לקח מהעבר: הדרישה של משפחת הילד שנרצח בגיל 8
ביהמ"ש הפך ב-2017 החלטה על שחרור מוקדם לצבי גור, שמרצה 45 שנות מאסר בגין רצח הילד אורון ירדן ב-1980. לקראת דיון נוסף בעניינו של גור, מבקשים קרובי הילד להיות נוכחים בביהמ"ש - בניגוד להתרחשויות לפני שנתיים: "בעבר עלה בידינו להפריך הכפשות וטענות שגויות של הרוצח"
צבי גור, רוצחו של הילד אורון ירדן ב-1980, יגיע בתחילת החודש הבא לבית המשפט המחוזי בלוד כדי לעתור שוב בבקשה לשחרור מוקדם. בשל כך פנו בני משפחתו של ירדן לבית המשפט וביקשו להשמיע את קולם בדיון.
גור, שכבר ריצה 40 מתוך 45 שנות המאסר שנגזרו עליו, עתר בבקשה לערער על קביעת ועדת השחרורים המיוחדת שהחליטה ביולי השנה למנוע את שחרורו המוקדם. הוועדה קבעה אז כי "ספק אם ראוי לכך בשים לב לנסיבות החמורות והבלתי נתפשות של העבירות שבוצעו". עוד קבעה אז הוועדה כי בשחרורו של גור "יש כדי לפגוע באמון הציבור".
בבקשת משפחת קורבן החטיפה והרצח, שהוגשה היום (ד') על ידי האם פנינה, האח רועי והאחות ירדנה באמצעות עורכי הדין דוד פורר ולימור לוי, צוין כי "בשנים האחרונות החל צבי גור בניסיונות חוזרים ונשנים להשתחרר ממאסר שחרור מוקדם, בני המשפחה מתנגדים אף הם פעם אחר פעם לשחרור".
קרוביו של ירדן מבקשים כאמור להשתתף בדיון על מנת למנוע התרחשוית דומות לאלו שאירעו ב-2017 - אז קבעה ועדת השחרורים שיש לאפשר שחרור מוקדם לגור למרות התנגדות הפרקליטות.
משפחת ירדן לא השתתפה בדיון שנערך לפני שנתיים. לאחר ההחלטה על השחרור, בעוד היא מעוכבת בשבוע, התעוררה סערה ציבורית: בני המשפחה התייצבו לדיון בערעור על החלטת ועדת השחרורים, ובית המשפט המחוזי בלוד הפך בסופו של דבר את ההחלטה - וגור נשאר בכלא.
בבקשה ציינו גם בני משפחתו של המנוח כי הנוכחות בדיון בתחילת ינואר חשובה משום שבעבר עלה בידיהם להפריך הכפשות וטענות עובדתיות שגויות של הרוצח.
חנק למוות ודרש כופר
גור, כיום בן 72, פגש ב-1980 את אורון ירדן בן ה-8 במרכז המסחרי בסביון ופיתה אותו לעלות למכוניתו. כעבור שלושה ימים חנק אותו למוות ולאחר מכן התקשר להוריו ודרש כופר. גור הותיר את גופתו של ירדן במכונית בפתח תקווה ונסע להוד השרון כדי לקבל את דמי הכופר.
למחרת חזר למכוניתו וקבר את הילד בנתניה. גור חמק מהבלשים במשך חודש וחצי, אך הכסף שקיבל היה מסומן והוא זה שהוביל בסופו של דבר למעצרו. ב-1980 נידון גור למאסר עולם בגין עבירת הרצח שבה הורשע. כמו כן, הוא נידון לעונשים נלווים שהסתכמו ב-34 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות נוספות, בהן שתי עבירות חטיפה ועבירת סחיטה באיומים.
עונשים אלה נגזרו בחופף לעונש מאסר העולם שהוטל עליו. ב-1999 נקצב עונשו של גור ל-45 שנים, כך שהוא צפוי לסיים את מאסרו לכל המאוחר ביוני 2025.