שתף קטע נבחר

 

דווקא עכשיו: האנשים שטסים הביתה, לעיר הנגיף

סין החזירה מתאילנד וממלזיה אזרחים שמתגוררים במחוז חוביי, מוכה נגיף הקורונה. משרד החוץ המקומי סיפק הסבר: "הם חווים קשיים בעולם". ברשתות החברתיות תהו: הם באמת רוצים לחזור?

 

 

דווקא עכשיו: האנשים שטסים לעיר הנגיף    (צילום: רויטרס)

דווקא עכשיו: האנשים שטסים לעיר הנגיף    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

סין החזירה בסוף השבוע האחרון באמצעות שני מטוסים כ-200 תושבים למחוז חוביי, שנחשב למוקד התפרצות נגיף הקורונה. טיסת צ'רטר אחת של חברת התעופה שיאמן איירליינס, שהמריאה מבנגקוק, נחתה ביום שישי בלילה בווהאן וטיסת צ'רטר נוספת של החברה נחתה כעבור זמן קצר מקוטה קינאבאלו, עיר חוף שנחשבת יעד תיירותי פופולרי במלזיה.

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

כך הסתננתי לאזור האסור שבו פרץ הנגיף

ישראל סירבה להכניס 35 סינים

משרד החוץ לישראלים בסין: לעזוב בהקדם

סין בבידוד גובר, סינים בעולם: "אנחנו לא וירוס"

המונים בנמל התעופה בשנגחאי: "לברוח רחוק"

 

תיעוד: בתוך בית חולים בעיר הנגיף ווהאן    (צילום: רויטרס)

תיעוד: בתוך בית חולים בעיר הנגיף ווהאן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
תושבי מחוז חוביי הוחזרו לביתם מתאילנד וממלזיה (צילום: EPA)
בידוק עם חליפות מכף רגל ועד ראש. חוזרים לחוביי(צילום: EPA)
תושבי מחוז חוביי הוחזרו לביתם מתאילנד וממלזיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

תושבי מחוז חוביי הוחזרו לביתם מתאילנד וממלזיה (צילום: AFP)
אחד המטוסים בנמל התעופה בווהאן(צילום: AFP)
נציגי משרד הבריאות הסיני, שהיו לבושים בחליפות מגן לבנות מכף רגל ועד ראש, עמדו ביציאה מהמטוס בזמן ש-73 הנוסעים מבנגקוק ירדו ממנו, חייכו דרך המסכות ונופפו לצלמי העיתונות. במשרד החוץ הסיני אמרו ביום שישי האחרון כי המדינה תחזיר אזרחים המתגוררים בעיר ווהאן מרחבי העולם "במהירות האפשרית". זאת, בשל "קשיים מעשיים שאזרחים סינים מחוביי, ובמיוחד מווהאן, חוו ברחבי העולם".
 

ההחלטה הסינית באה לאחר שעשרות חברות תעופה ברחבי העולם הודיעו כי יפחיתו ואף יצמצמו לאפס את מספר הטיסות שלהן למדינה, שמנסה להיאבק בהתפרצות הנגיף שגבה את חייהם של מאות עד כה.

תושבי מחוז חוביי הוחזרו לביתם מתאילנד וממלזיה (צילום: EPA)
מאושרים ומנופפים. אחרי הירידה מהמטוס(צילום: EPA)

תושבי מחוז חוביי הוחזרו לביתם מתאילנד וממלזיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בסוכנות התעופה הסינית ציינו שלעת עתה נותרו 117 אזרחים המתגוררים במחוז חוביי בבנגקוק, ועוד 100 בקוטה קינאבאלו. בסוכנות אמרו שאותם אזרחים רוצים לעלות על טיסה לביתם בהקדם האפשרי. זאת, נזכיר, למרות שעל העיר ווהאן ועל הערים הסובבות אותה הוטל סגר מלא למשך יותר משבוע, שבמסגרתו אילצה סין עשרות מיליונים להישאר בבתיהם כדי למנוע את המשך ההתפשטות, לצד דחיית החזרה לבית הספר מחופשת ראש השנה הסינית, והפסקת שירותי אוטובוסים ורכבות.

 

החזרת האזרחים מתאילנד וממלזיה עוררה דיון ברשתות החברתיות בסין סביב רצונם של האזרחים לשוב למחוז מוכה הנגיף. "האנשים האלה כנראה לא רוצים לחזור", אמר אחד המשתמשים. אחר תהה אם צריך להשיב אותם למחוז, אם לא נדבקו בנגיף. בינתיים, בסין קראו לאזרחים לדחות טיולים בחו"ל ואף ביטלו טיולים מאורגנים ברחבי העולם.

נגיף קורונה סין מטוס של סרי לנקן איירליינס מפנה אזרחי סרי לנקה מ ווהאן (צילום: EPA)
בדרך ההפוכה: מווהאן לסרי לנקה(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  ()

סין ממשיכה להתעקש כי היא מסוגלת לבלום את הנגיף, אולם נראה שגם בתוך המדינה עצמה הכעס על התנהלות השלטונות מבעבע. בסוף השבוע הודה מזכיר המפלגה הקומוניסטית בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף לראשונה, כי הרשויות שם פעלו לאט מדי. "אם היו ננקטים אמצעי פיקוח נוקשים בשלב מוקדם יותר – התוצאה הייתה טובה יותר עכשיו", אמר מא גואוצ'יאנג.

 

ברשתות החברתיות במדינה מותחים גולשים ביקורת על פקידי ממשל בווהאן, בטענה שעיכבו את פרסום המידע על התפרצות הנגיף עד לסוף דצמבר אף שידעו על ההתרחשויות כבר שבועות קודם לכן.

 

14,380 נדבקו, עובדים פוטרו

הלילה (בין שבת לראשון) עלה מניין המתים מהתפרצות הנגיף ל-304, 45 יותר מאתמול. על פי נתוני ועדת הבריאות הלאומית של סין, כל המתים ביממה האחרונה מתו במחוז חוביי, שנחשב למוקד המרכזי של התפרצות הנגיף. לצד זאת, עוד 2,590 בני אדם אושרו באופן סופי כחולים בנגיף. מניין הנדבקים עומד עתה על 14,380 בני אדם.

  (צילום: AFP)
יומיים לרופא. בית חולים בווהאן(צילום: AFP)

למרות כל הצעדים שסין נוקטת, לפי שעה אין סימנים להאטת ההתפשטות. מספר הנדבקים – יותר מ-14,000 – הוא כבר עכשיו גבוה בהרבה ממספר הנדבקים בנגיף הסארס שהתפרץ בשנים 2003-2002. עם זאת, הנגיף ההוא גרם למתים רבים יותר: מתוך כ-8,000 נדבקים, קרוב ל-800 מתו.

 

מאז התפרצות הנגיף, בתי החולים בעיר ווהאן מוצפים. כתבים של סוכנות הידיעות AFP תיארו כי בבתי החולים נראים תורים ארוכים, לצד חולים שסיפרו כי הם ממתינים יותר מיומיים כדי לראות רופא.

רחובות ווהאן במבט מלמעלה (צילום: AFP)
רחובות ריקים בעיר של מיליונים. ווהאן(צילום: AFP)

בתוך כך, במהלך הלילה דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית הסינית "שינחואה" כי שישה עובדי ציבור בעיר הואנגנג, הממוקמת סמוך לווהאן, פוטרו מתפקדים בעקבות "ביצועים ירודים" בכל הקשור לטיפול בנגיף. ראש העיר צוטט באומרו כי "יכולות העיר לטפל בנדבקים עדיין לקויה". הוא הוסיף כי "קיים מחסור חמור בציוד רפואי כמו חליפות מגן ומסכות רפואיות".

 

בהואנגנג, שממזרח לווהאן, מתגוררים שבעה מיליון וחצי בני אדם. בעיר חלה עלייה גדולה במספר הנדבקים, וקיים חשש שהיא הופכת למוקד הדבקה גדול ומשמעותי בפני עצמה. בסוף השבוע הודיעו הרשויות בעיר כי מעתה יותר רק לאדם אחד מכל בית אב לצאת מהבית בכל יום – וגם זה לשעתיים בלבד – כדי לקנות מצרכים נחוצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
חיוך דרך המסכה. בנמל התעופה בווהאן
צילום: EPA
מומלצים