שתף קטע נבחר

 

סטודנטים לרפואה הפגינו בב"ש: "רופאים מתאבדים אחד אחרי השני"

הההפגנה, שאורגנה על ידי תא ארגון המתמחים ברפואה באוניברסיטת בן גוריון, נועדה "להפגין סולידריות עם המשפחה והרופאים שעובדים בתת תקינה" בעקבות התאבדות ארבעה רופאים מבית החולים סורוקה. סטודנטית: "אני מאוד מודאגת בתור מי שהולכת להתמחות עוד כמה חודשים. אני לא רוצה לאבד את עצמי"

 

 

הפגנת הסטודנטים לרפואה    (צילום: בראל אפרים)

הפגנת הסטודנטים לרפואה    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כ-20 סטודנטים לרפואה ומתמחים מאוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע התכנסו אחר הצהריים (א'), כדי "להפגין סולידריות עם המשפחה והרופאים שעובדים בתת תקינה", זאת לאחר שנודע כי מתמחה בבית החולים סורוקה, שהיה בשנתו השלישית להתמחות ברפואה פנימית, שם קץ לחייו בסוף השבוע.

 

תוך שנה וחצי ארבעה רופאים שמו קץ לחייהם בבית החולים בבאר שבע. לאחר המקרה הראשון, הקימו בסורוקה תוכנית מעורבות ומניעה על-מנת לאתר אנשי צוות רפואי שנקלעו למצוקה נפשית. במסגרת עבודת התוכנית, זוהה המתאבד השלישי והוחלט לסייע לו נפשית, אלא שניסיונות אלו לא צלחו ולמרבה הצער גם הוא נטל את חייו.

 

הפגנת תמיכה בצוות הרפואי בסורוקה (צילום: חיים הורנשטיין)
הפגנת תמיכה בצוות הרפואי בסורוקה(צילום: חיים הורנשטיין)

הפגנת תמיכה בצוות הרפואי בסורוקה (צילום: חיים הורנשטיין)
הסטודנטים משוחחים על המצב(צילום: חיים הורנשטיין)

 

תום סולומון, יו"ר תא "מרשם - ארגון המתמחים לרפואה" באוניברסיטת בן גוריון, אמר בפתח ההפגנה: "רצינו כסטודנטים לרפואה להביע סולידריות עם המצב הלא פשוט שנוצר. אנחנו דור העתיד של הרפואה ואני רוצה לקרוא להנהלה לחקור את המקרה לעומק. המתמחים עובדים בתנאים קשים מאוד כדי להחזיק את בית החולים הזה. התקנים אינם מספיקים כדי לעמוד בלחצים. צריך התערבות מיידית כדי למנוע את המקרה הבא".  הוא הוסיף: "אנחנו לא צריכים להקריב את החיים שלנו כדי להציל חיים".

   

יו"ר הארגון, ד"ר ריי ביטון, אמר: "אנחנו מתריעים על הקטסטרופה בסורוקה לא מעט זמן. הכתובת הייתה על הקיר. מקבלים פה הצצה על מערכת הבריאות הקורסת. יש הקצנה של מה שקורה פה. במיון פנימי סורוקה במהלך הלילה אנחנו יכולים לראות שלושה מתמחים בלבד שאמורים לתת מענה לאוכלוסיה כל כך גדולה. מכאן העומסים הגדולים. להגיד שאין קשר בין המקרים זה מגוחך. כשיש ארבעה רופאים שמתאבדים אחד אחרי השני זה צריך לומר דרשני. צריך לומר חבר'ה, צריך למנוע את ההתאבדות החמישית. יש להקים ועדת חקירה מיידית וחיצונית".

 

"זה מפחיד", אמרה סטודנטית לרפואה. "יש אווירה סופר צינית בפנימית. חלק מהסיבה זה העומס שיש. נחשפים להמון תכנים קשים מדי יום. חייבים הרבה מעגלי תמיכה חזקים. אם אין לך את זה מהבית לא יהיה לך את זה במחלקה. אני מאוד מודאגת בתור מי שהולכת להתמחות עוד כמה חודשים. אני לא רוצה לאבד את עצמי".

  

בשבוע שעבר פורסם במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות" תחקיר על הרופאים הבכירים בסורוקה ששמו קץ לחייהם. רופאים ואנשי צוות התריעו על עומס, שחיקה, התמודדות מורכבת עם אוכלוסיות קשות ועוד.

  

בכתבת התחקיר של הכתבת תחיה ברק היא מתארת כיצד בשבועות האחרונים לחייו, לפני שהתאבד בחדר הניתוח שבו ביצע את השחזורים המסובכים ביותר, התקשה ד"ר אלכס ברזובסקי, 59, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית בבית החולים סורוקה, לתפקד. עמד ליד דלת הבית, בדרכו לעבודה, ופשוט לא הצליח לצאת מהבית. חודשיים אחריו התאבד ד"ר אבי שמעוני, קרדיולוג בכיר ומנהל מחלקת טיפול נמרץ לב, שנחשב עילוי. בחודש שעבר התאבד גם ד"ר מרק פרייסקל, רופא גרעיני. בין לבין, אושפזו במחלקה הפסיכיאטרית שני מתמחים ממחלקות שונות שקרסו נפשית.

 

 

במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים כגון ער"ן בטלפון 1201 או באתר סה"ר .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
הסטודנטים מפגינים בבאר שבע
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים