שתף קטע נבחר

 

העבודה אישרה את השריונים של פרץ; שמולי נעדר במחאה

קרע במפלגת העבודה? בזמן שחברי המפלגה התכנסו לאשר ליו"ר עמיר פרץ שני שריונים בעשירייה הראשונה, חה"כ איציק שמולי צייץ: "לא אקח חלק במהלכים שעלולים לפגוע במפלגה ולשנות את מהותה". פרץ על חיבור בשמאל: "לכל מפלגה המסר שלה"

 

 

העבודה אישרה את השריונים של פרץ    (צילום: משי בן עמי)

העבודה אישרה את השריונים של פרץ    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ועידת מפלגת העבודה התכנסה הערב (יום רביעי) ואישרה שני שריונים אותם ביקש יו"ר המפלגה עמיר פרץ בעשירייה הראשונה של רשימת המפלגה בבחירות לכנסת. חבר הכנסת איציק שמולי נעדר מהכנס במחאה, בגלל שפרץ החליט על השריונים בלי לומר מי הם ולאיזה מקום ברשימה הוא מייעד אותם. צירי מפלגת העבודה גם אישרו בוועידה את החיבור עם מפלגת גשר בראשות אורלי לוי אבקסיס, חיבור שיתקיים גם בבחירות הקרובות. בנוסף, החליטה הוועידה כי לא יתקיימו בחירות מקדימות (פריימריס) לרשימת המפלגה לקראת הבחירות.

 

שמולי אף כתב בטוויטר בזמן הוועידה: "אף שמהלך השריונים יפגע באחרים ולא בי אישית - לא אקח חלק במהלכים שעלולים לפגוע במפלגת העבודה ולשנות את מהותה". הצעה שהעבירו חברי הכנסת של המפלגה לפרץ, לפיה ייערך סקר פופולריות של המשוריין לפני שיוכנס לרשימה - נדחתה על ידו.

 

עמיר פרץ (צילום: יריב כץ)
"נתניהו לא יכול להיות סמל לילדים שלי". פרץ בוועידה (צילום: יריב כץ)

 

 

פרץ על האפשרות לאיחוד בשמאל    (צילום: אלי סגל)

פרץ על האפשרות לאיחוד בשמאל    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

פרץ עצמו אמר באירוע הערב כי "מערכת הבחירות השלישית תהיה קשה, מורכבת ואולי גם אלימה יותר. אנחנו נהיה הלב החברתי והמצפן המדיני בממשלת מרכז-שמאל של בני גנץ". פרץ הוסיף: "לא מצמצנו ולא נכנסנו למשא ומתן עם נתניהו. החלטתי לא ללכת במסלול זה. זה היה גורם לאובדן מוחלט בינינו לבין בוחרינו. נתניהו לא יכול להיות סמל ודוגמה לילדים שלי, לילדי מדינת ישראל". פרץ גם אמר כי "החיבור בינינו לבין גשר חזק". בנוסף, תקף פרץ בחריפות את כחול לבן והעומד בראשה, בני גנץ, ש"הלך שבי אחרי אביגדור ליברמן".

 

"לצערי הרב, ידידינו בכחול לבן הלכו שבי אחרי אותה משענת קנה רצוץ שקרויה ישראל ביתנו", אמר פרץ. "אני קורא לחבריי בכחול לבן: התנערו ממנו! אל תמשיכו להעניק לו לגיטימציה כי מי שפוסל ומסית נגד אזרחי ישראל הערבים לא היה ולא יהיה שותף לממשלת שינוי, ומי שמכתים, מדיר ופוגע בציבור החרדי כולו - מוביל את ישראל למחוזות מסוכנים עד כדי מלחמת אזרחים".  פרץ פנה לגנץ ואמר: "יש לך שותף אחד אמיתי שיביא איתו את הלב החברתי והמצפן המדיני. רק אם העבודה-גשר תהיה גדולה, בני גנץ יהיה ראש ממשלה".

כינוס ועידת מפלגת העבודה בהשתתפות ח
(צילום: יריב כץ)

כינוס ועידת מפלגת העבודה בהשתתפות ח
(צילום: יריב כץ)

פרץ התייחס לשריונים שאושרו והבטיח כי "הכוונה היא לצרף אישים שיכולים לתרום אלקטורלית למפלגה, אם לא יימצאו כאלה לא אשתמש בשריונים". יושב העבודה גם דיבר על נושא החיבור עם מפלגות בגוש ואמר: "אני פונה לחבריי במרכז- שמאל, מה קרה לכם? לכל אחת מהמפלגות יש את המסר שלה, בואו תרימו ראש, כל אחד יניף את דגליו בגאווה, נסתער על המצביעים שחלקם הגדול לא הגיע להצבעה בסיבוב הקודם וכך נבטיח את החלפת השלטון. הודעתי ואני מודיע שוב ששאלת החיבורים תיבחן בזמן כאשר לנגד עינינו תעמוד טובת המדינה, טובת הגוש וטובת המפלגה".

 

פרץ: "שפיר בחרה לעזוב, שיהיה לה בהצלחה"

ועידת העבודה התכנסה כאמור על רקע הניסיונות של המחנה הדמוקרטי להתאחד עם העבודה-גשר, מול סירובו העיקש של פרץ. יו"ר כחול לבן בני גנץ קרא בצהריים למפלגות השמאל להימנע מפיצולים לקראת הבחירות בניסיון למנוע מנתניהו להקים ממשלה. "בעת הזו ישראל צריכה לממשלת אחדות רחבה, יציבה וחזקה", אמר גנץ בישיבת סיעתו. "כדי שנעמוד במשימה שלנו, כל המפלגות שרוצות בהחלפת השלטון צריכות לפעול מתוך אחריות, ולהניח את האגו האישי והפוליטי בצד".

 

אתמול התייחס פרץ באולפן ynet לקריאות בשמאל לאיחוד עם המחנה הדמוקרטי, בניסיון ליצור שינוי משמעותי בבחירות שייערכו במרץ. פרץ ציין את ההבדלים בין המפלגות והתייחס גם לח"כ סתיו שפיר שעברה למחנה הדמוקרטי, תוך שהוא מבהיר כי חזרתה לשורות העבודה היא אינה בגדר אפשרות ולדבריו היא "בחרה ללכת ושיהיה לה בהצלחה".

 

"השיקול הראשון שלי הוא לשמור על העצמאות והמסורת של מפלגת העבודה", אמר פרץ והוסיף: "לפני הגשת הרשימות הסופיות נעשה את הבחינה המעמיקה הנדרשת ונשקול את השיקולים שלנו, אני חושב שמה שחשוב היום זה להפסיק את הבכי והנהי, אני מאוד מעריך את חבריי במרצ, אני חושב שיש להם מקום חשוב בזירה הפוליטית הישראלית, אין שום סיבה שיתנו לאחרים לומר עליהם כל הזמן שלא יעברו את אחוז החסימה".

 

פרץ התייחס גם לשריונים בשורות המפלגה. לדבריו אין הדבר מרמז על חוסר אמון ברשימה הנוכחית, כי אם ניסיון נוסף להגדיל את אחוזי ההצבעה: "חברי הכנסת שלי הם חברי כנסת מצוינים, יש לנו את הנבחרת הכי טובה בכנסת, קטנה אבל מצוינת. אין לי ספק שכל החבורה שלנו תהיה בכנסת הבאה אבל גם חובתי לעשות מאמץ ליצור שינוי שגם ימנף את מפלגת העבודה, זאת אחריותי. אין לי שום כוונה להביא מועמד שלא ייתן לנו את התנופה הנדרשת". הוא שב והדגיש כי לא ישריין אנשים על פי הלך רוח כזה או אחר, ויערוך בדיקות מעמיקות בטרם יחליט לשדרג את המפלגה באנשים מחוץ לשורותיה.

 

סתיו שפיר לא נותרה חייבת והתייחסה הבוקר באולפן ynet לדברים של פרץ. "בהחלט בחרתי את דרכי", אמרה שפיר - כיום יו"ר "המפלגה הירוקה", ועקצה חזרה: "צריך אולי להזכיר לעמיר פרץ שהוא גם בעבר בחר את דרכו בצורה קצת אחרת, הוא עזב את מפלגת העבודה כדי לחבור לנתניהו ב-2013. כשאני עזבתי זה היה כדי לאחד את השמאל ולאחד את המחנה. כשעמיר חזר למפלגת העבודה לפני כמה שנים אני בירכתי על כך".

  

 

 

 

 


פורסם לראשונה 25/12/2019 18:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי, עמית שאבי
עמיר פרץ ואיציק שמולי
צילום: עמית שאבי, עמית שאבי
מומלצים