שתף קטע נבחר

 

מחסור בטופו בצה"ל: "החיילים ממש מתלהבים"

לפני כחצי שנה הוכנס הטופו למטבח הצה"לי, והביקוש הגדול מצד החיילים כבר הוביל למחסור בחלק מהמטבחים. רנ"ג ניר דמארי, ראש תחום הדרכה וביקורת במערך המזון בצה"ל, הסביר: "ככל שהחיילים נחשפים יותר - הם צורכים יותר"

 

 

החיילים מתלהבים. רנ"ג ניר דמארי    (צילום: אורי דבידוביץ', אבי חי)

החיילים מתלהבים. רנ"ג ניר דמארי    (צילום: אורי דבידוביץ', אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רנ"ג ניר דמארי, ראש תחום הדרכה וביקורת במערך המזון בצה"ל, התייחס הבוקר (יום א') בריאיון לאולפן ynet לביקוש הגדול לטופו של חיילי צה"ל, שצרכו 12 טונות ממנו בשנה החולפת. "אנחנו מצליחים לייצר היום פיצות ופסטות מוקרמות וסלטי חלומי על בסיס טופו, והחיילים מראים התלהבות מהנושא. ככל שהם נחשפים יותר אז הם צורכים יותר מהמוצרים האלה", אמר דמארי.

 

אוכלים יותר טופו מבשר?

"אוכלים גם טופו וגם בשר. אנחנו פועלים כמה שיותר לשיפור המענה לחיילים הטבעונים בצבא בהכנסה של חלבון על בסיס צמחי, אם זה שילוב של דגן וקטניות ואם זה כל מוצרי הסויה שהכנסנו". 

 

אזל מלאי הטופו בצה
מנות טופו בצה"ל

אזל מלאי הטופו בצה
"החיילים מתלהבים"

חודשים ספורים לאחר ש"גויס" למטבח הצה"לי, חיילים טבעונים וצמחונים מיחידות רבות התלוננו כאמור לאחרונה על מחסור בטופו בתפריט היומי שלהם, כרכיב מרכזי בארוחות הצהריים והערב. באט"ל (אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה) חידשו וביתר שאת את ההזמנות של המזון מהצומח לבסיסים רבים.

 

בשנים האחרונות שודרג מאוד התפריט עבור אלפי חיילים שאינם צורכים בשר או מזון מחי. לוחמים טבעונים קיבלו מנות קרב על טהרת הצומח. אלא הצטרפותו בחצי השנה האחרונה של הטופו, גרמה בדומה לתופעה שנרשמה תחילה עם כניסתם של מעדני הסויה לחדרי האוכל הצבאיים, לביקוש שיא גם בקרב חיילים שאינם צמחונים: אלה העדיפו להעמיס על צלחתם את תבשילי הטופו שהוכנו להם, ולוותר על השניצל המטוגן או על הקבבים המעובדים.

 

אט"ל הנפיקו בשנים האחרונות גם חוברת מתכונים טבעונית. כל הכשרה של טבח צבאי כוללת גם מתכונים להכנת מזון שאינו מן מהחי. מענה טבעוני ניתן לחייל עוד מהיותו מלש"ב, על מנת להחתימו ביום גיוסו על ציוד טבעוני, ובו כומתה ונעליים שלא מיוצרים מעור או מצמר. 

 

לדברי דמארי, החיילים זוכים למגוון רב של מנות שאינן מן החי: "אנחנו עושים המון סדנאות לאשפי המטבח שלנו למטה היום בשטח. מלמדים אותם איך לעבוד עם החלבון הזה. אנחנו מצליחים לייצר כל מוצר מהחי על בסיס טופו או על בסיס חלבון צמחי אחר, בדרך כלל תחליף סויה. אפילו קציצות דגים אנחנו יכולים לעשות מטופו, שקשוקה טבעונית. יש לנו את כל מעדני הסויה שהחיילים צורכים אותם אפילו יותר ממעדני החלב הרגילים. יש לנו את הטופו היותר רך, הטופו משי מה שנקרא, וגם הוא מהווה תחליף לכל מוצרי החלב. אין מה להגיד, זו מהפכה של ממש. החיילים מאוד מאוד אוהבים את הטופו, הם גילו אותו והם צורכים אותו בכמויות רבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים