רקטות פגעו בשגרירות האמריקנית בעיראק: "המצב מתוח"
לאחר חודשים של שיגורים לעבר האזור הירוק בבגדד, נפלו לראשונה קטיושות במבנה שגרירות ארצות הברית. לפי הדיווחים, לפחות אדם אחד נפצע, וראש הממשלה העיראקי הזהיר מפני גרירת ארצו למלחמה
שלוש קטיושות פגעו אמש (א') לראשונה בשגרירות ארצות הברית בעיראק, לאחר חודשים של שיגורי רקטות שנפלו בסמוך אליה. הפגיעה עשויה להוביל להסלמה נוספת במתיחות בין ארה"ב לאיראן, שכן וושינגטון מאשימה את טהרן בכך שמיליציות הנתמכות על-ידה משגרות את הרקטות לעבר מוסדותיה ובסיסיה בעיראק.
גורם ביטחוני מסר לסוכנות הידיעות AFP כי אחת הרקטות פגעה במזנון השגרירות בזמן ארוחת הערב, ושתיים נוספות נפלו בסמוך למקום. גורם עיראקי בכיר אמר ל-AFP כי לפחות אדם אחד נפצע, אך לא ברור עד כמה הפציעות חמורות ואם מדובר באזרח אמריקני או באיש צוות עיראקי שעובד בשגרירות.
גורם ביטחוני אמריקני מסר לרשת "פוקס ניוז" כי לפחות רקטה אחת פגעה בשגרירות. הוא הוסיף כי כל בעלי התפקידים בפנטגון בטוחים, ושאין דיווחים על מקרי מוות או פציעות.
דובר במחלקת המדינה האמריקנית אמר לרשת פוקס כי "המצב הביטחוני נותר מתוח, וארגונים חמושים שמקבלים גיבוי מאיראן נותרו איום. לכן אנחנו נשארים ערניים".
לצד פגיעת הקטיושות בשגרירות האמריקנית, חמש רקטות נוספות נחתו בגדת הנהר שסמוך ל"אזור הירוק" בבגדד, שבו שוכנות שגרירויות זרות רבות ובהן גם שגרירות ארצות הברית. הרקטות לא גרמו לפציעות או לנזקים חמורים.
שגרירות ארה"ב לא התייחסה לדיווחים. ירי הרקטות התרחש מוקדם מהרגיל, בסמוך לשעה 19:30 שעון מקומי. ראש ממשלת עיראק עאדל עבד אל-מהדי ודובר הפרלמנט מחמוד הלבוסי גינו את התקרית, והזהירו כי היא עלולה לגרור את מולדתם למלחמה. לדברי אל-מהדי, "עיראק מחויבת להגן על כל המשלחות הדיפלומטיות בשטחה".
בבגדד חוששים כבר זמן רב מהאפשרות שמלחמה בין ארה"ב לאיראן תתנהל בשטח עיראק. בשנים האחרונות גברה השפעתה של איראן על עיראק, הודות למיליציות השיעיות הרבות שבהן היא תומכת. המיליציות האלה קיבלו מעמד רשמי בעיראק בעקבות מלחמתן בדאעש, והן נהנות גם מייצוג בפרלמנט. לצד זאת, לארה"ב יש נוכחות צבאית רחבה בעיראק וכן השפעה דיפלומטית גדולה עליה.
החשש למלחמה בין ארה"ב לאיראן גבר עוד יותר לאחר חיסול מפקד כוח קודס האיראני, קאסם סולימאני, בשדה התעופה הבינלאומי בבגדד. החיסול, שנענה במתקפת טילים איראנית על בסיסים אמריקניים בעיראק, הוביל גם להפגנות ענק נגד הנוכחות האמריקנית במדינה.
עוד קודם לחיסול סולימאני, נהרג בחודש דצמבר אזרח אמריקני כתוצאה מפגיעת רקטות ששיגרו אנשי המיליציה הפרו-איראנית "גדודי חיזבאללה". בתגובה לכך, תקפה ארה"ב את בסיסי המיליציה והרגה לפחות 25 מאנשיה. יומיים לאחר מכן, פרצו מפגינים לשגרירות ארה"ב, ניפצו חלונות והציתו אש בעמדות שמירה. לפי הדיווחים בארה"ב, הפריצה לשגרירות האמריקנית הייתה אחת הסיבות המרכזיות להחלטתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, להורות על חיסולו של סולימאני.