דורכים על דגלי ארה"ב וישראל: אוהל אבלים לזכר סולימאני בעזה
כלל הפלגים הפלסטיניים ברצועה, שחלקם נתמכים על-ידי איראן, הקימו אוהל אבלים לזכרו של מפקד "כוח קודס" האיראני, קאסם סולימאני. הקהל שהגיע למקום נדרש לדרוך על דגלי ישראל וארה"ב, ובהמשך הדגלים גם הוצתו
במקביל למסע הלוויה שיצא מבגדד, הפלגים הפלסטיניים ברצועת עזה הקימו הבוקר (שבת) אוהל אבלים לזכרו של מפקד כוח קודס האיראני, קאסם סולימאני, שחוסל על-ידי ארה"ב בלילה שבין חמישי לשישי. הקהל שהגיע למקום התקבל כשהוא נדרש לדרוך על דגלי ישראל וארצות הברית, ולאחר מכן הוצתו הדגלים.
יצוין כי ארגון חמאס השולט ברצועה וגם ארגון הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני נתמכים כספית על-ידי איראן. בכל שנה מעבירה הרפובליקה האיסלאמית לשני הפלגים הפלסטיניים העיקריים ברצועה סכום שעומד על כ-100 מיליון דולר, שמתחלקים בצורה הבאה: 70 מיליון דולר מועברים לחמאס ואילו לג'יהאד האיסלאמי מועברים 30 מיליון דולר. רובו המוחלט של הסכום מופנה להמשך ההתעצמות של הזרועות הצבאיות ולא לאוכלוסייה האזרחית ברצועה.
ההחלטה בעזה שהאוהל יוקם על ידי קבוצה כללית של ארגונים ולא על-ידי אחד מהם, מספקת לחמאס ולג'יהאד האיסלאמי את האופציה המועדפת עליהם שלא לקבל בלעדיות על האירוע - דבר שעשוי ליצור ציפיות פנים פלסטיניות ואף איראניות לתגובה צבאית מצידם על חיסול סולימאני.
בהודעות האבל שפורסמו אתמול על ידי שני הארגונים - חמאס והג'יהאד האיסלאמי, הודגש הסיוע שהעניק סולימאני לזרועות הצבאיות שלהם בעזה, אולם ההודעות חסרו כל הבטחה או רמיזה לנקמה שתבוא מצידם. הודעות אלו מחזקות את האסכולה הטוענת כי איראן אינה שולטת באופן אבסולוטי על הג'יהאד האיסלאמי או חמאס וכי שני הארגונים הללו אינם פרוקסי איראני, דוגמת חיזבאללה למשל.
הבוקר יצא לדרכו מסע ההלוויה של סולימאני בבגדד, והשתתפו בו אלפי בני אדם. בדרכו לאיראן, צפוי לעבור מסע ההלוויה בערים העיראקיות כרבלא ונג'ף, המקודשות לשיעים. המשתתפים, כמעט כולם גברים, הגיעו בבגדים שחורים או במדים צבאיים, וצעדו ברחובות לצד כלי רכב של המיליציות השיעיות הפרו-איראניות. רבים מהם נראו מזילים דמעות. הם קראו "מוות לאמריקה" והניפו שלטי "מוות לישראל". שני מסוקים נראו חגים מעל אזור הכינוס, שאליו הגיעו גם מנהיגים בכירים במיליציות השיעיות.
עם הוצאת ארונות הקבורה קרא ההמון: "מוות לשטן הגדול, מוות לארצות הברית". במקום נצפו שלטים רבים שבהם דרשו עיראקים לנקום בישראל, אף שלא היה לה חלק בחיסול. מסע ההלוויה של הרוגי התקיפה האמריקנית יסתיים רק ביום שלישי, כשסולימאני ייקבר בעיר הולדתו כרמאן שבאיראן. הטקס המרכזי באיראן ייערך בטהרן, והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי יישא בו תפילה.
למסע ההלוויה הבוקר הגיע גם ראש ממשלת עיראק, עאדל עבד אל-מהדי, שארצו גינתה את המתקפה האמריקנית ומנסה בימים אלה לתמרן בין החשש שלה מכוחה של טהרן לבין הצורך שלה בסיוע ביטחוני וכלכלי מארה"ב. מוחמד פדל, אחד המתאבלים, אמר שההלוויה היא הבעת נאמנות למנהיגים שחוסלו: "זו תקיפה כואבת, אבל היא לא תזעזע אותנו", הבטיח.
אמש התייצב נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להצהרה לא מתוכננת מול המצלמות, שבה התייחס לראשונה בקולו לחיסול סולימאני. טראמפ אמר כי ארה"ב חיסלה את סולימאני בהוראתו, וכי היא נקטה פעולה זו כדי למנוע מלחמה, לא לפתוח בה. בנאומו מאחוזת הנופש שלו בפלורידה, שארך דקות בודדות, אמר הנשיא טראמפ כי סולימאני זמם מתקפות מיידיות נגד דיפלומטים וחיילים אמריקנים, וכי שיגורי הרקטות האחרונים לעבר יעדים אמריקניים בעיראק, וכן ההסתערות על השגרירות בבגדד, בוצעו בהוראת סולימאני. "סולימאני תכנן מתקפות מיידיות. תפסנו אותו בשעת מעשה וחיסלנו אותו", אמר טראמפ, והוסיף: "שלטון הטרור שלו חלף".