שתף קטע נבחר

 

לפני הצגת עסקת המאה: נתניהו נפגש עם ראשי המתנחלים

שעות לפני פרסום התוכנית של הממשל האמריקני, ראש הממשלה נועד עם ראשי מועצות בהתנחלויות ופירט על כמה מהסעיפים. גם רעייתו נכחה בפגישה. לפי גורמים המעורים בפרטים, העסקה לא שוללת הקמה של מדינה פלסטינית, אך מנהיגי המתנחלים מתנגדים: "זה קו אדום", אמר יוסי דגן

 

הבית הלבן פגישה בנימין נתניהו ו דונלנד טראמפ נשיא ארצות הברית (צילום: קובי גדעון /לע
הבית הלבן פגישה בנימין נתניהו ו דונלנד טראמפ נשיא ארצות הברית(צילום: קובי גדעון /לע"מ)

שעות לפני הצגת "עסקת המאה" בוושינגטון, מנסה ראש הממשלה בנימין נתניהו לגייס את תמיכתם של ראשי ההתנחלויות שנמצאים יחד איתו בארצות הברית. תחילה נפגש נתניהו עם ראשי מועצת יש"ע, בהם היו"ר, ראש מועצת בקעת הירדן דוד אלחייני וראשי המועצות אפרת, בנימין וגוש עציון עודד רביבי, ישראל גנץ ושלמה נאמן. גם רעיית רה"מ, שרה נתניהו, נכחה בפגישה.

 

השלושה הביעו תמיכה בנתניהו ואמרו כי "באנו לחזק את ראש הממשלה, לעמוד לימינו ולהביא את קולה של כלל ההתיישבות לבית הלבן בצורה ברורה וחדה". אלחייני, רביבי, גנץ ונאמן הבהירו כי "היה חשוב לנו לשמוע את הדברים מקרוב ולא מפי השמועה. חידדנו בפני רה"מ את הדברים החשובים להתיישבות ולמדינה כולה: ריבונות ישראלית, שמירה על שלמות הארץ והמשך פיתוחה ושגשוגה של ההתיישבות".

 

לאחר הפגישה של נתניהו הגיע ראש מועצת שומרון יוסי דגן לפגישה עם נתניהו, והביע את חששו מהתוכנית. דגן הציג לראש הממשלה את הקווים האדומים מבחינתו, בהם התנגדות למדינה פלסטינית, חלוקה בין יישובים בתוך גושי ההתיישבות לאלה שמחוץ לגושים, לא להפקרת יישובים כמובלעות בתוך שטח מדינת טרור כפי שנעשה לנצרים, לא להעברת שטחי C ו-B ולנסיגות נוספות ולא להקפאת בנייה ותכנון".

 

בנימין נתניהו בפגישה עם ראש מועצת שומרון יוסי דגן  (צילום: מועצה אזורית שומרון)
נתניהו ויוסי דגן(צילום: מועצה אזורית שומרון)

בנימין נתניהו בפגישה עם ראשי מועצת ישע יהודה ושומרון  (צילום: מועצת ישע)
נתניהו ורעייתו בפגישה עם ראשי המתנחלים(צילום: מועצת ישע)

ראש הממשלה סקר בפני דגן את חלק מפרטי התוכנית, והדגיש כי ההתיישבות ביהודה ושומרון היא בראש מעייניו - והוא פועל לטובתה על מנת לפתח ולהגדיל אותה. "ראש הממשלה היה קשוב, ירד לפרטים וניכר שטובת ארץ ישראל וההתיישבות לנגד עיניו", אמר דגן. "אני חושב שהדברים לא נסגרו עדיין ולא ייסגרו עד הרגע האחרון. אנחנו כאן בוושינגטון כדי לחזק את ראש הממשלה ואת הנשיא דונלד טראמפ למען ריבונות על כלל מרחבי ההתיישבות היהודיים ביהודה ושומרון, ולא חלילה דברים שעלולים לסכן את קיומה של מדינת ישראל ואת ההתיישבות", ציין.

 

עיקר המחלוקת, כאמור, נמצא סביב הקמת מדינה פלסטינית. נתניהו מנסה לגייס את תמיכת המתנחלים ומסביר להם כי לפי פרטי התוכנית, המדינה הפלסטינית היא "לא כפי שזה נשמע", כדבריו.

 

לפי כלי התקשורת בארצות הברית, התוכנית צפויה לכלול חילופי שטחים בין ישראל לרשות הפלסטינית, כך שבסופו של דבר הפלסטינים ישלטו ב-80%-70% משטחי יהודה ושומרון. בדיווח נכתב כי למרות שחילופי השטחים אינם עומדים בדרישות הפלסטינים, העסקה לא שוללת הקמה של מדינה פלסטינית.

 

ב"וול סטריט ג'ורנל" נכתב כי התוכנית לא תיאלץ ישראלים או פלסטינים לעזוב את ביתם בניגוד לרצונם, אך היא לא תתמקד באפשרות להחזיר אדמות שהיו שייכות בעבר למשפחות פלסטיניות. "יש הרבה הטבות לפלסטינים בתוכנית", אמר אחד הגורמים שמעורים בתוכנית, "אבל העסקה לא כוללת הרבה דברים שהם דרשו לאורך השנים". לדברי הגורם, הפלסטינים יוכלו לקבל הכרה כמדינה אם יעמדו בשורת יעדים פוליטיים וביטחוניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מועצה אזורית שומרון
נתניהו וראש מועצת שומרון, יוסי דגן
צילום: מועצה אזורית שומרון
מומלצים