הליכוד דורש מיועמ"ש הכנסת לפסול עצמו מדיוני חסינות, ינון: "מקפיד על ניגוד עניינים"
בת זוגו של עו"ד איל ינון, שבחוות דעת אישר לזרז את הדיון בחסינות, היא בכירה בפרקליטות. ח"כ מיקי זוהר: "לא ייתכן שבין בני זוג, האחת תחליט על כתב אישום נגד ראש הממשלה, והשני יסכל את בקשתו לחסינות". יועמ"ש הכנסת: "עוסק בנושאים פרוצדורליים"
הליכוד דורש מהיועץ המשפטי של הכנסת איל ינון לפסול את עצמו מהדיונים בבקשת החסינות של בנימין נתניהו, מאחר שבת זוגו, עו"ד עמית מררי, היא בכירה בפרקליטות המדינה - שם הוחלט על הגשת כתבי האישום נגד ראש הממשלה, ולכן הדבר מהווה ניגוד עניינים. ינון כבר הגיש חוות דעת שלפיה ניתן באופן עקרוני לכנס את ועדת הכנסת בזמן פגרת מערכת הבחירות, והיום (ב') מבקשים בליכוד למנוע ממנו לקחת חלק בשלב הבא בהליך: הדיונים על האפשרות להקים ועדה מסדרת שתמנה בפועל את ועדת הכנסת.
- לחוות הדעת של עו"ד איל ינון - לחצו כאן
את הפנייה לעו"ד ינון ביצע ח"כ מיקי זוהר, ובה צוין כי במסגרת הסדר ניגוד עניינים שעליו חתמה מררי לפני כשלוש שנים, היא התחייבה שינון: "לא יהיה מעורב בטיפול בעניינים המצויים בטיפולי".
"עולה פה חשש לניגוד עניינים חמור", כתב ח"כ זוהר. "לא ייתכן שבין בני זוג, האחת תחליט על כתב אישום נגד ראש הממשלה, והשני יסכל את בקשתו לחסינות".
יועמ"ש הכנסת פרסם בתגובה כי הוא לא מתכוון לפסול את עצמו מעיסוק בנושאים פרוצדורליים, אולם "אם וכאשר יתקיים דיון בבקשות החסינות בכנסת, ובטענות המהותיות הקשורות לשיקול הדעת של היועמ"ש להגיש את כתבי האישום, יועמ"ש הכנסת לא יעסוק בכך". מהכנסת נמסר כי "היועץ המשפטי לכנסת חתום על הסדר ניגוד עניינים ומקפיד עליו קלה כחמורה במהלך כל השנים שבהם הוא ובת זוגו נושאים בתפקידיהם במקביל".
אתמול פרסם ינון חוות דעת שלפיה לא ימנע הקמת ועדת כנסת שתדון עוד לפני הבחירות בבקשת החסינות של נתניהו, שמואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים. זאת בתגובה לדרישה של כחול לבן לדון בחסינות עוד לפני הבחירות במרץ, ולא להמתין עד להקמת הוועדה לאחריהן.
עו"ד ינון כתב: "עמדתי היא כי התנהלותה הרגילה של הכנסת בפגרת הבחירות אינה יכולה לאיין את הסמכות של ועדת הכנסת ומליאת הכנסת לדון בבקשת חסינות ולגבור על הוראת המחוקק לעשות כן 'בהקדם האפשרי'. לפיכך, על אף הקשיים השונים שאכן מתעוררים בקיומם של דיוני חסינות לאחר שהכנסת החליטה על התפזרותה והיא מצויה בפגרת בחירות, ועל אף התקדימיות שבכך, עמדתי היא כי אין בכל אלה כדי לקבוע שוועדת הכנסת ומליאת הכנסת מנועות מלדון ולהכריע בבקשות חסינות בעת הזו".