נרגילה בקו הסיום: אופנוענים פלסטינים באליפות ישראל
אין להם היכן לרכוב, הם נחשבים "פרחחים" בעיני בני עמם, ודווקא בישראל הם מרגישים בבית. קבוצה פלסטינית השתתפה באליפות ישראל לאופנועי מרוץ בפצאל שבבקעת הירדן: "הפוליטיקה נשארת מחוץ לגדר"
במסלול המרוצים בפצאל שבבקעת הירדן התקשו להחליט מה יותר מיוחד: העובדה שיש בארץ ספורט מוטורי חי ובועט, או דווקא שאחת הקבוצות המתחרות פה באליפות ישראל לאופנועי מרוץ היא בכלל פלסטינית.
הקבוצה הפלסטינית התמקמה מתחת לאחת הסככות המרכזיות שהוקמו לרגל התחרות. האופנועים המצוחצחים שלידם בהקו באור השמש, מוכנים ליציאה. הרוכבים עצמם ישבו והתקינו בנחת נרגילה טרם היציאה למסלול. "הנרגילה היא רק לסיום התחרות", חייך מוחמד אבו עסאף, אחד המתחרים.
המסלול בפצאל מהווה מפלט עבור הרוכבים הפלסטינים, משום שאין להם תשתיות מתאימות להגשמת התחביב היקר. "פעם היינו רוכבים ברחובות, אבל עשינו הרבה תאונות ואיבדנו חברים", סיפר מועתסם קודסי, רוכב מחברון. ברשות הפלסטינית מסתכלים גם על אופנוענים בעין עקומה. "יש אצלנו דעה קדומה שרוכבי אופנועים הם פרחחים, אנשים בעייתיים, ואנחנו רוצים לשפר את התדמית הזאת", הוסיף קודסי.
על אחד האופנועים ישב אנאס נימרי והתכונן לעלייה למסלול. הוא נראה נינוח וניכר שמצא את מקומו הטבעי, לצד עמיתיו מישראל. "כולם פה כמו אחים, כל אחד מכבד את השני. אין לנו עניין בפוליטיקה, באנו ליהנות", הוא אומר ומתניע את האופנוע.
פתאום הופיע בין החבורה הפלסטינית ראש מועצת בקעת הירדן דוד אלחייני, שמיד פתח איתם בשיחה בערבית מרשימה למדי על תוכניותיו להרחיב את המסלול. "תוסיף מקטע ישר", ביקש אחד הרוכבים הפלסטינים, "ככה נוכל לבחון גם את המהירות של הכלי ולא רק את הכוח".
המארגנים עשו כל שביכולתם כדי לתת לאורחים תחושת בית. "אין לנו יומרות לעשות פה שלום, אבל אנחנו כן רוצים לעשות מזרח תיכון חדש דרך מה שאנחנו יודעים לעשות - מרוצים", אמר מיקי יוחאי, מנהל המסלול בפצאל. "הדת שלנו היא דת המנוע וכוח הסוס. הפוליטיקה נשארת מחוץ לגדר".