ראש מועצת שומרון דורש להדיח את התובעת מהאג: "לא כשירה"
יוסי דגן דורש מבית הדין הבינלאומי להדיח את התובעת פאטו בנסודה על רקע החלטתה לקדם חקירה של פשעי מלחמה שבוצעו בישראל. "הייתה שרת משפטים במשטר רצחני, זה מופע שיא של ציניות", נכתב בפנייה, בעקבות הפרסום ב"ידיעות אחרונות"
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן הגיש הבוקר (ד') פנייה רשמית לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, ודרש להדיח ולחקור את התובעת הכללית פאטו בנסודה. הדרישה מגיעה ברקע החלטתה של בנסודה לחקור את מדינת ישראל, אלופי צה"ל וראשי רשויות ביהודה ושומרון בגין פשעי מלחמה בפעילותה של המדינה בשטחים.
נערכים לחקירה בהאג: "לישראל צפויה מערכה קשה"
דגן שלח את הפנייה בעקבות הפרסום ב"ידיעות אחרונות", לפיו בנסודה שימשה כתובעת הכללית ושרת המשפטית במדינת גמביה לאחר ההפיכה הצבאית במשטר הדמים של הדיקטטור הרצחני יחיא ג'אמה שאחראי לרצח, עינויים ואונס של אנשי אופוזציה ואנשי המשטר במדינה.
בעקבות כך, טוענים בשומרון, החלטתה מציגה "שיא של צביעות וציניות מצד של מי שקידמה כתובעת כללית וכשרת המשפטים של הדיקטטור ג'אמה, את מדיניותו של רודן. אין אפשרות לבנסודה לקבוע כי דווקא ישראל מבצעת פשעי מלחמה".
בנסודה בת ה-58 שירתה במשך ארבע שנים תחת ג'אמה. זה מינה אותה תחילה ב-1994 לעורכת הדין שלו, ואז ב-1996 לתובעת הכללית ובהמשך לשרת המשפטים במשטרו.
העובדה שעבדה עם הרודן ארבע שנים בתפקידים מרכזיים העלתה כלפיה בשנים האחרונות, במיוחד מאז שעלתה לבמה הראשית בבית הדין בהאג, ביקורת רבה. רבים מאזרחי גמביה טענו כי בנסודה העלימה עין ממעשיו האכזריים. אחרים טענו כי העובדה ששירתה תחתיו במשך ארבע שנים פוסלה אותה מראש מלכהן כתובעת הראשית בבית הדין בהאג.
בפנייה, שנשלחה על-ידי עורכי הדין עמיחי ויינברגר ועדי סנדינסקי לוי, ממשרד עורכי הדין ויינברגר ברטנטל, נכתב כי "זה מופע שיא של ציניות מצד התובעת שמנסה להעמיד את אלופי צה"ל וראשי רשויות מקומיות ביו"ש 'בעוון' של חיים ובנייה של לב המולדת של העם היהודי. היא עצמה הייתה בתפקידי מפתח כתובעת כללית וכשרת משפטים במשטר רצחני במדינת גמביה אשר פעל לדיכוי זכויות אדם".
דגן אמר כי נוסף על הדרישה להדיחה, הוא דורש שבית הדין יפתח בחקירה נגדה על פשעיה. "עצם העובדה שתובעת אשר כיהנה בתפקיד בכיר בממשל דמים שביצע פשעים חמורים מהקשים נגד האנושות בעשורים האחרונים מעיזה לטעון כי היא תחקור את ישראל על חיים והתיישבות במולדתנו, רק מבהיר עד כמה בית הדין של האג איבד את הכיוון לחלוטין. אין שאלה לגבי חוסר כשירותה לחקור את הנושא, אך אנו דורשים כי במקביל להדחתה מהתפקיד, יקדם בית הדין חקירה כנגדה על פשעים נגד האנושות".