קרובי קורבנות אסון המעלית עלו לקברם: "יש הרבה כעס והוא עוד ייצא החוצה"
בני משפחתם של סתיו הררי ודין שושני, הרוגי אסון המעלית בשכונת התקווה, עלו הבוקר לקברם עם תום השבעה. כשלצדם עשרות חברים ומכרים, אמרו ההורים בכאב: " נשב ונחשוב איך ניתן למנוע אסון שכזה בעתיד, לא יכול להיות שזוג כזה יעזוב את העולם לחינם"
עשרות בני משפחה וחברים הגיעו הבוקר (א') לבית העלמין ירקון, לקברם של דין שושני וסתיו הררי, בני הזוג בני ה-25 מתל אביב, שטבעו למוות
במעלית בבניין מגוריהם בשכונת התקווה בשיאה של הסערה בסוף השבוע שעבר.
כשהם מוקפים בחברים ובני משפחה, אמרו ההורים השכולים כי יפעלו ככל יכולתם למנוע אסונות נוספים בעתיד. שלומית שושני, אמו של דין, אמרה כי "יש הרבה כעס בלב שלנו, בגלל ההזנחה של האזור ובגלל שלא מתייחסים אלינו, אבל אנחנו לא במצב שאנחנו יכולים להביע את הכעס הזה עכשיו. הכעס הזה עוד ייצא ויגיע. העברנו את המסר הזה גם לראש העיר".
ציון, אביו של דין, אמר כי "היום אנחנו נמצאים בפני מציאות חדשה שבה היקירים שלנו לא נמצאים איתנו. מי שאשם וצריך לתת את הדין, ייתן את הדין במלוא מובן המילה. אנחנו שואפים שיהיה רק טוב יותר בעולם. לא ייתכן שאור כזה גדול עזב את העולם סתם. הבורא לא עושה טלטלות כאלה לשווא".
איציק הררי, אביה של סתיו, הוסיף: "גם עכשיו אנחנו לא יודעים כלום, מה היה ומה קרה. זה הזמן שלנו לעשות חושבים, איך ממשיכים מפה הלאה איך אנחנו מתחזקים. הלך מאיתנו זוג יפה תואר עם כמויות של עוצמה. כמויות של אנשים הגיעו אלינו ועכשיו אנחנו נשארים עם הכאב שלנו לבד. נשב ונחשוב ונראה איך לא יקרה דבר כזה שוב בעתיד. זה לא יכול להיות שזוג כזה יילך לחינם".
הררי ושושני, בני 25, נהרגו אחרי שנלכדו במעלית שהוצפה בעקבות הגשמים העזים, בבניין מגוריהם ברחוב נדב. שכניהם ניסו במשך יותר משעה להזעיק את כוחות הכיבוי וההצלה כדי לחלצם, אך מוקד החירום קרס מעומס הפניות.
עיריית תל אביב פתחה בבדיקה פנימית של ההתנהלות שקדמה למערכת הסוערת שפקדה את העיר, שהובילה להצפות הקשות בשכונות הדרומיות. בבדיקת ynet עלה כי ב-3 בנובמבר 2018 נערכה בדיקת תקינות למעלית שבה התרחש האסון, ולא נמצאו בה ממצאים חריגים.
בבדיקת המעלית של "שינדלר נחושתן" נבדקו המערכות השונות. במסקנות הבדיקה, שעליה חתום עמי אטיאס ממכון התקנים, נכתב כי "אין התנגדות להפעלת המעלית".
הבדיקה המשטרתית מתנהלת בשני מישורים: האישורים למבנה (בהם אישור האכלוס, "טופס 4", שניתן ב-17 בספטמבר 2018) והתנהלות כוחות החירום, ומתמקדת בכל הקשור לאישורים אצל הגורמים העירוניים. אדריכל המבנה מאיר שלסקי ומתכנן השלד מיכאל קרפטי סירבו להגיב לפניית ynet בעקבות הטרגדיה במבנה שנבנה תחת אחריותם.