שתף קטע נבחר

 

"כמו סרט אימה": ביקור בבית חולים בעיר הנגיף

עדויות של כאוס מבתי החולים בווהאן הנצורה, מוקד התפרצות הנגיף בסין. תושבים רבים שחוששים שאולי נדבקו נענים לקריאות שמשמיעים הרמקולים ברחבי העיר, ומציפים את המרכזים הרפואיים. הם ממתינים שעות בתור, לצד חולים משתעלים שחלקם מתעלפים

 

מחסום עם מדי חום: ביקור במוקד ההתפרצות    (צילום: BBC)

מחסום עם מדי חום: ביקור במוקד ההתפרצות    (צילום: BBC)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרופאים מותשים, המטופלים מחכים שעות במסדרונות – והזרם של אלו שחוששים שגם הם נדבקו ממשיך בלי הפסקה: תושבי ווהאן, העיר הסינית שבה התפרץ נגיף הקורונה החדש, מספרים על כאוס בבתי החולים העמוסים עד אפס מקום. מניין קורבנות הנגיף ממשיך לעלות. הלילה (יום ב') עדכן משרד הבריאות הסיני כי מספר החולים שמתו עלה ל-80, ומספר מקרי ההידבקות שאושרו עד כה עומד על 2,744. לפי המשרד, 769 מקרים חדשים של הידבקות בנגיף נחשפו ביממה האחרונה. הממשל הסיני אישר גם חמישה מקרי הידבקות בהונג קונג ושניים נוספים במקאו. רוב החולים בנגיף אותרו עד כה בסין, אך מספר קטן של נדבקים אותרו גם בצרפת, ארצות הברית, אוסטרליה ומדינות רבות נוספות.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

באחד מבתי החולים שבו ביקר צוות של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP, נראו תורים ארוכים של חולים, רבים מהם השתעלו. התושבים שהמתינו מחוץ לבית החולים של הצלב האדום – אחד המתקנים הרפואיים שאליהם נשלח כל מי שמראה סימנים של הידבקות בנגיף – אמרו שהם מותשים ומיואשים.

וירוס קורונה בסין (צילום: AFP)
זרם של מטופלים. בית חולים בווהאן(צילום: AFP)

וירוס קורונה בסין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

עובד מטפל בחולה ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים ז'ונגנן בסין ()

3082 (Photo: AFP)
(Photo: AFP)

"כבר שני ימים שלא ישנתי, ואני נודד מבית חולים אחד לשני", אמר גבר בשנות ה-30 לחייו, שביקש להיבדק על-ידי רופא מחשש שאולי נדבק גם הוא בנגיף הקורונה. "בקצב הזה, אולי התור שלי יגיע מחר בבוקר, במקרה הטוב".

  

אדם אחר שחיכה בתור סיפר כי הוא חושש שחולים עם חום גבוה ידביקו אחד את השני במהלך ההמתנה, אפילו אם לא היו נגועים בנגיף לפני שהגיעו לבית החולים. גבר אחר העיד כי ראה כמה חולים שהתעלפו בזמן ההמתנה.

 

רבים הביאו עמם כסאות פלסטיק מהבית כדי לשבת בתור, ואחד אף הביא עמו כיסא מרופד ומרווח. "לוקח לפחות חמש שעות לראות רופא", אמרה אישה אחת, ששמרה על עילום שם. האישה, שהגיעה לבית החולים עם בנה, אמרה שהניהול שם היה "מבולגן מאוד".

 

בהלת הנגיף הסיני. צפו באולפן ynet    (צילום: שמוליק דודפור, ירון ברנר)

בהלת הנגיף הסיני. צפו באולפן ynet    (צילום: שמוליק דודפור, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סרטון לא-מאומת מסין: גופות במסדרון בבית חולים בווהאן

סרטון לא-מאומת מסין: גופות במסדרון בבית חולים בווהאן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אישה אחרת, מבוגרת, אמרה שחיכתה כל היום לראות רופא, ושבסופו של דבר נשלחה חזרה לביתה "בגלל שאין מקום". הצוות של AFP סיפר שראה כמה חולים בלי מסכות, למרות ההוראה שמחייבת כל אדם מחוץ לביתו לעטות מסכה.

  

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

התפרצות הנגיף: "מישהו יצטרך לשלם"

חרדת מוות: "אף אחד לא רוצה לבדוק אותנו" 

כך תבנה סין 2 בתי חולים בתוך ימים

משרד הבריאות ממליץ להימנע מנסיעות לסין

בייג'ינג דוחה את החזרה ללימודים

 

כמה מטופלים אף מדדו בעצמם את הטמפרטורה שלהם, עם מדי חום מסורתיים – בפה או בבית השחי – ולא נראה שנעשתה בדיקה למי שנכנס או עזב את בית החולים. זרם המטופלים שהגיעו לשם לא נפסק, אולי על רקע הקריאה של הרשויות שהושמעה ברמקולים ברחבי העיר: "אל תפיצו שמועות. אם אתם חשים לא טוב, פנו לבית חולים בכל שעה".

 

"אין עוד מקום, הצוותים מוצפים, יש מחסור בתרופות, והמטופלים נשארים לטפל בעצמם", אמר גבר בן 30. הוא הראה ל-AFP תמונות בטלפון שלו שבהן נראה מטופל שוכב על הרצפה ומחובר למכונת הנשמה. סוכנות הידיעות לא הצליחה לוודא את אמינותן של התמונות הללו. אדם נוסף טען כי בבית החולים היו "הרבה מקרי מוות", והוא אמר שהוא לא מאמין שהיה טיפול נאות בגופות. "זה היה כמו סרט אימה", הוא העיד.

 

לפי עיתון המפלגה הקומוניסטית "יומון העם", רשויות הבריאות בווהאן הודו כי בתי החולים שם "רוויים". בעקבות העומס הרב והמחסור בציוד ובצוותים רפואיים, הרשויות בעיר החלו לבנות שני חולים חדשים, שיוכלו להכיל כל אחד כאלף מיטות. הן מקוות להשלים את בנייתו של אחד מהם בתוך כשבוע ואת השני בתוך כשבועיים. מאות רופאים ואחיות נשלחו לעיר כדי לתגבר את הצוותים בה.

אנשים עם מסיכות  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

וירוס קורונה בסין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

אחר הצהריים אף אמר ראש העיר של ווהאן, זו שיאנוואנג, כי הוא צופה שעוד אלף נדבקים יזוהו בקרוב. נתון זה, הוא אמר, מבוסס על מספר האנשים בבתי החולים של העיר שעדיין לא נבדקו. שר הבריאות הסיני, מא שיאוויי, הזהיר מוקדם יותר שנראה שיכולת ההתפשטות של הנגיף מתגברת ומניין הנדבקים עלול להמשיך לעלות. מא אמר כי נראה שהנגיף יכול לעבור מאדם לאדם גם אם החולה לא סובל עדיין מתסמינים של המחלה.

 

הנגיף, נזכיר, לא היה מוכר עד השבועות האחרונים, וההערכה היא שמוצאו בשוק בווהאן שבו סחרו בבעלי חיים באופן בלתי חוקי. לפי מחקר ראשוני הנגיף עבר לבני אדם מנחשים. הוא מגיע מאותה משפחה נגיפית שאליה משתייף נגיף הסארס שבהתפרצותו בסין בתחילת שנות ה-2000 נספו מאות בני אדם.

 

ככל הנראה, הנגיף החדש קטלני פחות מהסארס. תחילה ההערכה הייתה שהנגיף עובר רק מבעלי חיים לבני אדם, אולם בהמשך התברר כי הוא מסוגל לעבור גם מאדם לאדם – למשל בהתעטשות, בשיעול או ביחסי מין. תסמינים ראשונים של הנגיף הם חום, שיעול, תעוקת חזה וקוצר נשימה. הוא יכול לגרום לדלקת ריאות, שעלולה להיות קטלנית. בסין מדגישים כי רוב אלו שמתו סבלו גם ממחלות קודמות. לפי שעה אין לו חיסון, אם כי כמה צוותים רפואיים כבר החלו במאמצים קדחתניים לפיתוחו.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מדף ריק למחצה בסופרמרקט בווהאן  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מדף ריק למחצה בסופרמרקט בווהאן  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

רעול פנים מעביר שני עגלות מחוץ לסופרמרקט בווהאן  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

כדי למנוע את התפשטות הנגיף, הממשלה הסינית נוקטת בצעדים חסרי-תקדים בהיקפם והגבילה את התנועה בכמעט כל מחוז חוביי, שבו מתגוררים 59 מיליון איש. בווהאן, בירת המחוז שבה מתגוררים 11 מיליון איש, הוטל למעשה סגר מוחלט – לאיש לא מותר לעזוב. שירותי התחבורה הציבורית הושבתו מאז יום חמישי, וגם המוניות פועלות באופן מצומצם ביותר. מאז נכנסו לתוקף מגבלות חמורות אף יותר, שלפיהן הנסיעה ברוב כלי הרכב הפרטיים אסורה ברחובות העיר.

 

לחולים רבים, או אלו שחוששים שנדבקו, משמעות הדבר היא שגם עצם ההגעה לבתי החולים הצפופים היא משימה מסובכת. כמה מתנדבים קיבלו אישור מיוחד מהרשויות לנהוג, על מנת להסיע את החולים לבתי החולים. "אין מכוניות, אז אנחנו אחראים לשלוח אותם לשם... ולקחת אותם בחזרה. זה הכול בחינם", סיפר יין יו, תושב העיר בן 40. "מישהו חייב לעשות את זה", אמר ז'אנג לין, מתנדב נוסף בן 46.

  ()

גיף ה קורונה החדש סין וירוס ()
חשש שהתפשטותו מואצת. נגיף הקורונה החדש

אל מול תחושות הייאוש והפחד שרבים מהחולים העידו עליהן, בעיר מנסים לעודד את רוח התושבים הנצורים באמצעות ההודעות שנשמעות מהרמקולים. "ווהאן היא עיר שמעיזה להתמודד עם קשיים, וממשיכה להתגבר עליהם", הכריז הכרוז באחת ההודעות. "זו לא הפעם הראשונה שבה אנחנו מתמודדים עם סיטואציה כזו. ב-1998 נלחמנו בהצפות קיצוניות (של נהר היאנגצה). ב-2003 נלחמנו בסארס".

 

יש מי שחוזר אחורה עוד יותר, ונזכר במאורעות של 1911 – אז העיר שימשה מוקד לתחילתו של המרד המזוין בשושלת צ'ינג, שהביא לסיום שלטון הקיסרות בסין והעניק לתושבי העיר שם של אנשים קשוחים. "עברנו דרך ארוכה, והיו לנו תוצאות נהדרות!", הוסיף הכרוז.


פורסם לראשונה 26/01/2020 22:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתמגנים מפני הנגיף הקטלני
צילום: AFP
מומלצים