שתף קטע נבחר

 

נתניהו לוחץ והציונות הדתית חלוקה: "מי ישמור על המדינה והתורה?"

רה"מ ממשיך לקרוא לבנט לאחד את מפלגות הימין ורמז שיפוטר אם יסרב, גורם בימין החדש הטיל את האחריות על נתניהו: "שיזמן את רפי פרץ כדי שיחבור אלינו בלי בן גביר. הוא ישתכנע". בציונות הדתית זועמים על הנבחרים: "דעו מאין באתם ובפני מי תתנו דין וחשבון"

 

בן גביר תוקף את בנט וסמוטריץ' על האיחוד

בן גביר תוקף את בנט וסמוטריץ' על האיחוד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פחות מ-24 שעות לסגירת הרשימות שיתמודדו לכנסת ה-23, שתי המפלגות שמייצגות את הציונות הדתית עדיין לא הגיעו להסכמה למרות הלחצים הכבדים מצד הליכוד וראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

בימים האחרונים קראה מפלגתו של נתניהו לנפתלי בנט "לשים את האגו בצד" והטילה עליו את האחריות לאיחוד המפלגות שמימין לליכוד, אולם גורם ב"ימין החדש" אמר אמש (שלישי) ל-ynet כי האחריות היא דווקא של ראש הממשלה. "שיזמן אליו את רפי פרץ וישכנע אותו לחבור אלינו ללא בן גביר", אמר הגורם. "הרב פרץ הוא אדם שכשראש הממשלה קורא לו הוא בא, וכשראש הממשלה מבקש - הוא משתכנע", טען.

איתמר בן גביר רפי פרץ נפתלי בנט בצלאל סמוטריץ' (צילום: אבי מועלם, יאיר שגיא, מוטי קמחי)
איתמר בן גביר רפי פרץ נפתלי בנט בצלאל סמוטריץ'(צילום: אבי מועלם, יאיר שגיא, מוטי קמחי)

בשיחה שהתקיימה אתמול בבוקר בין נתניהו ובנט הבהיר רה"מ לשר הביטחון שמונה לפני חודשיים בלבד כי אם לא יתבצע לבסוף חיבור גדול של כל מפלגות הימין - הדבר עלול לעלות לו בתפקידו כשר הביטחון. בשני הצדדים אמרו כי האמירה לא הוצגה כאולטימטום אלא כהבהרה לבנט על כך שמערכת הבחירות תייצר דינמיקה של יריבות שבמסגרתה בנט לא יוכל להישאר בתפקיד.

 

אתמול, נזכיר, הודיע סמוטריץ' כי מפלגת האיחוד הלאומי תרוץ ביחד עם הימין החדש של בנט ושקד. רפי פרץ ובן גביר תקפו בחריפות את המהלך וכינו אותו "ריסוק הימין והציונות הדתית". ברשימה של פרץ ובן גביר החתימו אמש את העיתונאית שרה ב"ק - המיועדת לרביעייה הראשונה ברשימה, לפי גורם במפלגה.

ישיבת ממשלה (צילום: AP)
"אם נתניהו יבקש מפרץ, הוא ישתכנע"(צילום: AP)
 

אנשי הציונות הדתית חלוקים: "מרחיקים את המצביעים"

ובזמן שהפוליטיקאים לא מצליחים ליישב את המחלוקת סביב צירופו של יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר, אין אחד שלא נדרש לסוגיית האיחוד בין המפלגות. בשיחות בבית הכנסת, בדרך למכולת ובארוחה המשפחתית, אנשי הציונות הדתית נקלעו לוורטיגו מסחרר - ומתקשים להכריע.

 

"אנחנו האנשים הפשוטים, שלא ממש מבינים בפוליטיקה אבל אוהבים מאוד את מדינת ישראל ואוהבים מאוד את תורת ישראל", אמרה תמר אסרף, תושבת ההתנחלות עלי שבבנימין.

 

"כבר הלכנו לאיבוד", היא מוסיפה. "ברור לנו שצריך לשמור על המדינה, ברור לנו שצריך לשמור על התורה, אבל לא ממש ברור לנו מי יכול לעשות את זה. אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים - ולא בטוחים שהם זוכרים זאת. מפלגת הציונות הדתית צריכה להיות מפלגה שסדר העדיפויות שלה יהיה הכללי ולא הפרטי, שראשיה יהיו שליחים שיראו לנגד עיניהם את האינטרסים של העם והמדינה, ולא את האינטרסים של עצמם. תפקידה של המפלגה הוא החיבור, אותו מקף היסטורי בין הציונית לדתית. מאבקי כוח אישיים, קומבינות פוליטיות, חוסר מקצועיות פוליטית וחוסר אמון מרחיקים אותנו, המצביעים, ומרחיקים את הציונות הדתית ממימוש יעדה".

 

צבי סוכות, תושב יצהר שהיה פעיל בעבר ב"עוצמה יהודית" והיום נותר על הגדר, מצדד בחיבור הגדול. "אין פה שום סיפור אידיאולוגי. לא ייתכן שבגלל 'כיסאולוגיה' הימין יאבד כוח כל כך משמעותי בתקופה כזאת. כולם מבינים שחיבור בין הימין החדש לתקומה הוא הצעד הגרוע ביותר לציונות הדתית ולימין כולו. קולות הימין הרך לא יבואו, והרשימה השנייה על גבול אחוז החסימה", טוען סוכות.

  ()

סוכות, שנמצא בקשר עם פעילים מכל המפלגות, אמר כי "בשום מקום אין שמחה מהצעד הזה. במצב שבו גם ככה אנחנו כמעט זקוקים לנס בשביל להקים ממשלת ימין, מתסכל מאוד שדווקא הפוליטיקה הקטנה היא שתקבור אותה. עוד לא מאוחר, עכשיו זה הזמן של נפתלי בנט לגלות מנהיגות וליצור בלוק טכני כולל בימין".

 

ירון רוזנטל, איש כפר עציון, הביע צער על המחלוקות שמפלגות את הציונות הדתית לפני הבחירות. "כשאנחנו בוחנים את ההבדלים האידאולוגים בין המפלגות, נראה שאין הבדלים משמעותיים ולכן אין סיבה שלא ירוצו ביחד. הפיצולים שמתקיימים בכל תחומי החיים של הציונות הדתית הגיעו גם לפוליטיקה ועל כך יש רק להצטער".

 

גם ללי דרעי מעלי אינה אופטימית. "הציונות הדתית לא נראית טוב. ארבע מפלגות, שבעה מנדטים, ונציגי מגזר אחד שבטוחים שכל העולם סובב סביב הציונות הדתית ומבין את המלחמה על קוצו של יוד בגרסת המיני שהם מנהלים", היא אומרת. "חושבים שעם ישראל עוצר את נשימתו כדי לדעת אם סמוטריץ' ובנט כבר כן או פרץ ובן גביר כבר לא. כמה אידיאולוגיה בגרוש, ההוא מחרים את ההוא, והשני לא מסתדר עם העמדה של ההיא".

 

דרעי פנתה לפוליטיקאים ואמרה כי "אני לא מצביעה למפלגות המגזריות, אבל מסתכלת על המגזר ממבט אוהב מאוד. אני חייבת להגיד להם: דעו מאין באתם ולאן אתם הולכים. ובפני מי אתם צריכים לתת דין וחשבון".


פורסם לראשונה 14/01/2020 22:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם, יאיר שגיא, מוטי קמחי
ירוצו בנפרד? בן גביר, פרץ, בנט וסמוטריץ'
צילום: אבי מועלם, יאיר שגיא, מוטי קמחי
מומלצים