יאיר נתניהו במתקפה חריפה על יו"ר הכנסת אדלשטיין
לאחר שיו"ר הכנסת אישר את כינוס המליאה לדיון בבקשת החסינות של ראש הממשלה, שיתף בנו ציוץ על מעורבות כביכול של אדלשטיין ב"פוטש": "אביו של אשתו - אוליגרך שמבוקש על רצח ברוסיה". לאחר מכן מחק את הציוץ
שעה קלה לאחר שיו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הודיע שייכנס את מליאת הכנסת ביום שלישי הבא כדי לאשר הקמת ועדת כנסת לדיון בהסרת חסינותו של בנימין נתניהו, יצא בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו במתקפה אישית נגד אדלשטיין. הוא צייץ מחדש ידיעה מלפני כחודשיים על מעורבות כביכול של יו"ר הכנסת בפוטש נגד אביו והוסיף: "אבא של אשתו הוא לאוניד נבזלין. אוליגרך שמבוקש על *רצח* ברוסיה, והבעלים של עיתון 'הארץ'. רק בזכות הכסף הרב שהוא מזרים לעיתון העיתון לא פושט רגל". זמן קצר אחר כל מחק יאיר נתניהו את הציוץ.
אחר הצהריים הודיע אדלשטיין ייכנס את המליאה חרף התנגדותו לחוות הדעת של היועץ המשפטי לכנסת, איל ינון. הוא סייג זאת וציין: "הליך הדיון בבקשת החסינות של ראש הממשלה הפך למזוהם. סיעות הבית יהפכו את דיוני ועדת הכנסת לתעמולת בחירות אסורה ובית המחוקקים יהפוך לג'ונגל. טעימה מרה מכך הורגשה בדיון שהתקיים בוועדה המסדרת לפני כמה ימים".
בכחול לבן צפויים לקבל את החלטת יו"ר הכנסת, אף שלוח הזמנים יקשה ככל הנראה על ועדת הכנסת לקבל החלטה על החסינות לפני הבחירות ב-2 במרץ. את ההחלטה לכנס את המליאה ביום שלישי הבא ולא ביום שני הסביר היו"ר אדלשטיין בכך ש"לא אאפשר במשכן הכנסת התכתשות, שבכל מקרה היא פסולה, ומהווה ביזוי בית המחוקקים. קל וחומר שלא אאפשר לקיים דיון בכנסת בנושא השנוי במחלוקת ביום השואה הבינלאומי שיחול ביום שני הבא".
אחרי שתתכנס ועדת הכנסת היא תשמע את טענות ראש הממשלה ופרקליטיו. לרשות נתניהו עומדים כמה טיעונים שלדבריו מזכים אותו בחסינות מפני העמדה לדין: כתב האישום הוגש שלא בתום לב או בתוך הפליה, בשל ניהול ההליך הפלילי ייגרם נזק של ממש לתפקוד הכנסת או לייצוג הבוחרים או העבירה שבה הוא מואשם נעברה במסגרת מילוי תפקידו כחבר כנסת.
חברי הוועדה ישמעו את הטענות ולבסוף יצביעו בהצבעה גלויה אם להמליץ על הענקת חסינות או לא. אם הוועדה תחליט להעניק את החסינות, ההצבעה בנושא תעבור למליאת הכנסת – שם יצביעו כל חברי המשכן על נושא החסינות.
בסביבת ראש הממשלה הודיעו שברצונם להביא שורה ארוכה של עדים, דבר שיאריך את תקופת הדיונים, שלא מוגבלת לפי החוק. מנגד, בכחול לבן אומרים שהבאת עדים לדיוני הוועדה מנוגדת לחוק הקיים ורק נתניהו ועורכי דינו יוכלו לטעון בהליך. לפי כחול לבן, דיוני הוועדה צפויים להימשך בין שבועיים לשלושה.
בליכוד יעשו כמעט הכל כדי למרוח את הזמן והם צפויים לעתור לבג"ץ כמעט נגד כל החלטה שתעלה בדיוני הוועדה וסביבם. כבר עכשיו הודיע יו"ר סיעת הליכוד מיקי זוהר שחוות הדעת של עו"ד ינון נכונה רק לעניין הרכבת הוועדות, אך לא קבילה לעניין כינוס המליאה. לטענתו, כינוס המליאה מצוי בסמכותו של אדלשטיין ועתירה בנושא תעכב את הקמת ועדת הכנסת.
ואם הוועדה לא תעניק לנתניהו חסינות? במקרה כזה, כתב האישום נגד ראש הממשלה יוגש לבית המשפט ומשפטו ייפתח באופן רשמי. עד עתה לא הוגש כתב האישום מכיוון שלא התנהל הדיון בבקשת החסינות. אם בקשת החסינות שלו תידחה, בוועדה או במליאה, הוא לא יוכל לשוב ולבקש חסינות מהכנסת הבאה.