אחרי "מגן צפוני": צה"ל פורס תשתית לזיהוי מנהרות חודרות מלבנון
כלים הנדסיים של צה"ל יחלו היום בקדיחות ובחפירות בקרקע הסמוכה לגבול ליד משגב עם שבאצבע הגליל, כחלק מהצבה קבועה של מערכת לגילוי מנהרות חודרות מלבנון. בצה"ל מבהירים כי אין מידע על חידוש החפירות לצד הישראלי, וכי מדובר בצעד מניעתי
כשנה לאחר סיום מבצע "מגן צפוני", במהלכו אותרו ונוטרלו 6 מנהרות חודרות של חיזבאללה, צה"ל מתחיל לפרוס היום (ראשון) תשתית טכנולוגית לזיהוי מנהרות חודרות מלבנון. דרילרים וכלים הנדסיים של צה"ל יחלו בשעות הקרובות בקדיחות ובחפירות בקרקע הסמוכה לגבול עם לבנון, בשטח ישראל, ליד משגב עם שבאצבע הגליל, כחלק מהצבה קבועה של מערכת לגילוי מנהרות חודרות מלבנון.
בצה"ל מבהירים כי אין מידע על חידוש החפירות לצד הישראלי, וכי מדובר בצעד מניעתי. פריסת המערכת הטכנולוגית תחל בשלב הראשון במקטע הסמוך למשגב עם, איזור הנושק לכפרים לבנונים צמודי גבול, ובהמשך, בהתאם להערכות מצב ושיקולי תקציב, תתפרס המערכת גם במרחבים נוספים ליד הגבול.
המערכת, המבוססת על חיישנים לשמיעת רעשים סיסמיים ואקוסטיים, תוכל להתריע גם על מנהרות שמתקרבות לגבול, אך באופן מוגבל. "אנו רוצים למנוע 'טעוית בחישוב', כי את העבודות ייראו ויישמעו בשני צדי הגבול", הבהיר הבוקר דובר צה"ל, תת אלוף הדי זילברמן. "מדובר בתעודת ביטוח להמשך, ולא בגלל מודיעין חדש. להערכתנו, חיזבאללה לא חידש את החפירות לכיוון ישראל בשנה האחרונה. הרשויות המקומיות עודכנו והפעולה תימשך בחודשים הקרובים", אמר.
בצה"ל לא מתכוונים לתגבר בכוחות את הפעילות ההנדסית, שלא תפגע במשימות ההגנה השוטפות באוגדת הגליל או בפרויקט "אבן משתלבת" לביצור ההנדסי לאורך הגבול.
לפני כשמונה חודשים השלימו בפיקוד הצפון ובעוצבת הגליל את איטום "מנהרת הדגל" של חיזבאללה בעזרת 600 משאיות ואלפי קוב בטון. המנהרה, בעומק של כ-80 מטרים, נחפרה ממרחב הכפר השיעי ראמייה שבדרום לבנון לעבר האזור הסמוך לשתולה ולזרעית שבגליל המערבי.
"מנהרת הדגל" אותרה כאמור לצד חמש מנהרות נוספות במסגרת מבצע "מגן צפוני". שתיים מתוכן נמצאות גם הן במרחב ראמייה, ושלוש הנוספות התגלו אף הן במקבץ - באיזור מטולה, מול הכפר כילא. בצה"ל הבהירו אז כי לא נותרו מנהרות חודרות לעבר ישראל,.