת עם תום הדד-ליין שהציבה לוושינגטון, הוא אמר כי הוא מקווה שארה"ב תכיר בטעותה ותגיד: "ניסינו, המדיניות נכשלה". בולטון מתח ביקורת גם על דבריו של הנשיא האמריקני, שטען כי ניסויי הטילים קצרי הטווח של צפון קוריאה אינם מטרידים אותו. "כשהנשיא אומר 'אני לא מודאג מהטילים קצרי הטווח', הוא אומר למעשה 'אני לא מודאג מהסיכון הטמון לחיילים האמריקנים באזור ולבעלות בריתנו – דרום קוריאה ויפן'", אמר בולטון.

 

הוא שב והדגיש כי "לאורך שלוש שנות הממשל, לא נראה שקיימת התקדמות במאמץ למנוע מצפון קוריאה להשיג נשק גרעיני".

 

"ארה"ב ודרום קוריאה תרגלו לקיחת בכירים מהצפון בשבי"

במקביל, דיווחה אתמול סוכנות הידיעות רויטרס כי כוחות מיוחדים של צבא ארה"ב ערכו בחודש שעבר תרגיל משותף עם כוחות מיוחדים של צבא דרום קוריאה, שבו דימו הסתננות לבסיס אויב. הכוחות פשטו על הבסיס והובילו אדם כשידיו קשורות מאחורי גבו. גורם דרום קוריאני סיפר שהאימון דימה למעשה חילוץ בני ערובה, במסגרת תרגיל משותף למדינות שמתקיים אחת לרבעון. שירות הפצת המידע החזותי של ארה"ב חשף את התמונות מהאימון המיוחד.

 

תרגיל משותף לצבא ארה
חילוץ בני ערובה או לקיחת בכירים בשבי? התרגיל המשותף(צילום: VIA REUTERS)

תרגיל משותף לצבא ארה
(צילום: VIA REUTERS)

תרגיל משותף לצבא ארה
(צילום: VIA REUTERS)

תרגיל משותף לצבא ארה
(צילום: VIA REUTERS)

 

שר ההגנה האמריקני אספר מתייחס למתיחות עם פיונגיאנג

שר ההגנה האמריקני אספר מתייחס למתיחות עם פיונגיאנג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האימון המשותף לצדדים נחשף לראשונה בעיתון הדרום קוריאני "צ'וסון אילבו". בעיתון דווח שהתרגיל אמור היה לדמות אירוע של לקיחת בכירים צפון קוריאנים בשבי. עוד דווח כי הפנטגון מחק סרטון שבו נראה אדם במדים דומים לאלה של צבא צפון קוריאה מתמוטט לאחר שנורה על-ידי אחד מאנשי הכוחות המיוחדים.

 

הממשל הקודם בדרום קוריאה תכנן בשנת 2017 להקים יחידה שיועדה "לסלק או לשתק" את הפיקוד העליון של צפון קוריאה במקרה של מלחמה. גם מפקד כוחות חיל האוויר האמריקני באוקיינוס השקט, הגנרל צ'ארלס בראון, התייחס לנושא בשבוע שעבר כשאמר שהצבא האמריקני יכול "להסיר את האבק ולהכין לשימוש" אפשרויות שפותחו בשנת 2017, עת המתיחות בין פיונגיאנג לוושינגטון. האיומים הללו באים על רקע הדיווחים שלפיהם צפון קוריאה עלולה לשגר טיל בליסטי ארוך טווח, בשל התקרבות הדד-ליין לפריצת דרך במו"מ בין הצדדים.

קים ג'ונג און ב מפגש ועידת הצבא המרכזית של מפלגת הפועלים ב צפון קוריאה  (צילום: AFP)
הצפון מכין "מתנת חג מולד" לארה"ב? קים עם בכירי הצבא(צילום: AFP)

קים ג'ונג און ב מפגש ועידת הצבא המרכזית של מפלגת הפועלים ב צפון קוריאה  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

כזכור, בסוף החודש יפקע הדד-ליין שהציבה צפון קוריאה לארה"ב. פיונגיאנג דרשה ממנה לוותר על הדרישה לפירוק חד-צדדי מגרעין, ומצפה לוויתורים משמעותיים במו"מ – כולל בנושא הסנקציות האמריקניות. צפון קוריאה הזהירה שלאור המבוי הסתום בשיחות שתי המדינות עלולות לפתוח בקרוב "פרק חדש" ביחסים. המכשול המרכזי במו"מ הוא סירובה של פיונגיאנג להיענות לדרישה של וושינגטון לפירוק מוחלט מנשק גרעיני, בתמורה להסרת הסנקציות עליה. לאחרונה אמר השגריר של צפון קוריאה באו"ם שהפירוק מגרעין כבר לא נמצא על הפרק במו"מ עם ארה"ב.

 

לפי דיווח בסוף השבוע בניו יורק טיימס, בפסגה השנייה שהתקיימה ביניהם בהאנוי, הציע קים לנשיא טראמפ לפרק את אתר הגרעין המרכזי ביונגביון, בתמורה להקלה בסנקציות הכבדות ביותר שחונקות את כלכלת ארצו המבודדת – סנקציות שאובמה הטיל תחילה ב-2016 וטראמפ החמיר בהמשך. טראמפ, כך דווח, התפתה להסכים להצעה הזו, אך מזכיר המדינה מייק פומפאו, והיועץ לביטחון לאומי לשעבר בולטון, שכנעו אותו לסרב להצעה – מאחר שהיא מאפשרת לאתרי העשרת אורניום חשובים להמשיך לפעול.

 

מוקדם יותר החודש הזהיר טראמפ את קים שהוא עלול "לאבד הכול", אם ינקוט פעולה עוינת נגד ארה"ב. "קים ג'ונג און חכם מדי ויש לו הרבה מה להפסיד, בעצם הכול, אם הוא יפעל בדרך עוינת. הוא חתם איתי בסינגפור על הסכם תקיף לפירוק מגרעין", כתב אז טראמפ. "הוא לא רוצה לנתק את היחסים המיוחדים שיש לו עם נשיא ארה"ב, או להתערב בבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר". מנגד, פיונגיאנג ערכה כמה ניסויים, כנראה במנועים רקטיים, שאותם הגדירה כבעלי "משמעות רבה מאוד" עבור חיזוק "ההרתעה הגרעינית" שלה. היא חזרה גם לשגר טילים בליסטיים, אם כי כאלו לטווח קצר בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA, MCT
"המדיניות נכשלה". טראמפ ובולטון
צילום: EPA, MCT
מומלצים