שתף קטע נבחר

 

סנגור הנאשם בדריסת רוכבי האופניים: "המשטרה פעלה בצורה עבריינית"

יום לאחר שנחשף ב-ynet כי המשטרה שינתה על דעת עצמה מסמכים בתיק האישום נגד דורס רוכבי האופניים יניב לוגסי ותומר וינשטין, אומר סנגורו בריאיון באולפן ynet כי הוגשה תלונה במח"ש: "אסור לעשות את זה"

 

הריאיון עם עו"ד עדי כרמלי    (צילום: ירון ברנר)

הריאיון עם עו"ד עדי כרמלי    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד עדי כרמלי, סנגורו של יונתן פדידה שמואשם כי דרס למוות את רוכבי האופניים יניב לוגסי ותומר וינשטין בחודש שעבר, התייחס הבוקר (יום ד') לחשיפת ynet שלפיה המשטרה החליטה על דעת עצמה וללא אישור הפרקליטות לשנות מסמכים בתיק לאחר הגשת האישום. "המשטרה פעלה בצורה עבריינית", אמר עו"ד כרמלי בריאיון באולפן ynet.

 

ארבעה ימים לאחר הגשת כתב האישום נגד פדידה בגין המתה בקלות דעת, נהיגה בשכרות ושיבוש מהלכי משפט, פנה עו"ד שמעון לוי מפרקליטות מחוז מרכז לקצין הבוחנים המשטרתי וביקש הבהרות מדוע בתיק שהועבר לידי הפרקליטות יש מסמכים שהוגשו ללא ידיעתה.

 יונתן פדידה בפתח הדיון (צילום: יריב כץ)
הנאשם בדריסה יונתן פדידה(צילום: יריב כץ)

 

"בתיק ישנם מסמכים מ-9 בינואר, יום לאחר הגשת האישום, שנערכו ללא ידיעתנו", כתב נציג הפרקליטות לקצין הבוחנים המשטרתי. "ככל שמסמכים אלו נערכו לפני הגשת האישום, הוצאו מהתיק או נערכו מחדש, יש לצרף את העותקים המקוריים ואת הערוכים, ולסמן את תאריך עריכתם העדכני". סנגורו של פדידה, עו"ד כרמלי, גילה שבוע לאחר הגשת כתב האישום כי המשטרה גם פנתה לאביו של מרשו שדרשה ממנו את מסמכי הרכב הדורס.

 

נציג המשטרה השיב לטענות הפרקליטות, וטען כי לאחר הגשת כתב האישום הוא זומן להשתתף בישיבת "הפקת לקחים" בנוגע לתיק. הוא ציין כי ממצאים הנוגעים למצב הגלגלים לאחר האירוע, חייבו חישוב מחודש של מהירות הנסיעה על מנת לבחון מגמת האטה - פרטים שהשלים וצירף לתיק: "מאחר שלא נתתי את דעתי לסוגיה בזמן החישוב, חזרתי למשרד לביצוע בדיקה נוספת. תרשים והסבר שערכתי צירפתי לתיק החקירה".

 

יונתן פדידה מסמכים פרקליטות משטרה משטרת ישראל שינוי מסמך ()

יונתן פדידה מסמכים פרקליטות משטרה משטרת ישראל שינוי מסמך ()

הפרקליטות הבהירה כי המשטרה פעלה על דעת עצמה, ללא אישור נדרש במקרים כאלו: "פעולות חקירה אלו לא התבקשו על ידינו, בעקבות זאת הערנו ליחידה החוקרת על כך שבוצעו פעולות מיוזמתם, והובהר כי מעתה כל פעולה שתתבצע תתקיים אך ורק בהנחייתנו".

 

בעקבות כך פנה עו"ד כרמלי לפרקליטות בטענה כי קיים חשד של ממש לשיבוש הליכי משפט מצד השוטרים. "יום אחרי הגשת כתב האישום אנחנו מגלים כי שוטרים הרשו לעצמם לקיים ישיבה, לבדוק את המחדלים בחקירה של התאונה", אמר הבוקר הסנגור. "הם מגלים שבדיקות המהירות שערכו לא תקינות. הם יוצאים לשטח, מבצעים בדיקה נוספת ומשנים מסמכים ותאריכי מסמכים של בדיקות שנעשו בעבר.

 

"חלק מהפעילות הזאת עולה עד כדי עבירה של שיבוש הליכי משפט. כל אזרח במדינה היה עומד לדין על דבר כזה. פנינו לפרקליות המחוז וצריך לומר בהגינות שהפרקליטות לא ידעה על פעולות המשטרה".

יניב לוגסי תומר וינשטין  ()
ההרוגים בתאונה יניב לוגסי ותומר וינשטין

- איך דבר כזה קורה מאחורי גבה של הפרקליטות?

"השאלות שלך נכונות. אי אפשר לקרוא לזה בשם אחר חוץ מהתנהגות עבריינית של המשטרה, לזייף מסמכים. המשטרה קוראת לזה 'שחזור ועדכון מסמכים'. אין דבר כזה בחוק, אסור לעשות את זה".

 

- במשטרה אומרים שהוחלט לבצע בדיקה נוספת כדי לוודא את נכונות הממצא, אין שינוי בתשתית הראייתית.

"מהתגובה שאנחנו קיבלנו, ממסמך המשטרה, עולה במפורש שנציג המשטרה כותב בדיעבד. הוא מגלה את הדברים רק אחרי שהפרקליטות עולה עליהם. הוא כותב 'גיליתי ותיקנתי'".

 

- משפחות ההרוגים אומרות שזה תעלול משפטי ונועד להצדיק את ההתהנגות של הלקוח שלך.

"הלקוח שלי עומד לדין וישלם את המחיר על מעשיו אם הוא יורשע. האם זה מניח למשטרה לפעול בצורה עבריינית, לשבש הליכי חקירה ולזייף מסמכים? התשובה היא לא והגשנו תלונה רשמית למח"ש".

 

- זה עשוי להביא להסדר טיעון מהיר?

"אני לא יודע. מה שמטריד אותי כרגע זה מה עוד נעשה בתיק הזה מאחורי הגב של הפרקליטות. אני חושב שצריכה להיפתח חקירה פלילית. ההתנערות של הפרקליטות מהמשטרה היא חד משמעית. זו התנהלות שצריכה להטריד כל אזרח במדינה מתוקנת".

עדי כרמלי (צילום: יאיר שגיא)
עו"ד כרמלי(צילום: יאיר שגיא)

מהמשטרה נמסר בתגובה: "החקירה נוהלה ביסודיות ובמטרה להגיע לחקר האמת, ובסיומה הוגש נגד החשוד כתב אישום על-ידי הפרקליטות. במסגרת תהליך הפקת לקחים מקצועי שבוצע בתום חקירת התאונה, הוחלט לבצע בדיקה נוספת לחישוב המהירות שכבר בוצע בתיק, זאת בכדי לוודא שוב את נכונות הממצא שצורף לתיק החקירה. הבדיקה תאמה במדוייק את הממצא בתיק החקירה ואין כל שינוי בתשתית הראייתית שגובשה במהלך החקירה ושהובילה להגשת כתב האישום".

 

תגובת הפרקליטות: "ביצוע פעולות חקירה לאחר הגשת כתב אישום דורש אישור פרקליט מחוז. במקרה הנוכחי לא ניתן אישור שכזה, ולכן הפרקליטות פנתה למשטרה על מנת לברר את הדברים. מסמך ההבהרה שהתקבל מהמשטרה, שמסביר את השינויים השונים במסמכים, מדבר בעד עצמו. כל השתלשלות העניינים הועברה על ידי הפרקליטות לסניגורו של הנאשם באופן מסודר ושקוף. אנו בוחנים את הדברים ובשלב זה, לא נוכל להתייחס מעבר לכך מכיוון שמדובר בהליך תלוי ועומד".

 

תגובת משפחת לוגסי ומשפחת וינשטין: "במשך כל מהלך המשפט נוקט פרקליטו של הרוצח פדידה בתעלולים משפטיים. הגיע הזמן שבמדינת ישראל אנשים שרצחו אזרחים על הכבישים ישלמו את המחיר ולא ימלטו עצמם בסיוע עורכי דין בכירים המקבלים מאות אלפי שקלים.

 

"העובדות בתאונה הן פשוטות: שני הרוגים, שתי אלמנות, שישה יתומים, רוצח אחד שנסע בכלי רכב משופר המשול לכלי ירייה במהירות מטורפת של כ-160 קמ"ש בכביש פנימי תחת השפעת סמים וגם לאחר שפגע בתומר ויניב במקום לרוץ ולסייע בחר להחביא את שקית הסמים ברכבו. אנו סומכים ידינו על המשטרה והפרקליטות והגיע הזמן שמדינת ישראל תייצר הרתעה ראויה נגד אותם רוצחים המשליטים טרור בכבישים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
הנאשם בדריסה יונתן פדידה
צילום: יריב כץ
מומלצים