שפיר עונה לפרץ: "גם הוא 'בחר את דרכו' בעבר, כשחזר בירכתי"
חברת הכנסת מהמחנה הדמוקרטי התייחסה באולפן ynet לדבריו של יו"ר העבודה-גשר, שאמר כי שפיר "בחרה את דרכה, ושיהיה לה בהצלחה", והזכירה את עזיבתו ב-2013. היא טענה כי חיבור בשמאל הכרחי: "אם פרץ ומרצ לא יקבלו החלטות מהר, הם חותמים על תעודה פטירה"
ברקע קריאתה לאיחוד בין מפלגות השמאל, ח"כ סתיו שפיר (המחנה הדמוקרטי) התייחסה הבוקר (יום ד') באולפן ynet לדבריו של יו"ר העבודה-גשר עמיר פרץ, שאמר אתמול כי שפיר "בחרה את דרכה, ושיהיה לה בהצלחה".
"בהחלט בחרתי את דרכי", אמרה שפיר - כיום יו"ר "המפלגה הירוקה", ועקצה חזרה: "צריך אולי להזכיר לעמיר פרץ שהוא גם בעבר בחר את דרכו בצורה קצת אחרת, הוא עזב את מפלגת העבודה כדי לחבור לנתניהו ב-2013. כשאני עזבתי זה היה כדי לאחד את השמאל ולאחד את המחנה. כשעמיר חזר למפלגת העבודה לפני כמה שנים אני בירכתי על כך".
"אני חושבת שלהביא בחזרה אנשים ומנהיגים אידיאולוגיים שהערכים שלהם נמצאים במקום הנכון זה הדבר הנכון לעשות. צריך להשאיר את העבר מאחור. אני לא מבקשת לחזור למפלגת העבודה. אני מבקשת להקים פה משהו חדש, זה נקרא המחנה הדמוקרטי, שבו יש מקום למפלגת העבודה ולמרצ ולישראל דמוקרטית ולנו במפלגה הירוקה, כשכולם ביחד נמצאים תחת קורת גג אחת שהמטרה שלה להביא שינוי", אמרה.
על טענתו של פרץ כי "לעבודה-גשר יש אידיאולוגיה משל עצמה אותה חשוב לשמר" אמרה: "אני הייתי מקום שני במפלגת העבודה. במה השוני האידיאולוגי הכל כך גדול בינינו במחנה הדמוקרטי ומפלגת העבודה? אני ממש שוברת את הראש מנסה להבין איפה ההבדלים האלה, איפה?".
היא טענה כי חיבור הכרחי למרות טענת פרץ שחיבור יביא פחות מנדטים: "מפלגות שמגיעות למצב שהם חודשיים לפני בחירות וחוששות מאחוז החסימה צריכות לקבל החלטות, לא לחכות לרגע האחרון. הסקרים מראים שאיחוד מביא בחזרה את המצביעים שלנו ויכול להגיע גם ל-12 מנדטים, בגלל שאיחוד נותן תקווה ותחושה שלא מתעסקים פה בחלוקת כיסאות אלא באידיאולוגיה".
-אולי בעבודה-גשר חושבים שאת או חברי מרצ מבריחים מצביעים לכחול לבן?
"הסקרים מראים דווקא אחרת, אני מביאה מצביעים מכחול לבן ומהמרכז. גם כשאתה מסתכל על מתפקדי המפלגה הירוקה, אנחנו המפלגה היחידה בתוך הזירה הזאת שמביאה מצביעים צעירים. מתוך אלפי אנשים שהתפקדו, צעירים, שהתפקדו אלינו ממש בשבוע האחרון מאז שפתחתנו את ההתפקדות. הגיל הממוצע הוא בשנות העשרים המוקדמות".
-אם יש כוח לירוקים, למה שלא תרוצו לבד?
"היום בערב אנחנו עורכים מפגש פעילים שבו אנחנו משתפים את הפעילים שלנו גם בהחלטות מהסוג הזה, אבל אני ריאלית ופרגמטית אני לא חושבת שצריך לקחת סיכונים בבחירות כל כך חשובות לעתיד מדינת ישראל. אם עמיר פרץ או אנשי מרצ לא יקבלו כרגע את ההחלטות הנכונות הם עלולים להביא גזר דין מוות, גם על מפלגת העבודה וגם על מרצ. זה לחתום על תעודת הפטירה שלהן. הדבר הנכון למפלגות במצב כזה זה לא, ובלי להיכנס לדרמה מיותרת, על זה שהם סיימו את דרכן ההיסטורית וכו', אלא להמשיך את הדרך ההיסטורית בזה שמתאחדים, מעצבים את הכוח מחדש ומציגים גישה לוחמנית ורצינית לבוחר".
על הניסיונות של גורמים בתוך מרצ לשנות את מיקומי המועמדים במחנה הדמוקרטים כך שהיא לא תהיה במקום השני אמרה: "העובדה שהם לא מזדהים בשמם מעידה על משהו. הם מבינים, כמו כולם, שאת הציבור לא מעניין משחק הכיסאות הזה, ולכן אני גם הצעתי פתרון. איפה שיש אי הסכמה בין פוליטיקאים על מקומות צריך לפנות לציבור. אפשר לעשות פריימריז פתוחים גם על הנהגת הרשימה, אפשר לשריין ברשימה גם מקומות לנציגים אחרים שהיינו רוצים להכניס פנימה, גם זה מחזק את הכוח".
-רמז?
"הולכות להיות פה עוד הרבה מאוד הפתעות".