שתף קטע נבחר

 

בתום דיון סוער: ועדות הכנסת יוכלו לדון בחסינות נתניהו

הוועדה המסדרת של הכנסת אישרה ברוב מוחץ להקים את ועדות הכנסת בפגרה ולדון בחסינות רה"מ. יו"ר הוועדה ניסנקורן הוציא את מיקי זוהר מהחדר וחברי הכנסת של הליכוד יצאו מהדיון בהפגנתיות. זוהר: "הייתם הרבה שנים במיעוט ועכשיו אתם הרוב, זה שיבש לכם את השכל"

 

 

קרב החסינות לנתניהו: מיקי זוהר הוצא מהדיון    (צילום: אלכס גמבורג )

קרב החסינות לנתניהו: מיקי זוהר הוצא מהדיון    (צילום: אלכס גמבורג )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

הוועדה המסדרת של הכנסת התכנסה היום (שני) לישיבה ראשונה לקראת דיוני החסינות של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בתום דיון סוער, במהלכו יצאו חברי הכנסת של הליכוד מהדיון בהפגנתיות וח"כ מיקי זוהר (ליכוד) הורחק, אישרה הוועדה את הצעת ההחלטה כפי שזו הוצעה על ידי יו"ר הוועדה ח"כ אבי ניסנקורן (כחול לבן) ברוב של 16 תומכים מול מתנגד בודד אחד - ח"כ שלמה קרעי מהליכוד.

 

על פי ההצעה שאושרה, הוועדה לא תצטרך למעשה אישור של יור הכנסת יולי אדלשטיין כדי להקים את ועדות הכנסת בזמן פגרה ולדון בחסינות שביקש ראש הממשלה. למעשה קובעת ההחלטה כי הוועדה המסדרת וועדת הכנסת רשאיות לקיים ישיבות בעניינים שבסמכותן, ללא אישור ועדת ההסכמות. אולם דיונים כלליים בנושאי פיקוח על הממשלה, דיונים בהצעות לסדר היום שהועברו מהמליאה ודיוני חקיקה וחקיקת משנה, יחייבו אישור של יושב ראש הכנסת לאחר שקיבל חוות דעת מהיועץ המשפטי לכנסת.

אבי ניסנקורן ועדה מסדרת בחירות כנסת (צילום: אלכס גמבורג)
הוועדה המסדרת, היום(צילום: אלכס גמבורג)

 

יו"ר הוועדה אבי ניסנקורן פתח את הישיבה וביקש מחברי הכנסת לערוך דיון ענייני לפני ההצבעה. "היום נתאים את הנוהל על חוות הדעת שיצאה אתמול על-ידי יועמ"ש הכנסת. יו"ר סיעת הליכוד, מיקי זוהר, קרא לחברי הקואליציה להחרים את הדיון עד שטענות הליכוד יישמעו. במהלך הדיון שהתלהט כצפוי, הוציא ניסנקורן את זוהר מהחדר. בנוסף, חברי הוועדה הפריעו לדבריה של היועצת המשפטית ארבל אסטרחן וניסנקורן ניסה פעמים רבות לתת לה לדבר. בשלב מסוים יצאו כל חברי הכנסת של הליכוד בהפגנתיות מהחדר. זוהר אמר במהלך הדיון: "הייתם הרבה שנים במיעוט ועכשיו אתם רוב, זה שיבש לכם את השכל".

 

ניסנקורן פתח ואמר: "אני רק אזכיר שגם אני וחברי ועדה נוספים רצינו להקים ועדות קבועות לפני חודשיים, ומי שהתנגד זה הליכוד. אנחנו בימים שמחייבים, לדעתי, ממלכתיות. קיימנו עד עכשיו את כל הוועדות בצורה ממלכתית ואני מצפה שזה ימשיך הלאה". עוד הוסיף כי "ברגע שיו"ר הכנסת אישר לקיים דיונים בנושאים האלה, ויש רוב מוצק של 65 חברי כנסת שהודיעו כי הם רוצים את דיונים, המטרה שלנו היא לסיים את התהליך הדמוקרטי של הקמת הוועדות, לסיים את הנושא הזה בהצבעות מסודרות, ואחר כך לעבור לדיון מסודר ענייני ויעיל בנושא החסינות. אני מצפה שחברי הכנסת לא ינסו לעכב את הדיונים ולחבל בדיונים הענייניים".

 

 

מיקי זוהר וניר ברקת (צילום: אלכס קולומויסקי )
מיקי זוהר וניר ברקת בוועדה המסדרת(צילום: אלכס קולומויסקי )

 

 

מיקי זוהר בריאיון לאולפן    (צילום: שחר גולדשטיין)

מיקי זוהר בריאיון לאולפן    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

אבי ניסנקורן ועדה מסדרת בחירות כנסת (צילום: אלכס קולומויסקי )
(צילום: אלכס קולומויסקי )

מיקי זוהר  (צילום: אלכס קולומויסקי )
(צילום: אלכס קולומויסקי )

 

ח"כ מיקי זוהר, שהבטיח אתמול באולפן ynet כי יעשה הכל "כדי למנוע את הדיון העקר" ויפעל כדי למשוך זמן, אמר בדיון: "אנחנו לא מסכימים עם קיום הדיון עד שאין אישור מיושב ראש הכנסת. משיחות שערכנו איתו הוא טוען שלא אישר את קיומו והוא מבוצע כרגע במחטף בניגוד לעמדתו. דינה של הישיבה לא להתקיים".

 

"יש הסבר פסיכולוגי למה שקורה כאן. אתם הייתם הרבה שנים המיעוט, ועכשיו אתם הרוב, זה קצת שיבש לכם את השכל", עקץ זוהר את חברי הוועדה. "זה שאתם הרוב עכשיו זה קצת מוציא אתכם מפרופורציות. אני משחק במשחק שלכם. ואני מקווה שאם כבר הסכמתי לשחק במגרש הביתי שלכם, לפחות תתנו מינימום כבוד".

 

זוהר טען כי יש פה שינוי של כללי המשחק תוך כדי המשחק: "תוך כדי פגרת הבחירות של הכנסת מנסים לשנות תקנון, האם הדבר סביר? האם זה אפשרי בגלל שניתנה חוות דעת משפטית שלא ידענו על קיומה בעת שאישרנו את כללי פגרת הבחירות?". אז פנה זוהר לניסנקורן ואמר לו: "נתניהו זה לא מישהו שאתם אוהבים, אתם רוצים שהוא לא יהיה רה"מ וזה בסדר. אבל אתם יודעים מה אתם עושים פה? אבי, אתה תהיה חתום לנצח על הפיכת הבית הזה לכלי פוליטי. כשאנחנו היינו הרוב מעולם לא העזנו לעשות דברים כאלו. זה יתהפך לכם כמו בומרנג. היום אתם רוב ומחר אתם מיעוט".

 

ועדה מסדרת בחירות כנסת (צילום: אלכס קולומויסקי )
מיקי זוהר יוצא מהדיון (צילום: אלכס קולומויסקי )

ועדה מסדרת בחירות כנסת (צילום: אלכס קולומויסקי )
(צילום: אלכס קולומויסקי )

ועדה מסדרת בחירות כנסת (צילום: אלכס גמבורג)
(צילום: אלכס גמבורג)

 

היועצת המשפטית ארבל אסטרחן התייחסה בדיון לעתירה שהגישו בליכוד נגד קיומו, בטענה של ניגוד עניינים אצל היועץ המשפטי של הכנסת איל ינון. "כשבית משפט ייתן החלטה זמנית בקשר לעתירה הם יוכלו לבקש זאת, לכן לא ניתן לטעון שלא ניתן לקיים את הדיון בגלל העתירה. לגבי הטענה שבדמוקרטיות לא משנים את התקנון במהלך הפגרה, חיפשנו באופן זריז תקדים ומצאנו שבסוף הכנסת ה-18 נקבע שבין טיעוני ועדת הכנסת בנושא של שינויים שנוגעים לסיעות הכנסת, ועדה יכולה לקיים את הדיונים גם ללא צורך באישור".

 

ח"כ תמר זנדברג (מרצ) אמרה כי "יש פה הרבה מילים גבוהות והרבה שימוש בנהלים בשביל להסתיר את העובדה שיש כאן כאלה שרוצים להפוך את הבית הזה לעיר מקלט לנאשם בשוחד". לדבריה, "הוגשה בקשת חסינות שלא הייתה צריכה להיות מוגשת, רה"מ היה צריך לקום ולהתפטר והעובדה שמכהנת כאן ממשלה עם רה"מ שנאשם בשוחד, זו תעודת עניות לכולנו. אין לנו ברירה אלא לדון בבקשת החסינות".

 

אחרי שבליכוד עתרו לבג"ץ וניסו להוציא צו ארעי למניעת הדיונים, היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, קבע אתמול כי יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין אינו יכול למנוע את הקמת ועדת כנסת, שתדון בבקשת החסינות.

 

לקריאת ההחלטה המלאה של יועמ"ש הכנסת - לחצו כאן

 

בחוות הדעת של עו"ד ינון נכתב כי "לעניין כינוסה של הוועדה המסדרת - עמדת היועץ המשפטי לכנסת היא כי יו"ר הכנסת אינו יכול למנוע את כינוסה של הוועדה המסדרת לצורך קיום דיון בהקמת הוועדות הקבועות, לרבות ועדת הכנסת. עמדת היועץ המשפטי לכנסת היא כי ככל שהוועדה המסדרת תגבש הצעה בדבר הרכב הוועדות הקבועות, יוכלו הממשלה או 25 חברי כנסת לבקש את כינוס המליאה ויהיה על יו"ר הכנסת להיענות לדרישה זו".

 

"ר הכנסת יולי אדלשטיין הגיב אחרי זמן קצר ואמר כי הוא סבור שמדובר ב"טעות קשה", אך לא יתערב בתהליך. "בשבוע האחרון התנהל נגדי קמפיין אגרסיבי עם האשמות שונות ומשונות בפוליטיזציה של תפקידי", אמר יו"ר הכנסת במסיבת העיתונאים.

 

"אנשים שלא ידעו עד כה לבטא את המילה ממלכתיות, עכשיו מסבירים לי שאני פועל ממניעים פוליטיים. אנשים שבינם לבין ממלכתיות לא התקיים אפילו קשר קצר, מאשימים אותי בהיעדר ממלכתיות. במקרים רבים היה שימוש בביטויים שנשמעו עמו ציטוט ישיר מסרטי מאפיה: 'אם לא תשתף איתנו פעולה – נדיח אותך. אם לא תקבל את ההצעה שלנו... יהיו לכך השלכות'. המאיימים האלה, מכחול לבן ומשאר הסיעות, ראו יותר מדי סרטים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גמבורג
הוועדה המסדרת
צילום: אלכס גמבורג
מומלצים