הותר לפרסום: ארבע שנות מאסר לרב בי-ם שביצע מעשים מגונים בילדים
שלום חזן, רב קהילה ובית כנסת בירושלים, נידון למאסר בגין עבירות שביצע בשני ילדים ושתי ילדות שהגיעו לבית התפילה ללמוד ממנו תורה. לפי האישום, לאחר המפגשים נהג לשלם להם כסף. לטענתו לא פגע במתלוננים והתייחס אליהם כ"סבא אוהב". הוא יפצה את קורבנותיו ב-40 אלף שקל
בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (שלישי) ארבע שנות מאסר על שלום חזן, רב קהילה ובית כנסת בעיר, בגין עבירות מין שביצע בשני ילדים ושתי ילדות בגילאי 6-12.
חזן הורשע בעבירות שביצע נגד ארבעה ילדים וילדות שהגיעו לעזור לו בבית הכנסת וללמוד ממנו תורה. הוא יפצה את הקטינים בסכום של 40 אלף שקלים.
כתב האישום נגד הרב הוגש לפני כשנה, וייחס לו מספר רב של מעשים מגונים בילדים. מפרטי האישום עולה כי הוא נפגש עם קורבנותיו בבית הכנסת, כאשר במהלך המפגשים פגע הרב בקטינים - ולאחר מכן שילם להם סכומי כסף. בין היתר הוא הושיב את הילדים והילדות על ברכיו, מישש אותם ונישק אותם בכמה מקרים שונים. הרב חזן חזר ואמר כי הוא לא פגע במתלוננים, התייחס אליהם כאל "סבא אוהב" וכל כוונתו היתה לעזור.
עו"ד שמרית וולף מפרקליטות מחוז ירושלים התייחסה לגזר הדין: "רב קהילה שאמור להיות משענת, תמיכה ונחמה לכלל הציבור, לרבות הורים וילדים, הפך לתוקפן ופוגע. הוא קנה את הילדים במתת כספי - פיתח שיטה זו ופגע בילד אחר ילד, ילדה אחר ילדה. הנאשם ניצל את כוחו ומעמדו, את ההערצה שחשו כלפיו, ובכך פגע בזכות האדם על גופו".
מנכ"לית המועצה לשלום הילד, עו"ד ורד וינדמן, התקוממה על החלטת בית המשפט: "גזר הדין מקומם. ענישה מקלה שכזו כלפי מי שפוגע מינית בילדים לא רק שאינה צודקת, אלא שהיא מזיקה ומעבירה מסר פסול לנפגעי העבירה. עוד היום המועצה לשלום הילד תפנה לפרקליטות שעתרה לענישה מחמירה יותר כדי להגיש ערעור על גזר הדין.
"צריך להפסיק להזדעזע ולהתחיל לפעול לשינוי התפיסה של המערכת המשפטית, בין היתר באמצעות הסרת המגבלות הקיימות בחוק, כך שניתן יהיה להוביל לענישה משמעותית ובלתי מתפשרת", הוסיפה עו"ד וינדמן, "כשסוף סוף תהיה ממשלה קבועה ויציבה בירושלים, אולי יהיה גם פנאי להתבונן לילדים הנפגעים בעיניים, ובאמצעות מדיניות ענישה ראויה שתקבע בחקיקה - להבטיח להם, ולנו כחברה, צדק".
עו"ד ועו"ס לירון, מנהלת המרכז לילדים נפגעי עבירות של המועצה לשלום הילד, מסרה: "אנחנו מלווים את הנפגעים מרגע הגשת התלונה ולאורך כל ההליך הפלילי. בזמן הזה נחשפנו מקרוב להשלכות הקשות של הפגיעה בהם, ולהליך המשפטי המורכב שהם היו צריכים לעבור. מגיע לאותם ילדים אמיצים, שחשפו את הפגיעה, לדעת שיש דין ויש דיין. שהענישה הולמת את חומרת העבירות, ומאפשרת להם לשים את הפרק הזה מאחוריהם ולהתחיל את תקופת שיקום בעוד שהפוגע נמצא מאחורי סורג ובריח לפרק זמן ממושך".