שתף קטע נבחר

 

הנגיף בסין: סגר בעוד ערים, בוטלו החגיגות בבייג'ינג

20 מיליון איש תחת הגבלות תנועה: עוד ערים סיניות מצטרפות למאמץ למניעת התפשטות נגיף הקורונה. בווהאן שבה התפרץ חיים במצור: "מרגיש כמו סוף העולם". העיר האסורה נסגרה, בהונג קונג כפר נופש הפך לאתר בידוד. ארגון הבריאות העולמי: זה עדיין לא מצב חירום גלובלי

 

בתוך ביה"ח בווהאן: בבידוד עם הנגיף    (רויטרס)

בתוך ביה"ח בווהאן: בבידוד עם הנגיף    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשויות בסין ממשיכות במאמץ חסר תקדים למנוע את התפשטות נגיף הקורונה שמדאיג את העולם, והטילו היום (ה') הגבלות תנועה על שתי ערים גדולות נוספות במרכז המדינה, אחרי שהבוקר הוטל סגר דה-פקטו על העיר ווהאן שבה התפרץ הנגיף המסוכן. במקביל, בבירה בייג'ינג בוטלו החגיגות שתוכננו לרגל השנה הירחית החדשה, והעיר האסורה נסגרה גם היא עד להודעה חדשה. המאמץ הסיני הנרחב הצליח לפי שעה לספק את ארגון הבריאות העולמי, שהודיע הערב כי מוקדם להכריז על מצב חירום בינלאומי.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אחרי שתנועת המטוסים, הרכבות והאוטובוסים ארוכי-הטווח אל ומחוץ לעיר ווהאן (שבה מתגוררים 11 מיליון איש) הושבתה, אחר הצהריים פורסמו הגבלות תנועה דומות בעיר הסמוכה הואנגנג, שבה מתגוררים שישה מיליון תושבים. ההגבלות, שייכנסו לתוקף בחצות, כוללות השבתה של המטרו, האוטובוסים ארוכי-הטווח ותחנת רכבת בעיר. התושבים נקראו שלא לעזוב את העיר אלא ב"נסיבות מיוחדות". כמו בווהאן, גם בתי קפה, תיאטרונים, בתי קולנוע ומקומות בילוי נוספים ייסגרו.

  (צילום: AFP)
החגיגות בבירה בוטלו. תייר בריטי עוטה מסכה בכיכר טייננמן בבייג'ינג(צילום: AFP)

  ()
המסכות אוזלות. כך שידרה מגישת טלוויזיה סינית

סין נגיף תחנת רכבת ב ננצ'אנג קורונה (צילום: EPA)
מחטאים בתחנת רכבת בננצ'אנג(צילום: EPA)

בעיר נוספת במרכז סין, אז'ו, ייסגרו תחנות רכבת ואוטובוסים. הרשויות בעיר שבה מתגוררים כמיליון איש הורו על הפסקת הטיולים שנערכים לתיירים בשטחיה ואסרו על קיום אירועים רבי-משתתפים. לפי הגרדיאן, עיר רביעית נוספת – שיבי – הטילה הגבלות תנועה מסוימות על תושביה, ובסך הכול 20 מיליון איש בארבע הערים הללו במרכז סין נמצאים תחת הגבלות כאלו ואחרות.

 

העיר האסורה סגורה

הפסקת התנועה בווהאן ובערים הנוספות באה בשעה שמיליוני סינים נערכים לחגוג מחר בחיק משפחותיהם את השנה הירחית החדשה. סביב ראש השנה הסיני נוסעים מיליוני סינים לבקר את בני משפחותיהם וחבריהם, ולפי הערכות בתקופה זו של השנה נרשמות במדינה כשלושה מיליארד נסיעות. החשש בקרב שלטונות סין הוא שהדבר יקל על הנגיף להתפשט.

 

מחוז חוביי במרכז סין, שבו שוכנות ווהאן והערים האחרות שהטילו הגבלות תנועה, יקבל ממשרד האוצר הסיני מיליארד יואן (145 מיליון דולר) כדי להיאבק בהתפשטות הנגיף. במקביל, בבירה בייג'ינג הוחלט לבטל אירועים וירידים גדולים שתוכננו לרגל השנה הירחית החדשה. "כדי להשיג שליטה על המגיפה, להגן על חייהם של בני אדם ובריאותם, הוחלט לבטל את כל אירוע רב-משתתפים", מסרה לשכת התרבות והתיירות של בייג'ינג. בין היתר בוטלו שני "ירידי מקדש" גדולים שמושכים בדרך כלל אלפי תיירים.

 

הנגיף הגיע גם לארה"ב. פרופ' נדב דוידוביץ' באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

הנגיף הגיע גם לארה"ב. פרופ' נדב דוידוביץ' באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשויות בבייג'ינג החליטו גם לסגור – עד להודעה חדשה – כניסה של תיירים לעיר האסורה. מתחם הארמונות ההיסטורי של קיסרי סין נחשב לאחד ממוקדי התיירות הפופולריים במדינה. צעד מניעתי נוסף הוכרז על-ידי משרד החינוך הסיני, שהורה לבתי הספר במדינה להימנע מקיום אירועים גדולים או מבחנים.

 

היום דווח בטלוויזיה הממלכתית בסין כי עד כה נדבקו בנגיף – שלא היה מוכר עד לפני שבועות ספורים – 634 בני אדם. לפי הרשויות הסיניות, מצבם של 95 מהחולים קריטי. מניין ההרוגים עלה היום באחד ל-18, אחרי שהרשויות במחוז חוביי בצפון סין דיווחו על מקרה המוות הראשון מחוץ לווהאן. ב-BBC דיווחו כי רוב אלו שמתו מהווירוס היו מבוגרים שסבלו ממחלות אחרות, כמו פרקינסון וסכרת.

 

כפר נופש הפך לאתר בידוד

בעוד רובם הגדול של החולים מגיעים מווהאן, הווירוס התפשט כבר לרוב מחוזות סין. מחוץ לעולם התגלו עד כה מקרים מעטים. בתאילנד ידוע על ארבעה חולים שנדבקו, ובארה"ב, סינגפור, דרום קוריאה וטייוואן דווח בכל אחת על חולה אחד. היום דווח כי גם אישה הודית שמועסקת כאחות בבית חולים בסעודיה נדבקה בנגיף הקורונה.

  (צילום: AFP)
כפר נופש הפך לאתר בידוד. בהונג קונג עדיין זוכרים את מגיפת הסארס בשנות ה-2000(צילום: AFP)

סין נמל תעופה בייג'ינג לוח טיסות בוטלו טיסות מ ווהאן נגיף קורונה (צילום: AP)
נוסעים אחרונים. לוח הטיסות בבייג'ינג(צילום: AP)
 

סין רכבת כמעט ריקה מ שנגחאי ל ווהאן חגיגות השנה החדשה נגיף קורונה (צילום: AFP)
כמעט ריק, באחת הרכבות האחרונות משנגחאי לווהאן(צילום: AFP)

סין רכבת כמעט ריקה מ שנגחאי ל ווהאן חגיגות השנה החדשה נגיף קורונה (צילום: AFP)
הסטודנטים יחזרו בזמן? ברכבת לווהאן(צילום: AFP)

נמלי תעופה ברחבי העולם עורכים בדיקות לבאים מסין כדי לזהות חולים פוטנציאליים. בהונג קונג הרשויות הפכו שני כפרי נופש למתחמי בידוד לאנשים שיש חשד שבאו במגע עם נשאים של הנגיף הסיני. בהונג קונג מתו 300 איש בהתפרצות הסארס (שהוא והנגיף הנוכחי שייכים לאותה משפחה נגיפית) בתחילת שנות ה-2000, והאסון הכבד חרוט בזכרון תושבי העיר.

 

הדבקה – לא רק מנשיקות וחיבוקים

כאמור, רוב החולים שנדבקו מגיעים מהעיר ווהאן, שהיא זו שבה לפי החשד התפרץ הנגיף. מוצאו כנראה בשוק בווהאן שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי. בין השאר נמכרו שם דגים, עופות ועטלפים. אתמול פורסם בכתב העת הרפואי Journal of Medical Virology מחקר שהעלה את האפשרות שהנגיף עבר לבני אדם מנחשים. חוקרים אחרים הטילו ספק בטענה זו, ויועץ רפואי לממשלת סין, ז'ונג ננשאן, אמר כי זיהה גם עכברים ועטלפים כמקור הדבקה אפשרי.

 

בלי קשר לסוג החיה שממנה הועבר הנגיף לבני אדם, הוא יכול לעבור גם מאדם לאדם, ולא רק מבעלי חיים. ד"ר דייוויד היימן, יו"ר הוועדה בארגון הבריאות העולמי האחראית על איסוף מידע בנוגע לווירוס, אמר היום שיכולתו לעבור מאדם לאדם גבוהה משחשבו עד כה המומחים. לפי היימן, זוהו הידבקויות לא רק מ"דור שני" – כלומר בני אדם שנדבקו מאנשים שקיבלו את המחלה מבעלי חיים – אלא גם מ"דור שלישי".

מבקרים מ סין שהגיעו לנמל תעופה ליד טוקיו יפן עמדת בידוק נגיף קורונה (צילום: AFP)
עמדת בידוק לבאים מסין בנמל התעופה בטוקיו(צילום: AFP)

סין נגיף העיר ווהאן אוטובוסים קורונה (צילום: gettyimages)
מרכז סחר של 11 מיליון איש. ווהאן(צילום: gettyimages)

לדברי היימן, ההערכה תחילה הייתה שהווירוס עובר רק במגע קרוב כמו חיבוק, נשיקה או יחסי מין – אך כעת לדבריו יש ראיות לכך שהידבקות יכולה להתרחש גם מקשר מרוחק יותר, כמו התעטשות או שיעול. הוא הדגיש כי לפי שעה אין ראיות לכך שהווירוס נישא באוויר.

 

נגיף הקורונה הסיני – סיקור נרחב ב-ynet:

 

הערב הודיע ארגון הבריאות העולמי כי מוקדם מדי להכריז שהתפרצות הנגיף היא בגדר מצב חירום עולמי. החלטת הארגון הגיעה לאחר שצוות מומחים עצמאי בחן במשך יומיים מידע על הנגיף החדש, שכאמור לא היה מוכר עד כה. אתמול דחה הארגון את החלטתו בנושא, אחרי שישיבת חירום שכינס בז'נבה הסתיימה ללא החלטה. מנכ"ל הארגון, טדרוס אדהנום, ציין שהוועדה האחראית על הכרזה על מצב חירום עולמי הייתה חלוקה בסוגיה.

 

"אל תטעו, בתוך סין זה מצב חירום", הדגיש אדהנום. הוא ציין כי הארגון מאמין שהצעדים הנרחבים של סין למניעת התפשטות הנגיף יצליחו להשיג את מטרתם. "אנחנו מקווים שהם יהיו גם אפקטיביים וגם קצרי-טווח", אמר. אם בהמשך יחליט ארגון הבריאות להכריז בכל זאת על מצב חירום בינלאומי, תהיה זו הפעם השישית בלבד בעשור האחרון שהוא נוקט צעד כזה. לפי הגדרת הארגון, מצב חירום עולמי הוא "אירוע יוצא דופן המהווה סיכון למדינות אחרות ומחייב תגובה בינלאומית מתואמת".

 

התסמינים הראשונים של הנגיף הם חום, שיעול, תעוקת חזה וקוצר נשימה. הוא עלול לגרום לדלקת ריאות חמורה ואף קטלנית. לפי שעה אין לו חיסון. היום הודיע ארגון בינלאומי בשם "הקואליציה ליוזמות היערכות למגיפות" (CEPI) כי שלושה צוותים של חוקרים, שניים מארה"ב ואחד מאוסטרליה, יחלו לעבוד על פיתוח חיסון שכזה. הכוונה לפי שעה היא להגיע לשלב הניסויים הקליניים רק בעוד כחצי שנה, ביוני.

 

כמו סוף העולם

בווהאן, העיר שבה הוטלו הגבלות התנועה החמורות ביותר, נשמעו היום עוד ועוד עדויות של תושבים המספרים על החשש הרב שלהם ועל מחסור במשאבים. רחובות העיר העמוסים בימים רגילים נותרו ריקים כמעט, ושוטרים נראו מסיירים בסמוך לתחנות הרכבת הסגורות. לפי הדיווחים מסין, התושבים שם חייבים כעת לעטות מסכות במקומות ציבוריים.

סין נגיף העיר ווהאן שבה הוא התפרץ קורונה (צילום: gettyimages)
מסכות נגד הדבקות. ווהאן(צילום: gettyimages)

סין נגיף העיר ווהאן אוטובוסים קורונה (צילום: gettyimages)
אוטובוסים בעיר שבה התפרץ הנגיף. השירותים הופסקו(צילום: gettyimages)

סין נגיף העיר ווהאן אוטובוסים קורונה (צילום: gettyimages)
איסור רשמי לא הוטל, אבל כבישים נחסמו. ווהאן(צילום: gettyimages)

"אנחנו מנסים להימנע ככל שאפשר מלצאת החוצה, מחטאים את עצמנו בקביעות ועוטים מסכות", כתב אחד התושבים בפוסט ברשת החברתית הסינית "ווייבו". "אבל יש מחסור במזון ובחומרי חיטוי, ואנחנו צריכים יותר משאבים. אנחנו מקווים שיבינו שאנחנו מרגישים כאילו זה סוף העולם".

 

תושב העיר, צעיר בן 26, סיפר לסוכנות הידיעות AFP כי לא יצא מביתו כבר יומיים. הוא אמר שהפעם האחרונה שיצא החוצה הייתה כדי לקנות מסכה. המחיר שלה לדבריו היה גבוה מהרגיל – שבעה דולרים. האדם שעמד מאחוריו בתור, הוא אמר, קנה את שאר המסכות שנותרו בחנות.

 

תושבים סיפרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי רשתות המרכולים הגדולות הוצפו בלקוחות, וכי מדפים רבים שעליהם היו אמורים להיות בשר, ירקות ואטריות נודלס להכנה מהירה נותרו ריקים. "כולם בטירוף קניות", דיווח גולש ברשת, והציג תמונה של תור ארוך לקופה בסופרמרקט.

 

ברשתות החברתיות התלוננו גולשים על עלייה במחירי הירקות ומוצרי יסוד אחרים. "אף אחד לא יתנגד לכך שיסגרו את ווהאן, אבל אתם צריכים לאפשר לתושבי העיר להיות מסוגלים לאכול ולחיות", כתב אחד הגולשים. בסרטונים שעלו לרשת נראו תורים ארוכים בתחנות דלק, ותושב אחד העיד כי נאלץ להמתין בתור שעה כדי למלא את המכל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם המגישה הסינית עטתה מסכה
מומלצים