נגיף הקורונה: ילדה שחזרה מהונג קונג הוכנסה לבידוד
ילדה שהתלוננה על צינון וקשיי נשימה הגיעה לבית החולים שניידר ואושפזה בבידוד. עד כה טרם אושר מקרה של הידבקות בנגיף הקורונה בישראל. משרד הבריאות מזהיר את הנוסעים שנוחתים בנתב"ג: "במקרה של חום או שיעול - גשו מיד לעמדת מד"א"
חשד להידבקות בנגיף הקורונה הסיני בבית חולים שניידר: ילדה בת שמונה שחזרה לאחרונה מהונג קונג הגיעה היום (שני) לבית החולים עם משפחתה והוכנסה לבידוד. היא התלוננה על צינון וקשיי נשימה, וצוות בית החולים נערך לקראתה והתמגן בהתאם. עד כה פונו יותר מ-20 בני אדם לבתי החולים ברחבי הארץ מחשש לקורונה, אולם בכל המקרים נשלל בסופו של דבר חשד להידבקות בנגיף.
מוקדם יותר פונה ישראלי שחזר מתאילנד למרפאת מאוחדת בבני ברק. הרופאה במרפאה החליטה על פינוי מוגן לבית החולים, למרות שהנחיות משרד הבריאות לא דורשות בידוד של נוסעים שחזרו ממדינות שאינן סין.
במשרד הבריאות ביקשו להבהיר כי "גילוי שנאה או ניכור כלפי אנשים ממוצא אסיאתי אינם מקובלים". במשרד ציינו כי הנחיותיהם "נוגעות לכלל האנשים שהיו בסין ב-14 יום האחרונים, ולא לאנשים ממוצא זה או אחר" והדגישו: "אין להיכנס לפאניקה ואסור לתת לפחדים ולדעות הקדומות לנהל את המשבר".
משרד הבריאות פנה היום לחברות הסלולר וביקש שישלחו לכל הנוסעים שנוחתים בישראל מסרון בעברית ובאנגלית, שבו הוראות המשרד להתמודדות עם נגיף הקורונה. בהודעה נמסר כי כל אדם ששהה בשבועיים האחרונים בסין מחויב להישאר בבידוד בביתו למשך 14 ימים מאז שעזב אותה. כמו כן, נכתב כי כל אדם שנחת ומרגיש חום, שיעול או קשיי נשימה צריך לגשת מיד לעמדת מד"א באולם.
כמו כן, מד"א שלח ציוד מיגון נגד הידבקות לבתי חב"ד בסין. המשלוח, שהועבר לבקשת בתי חב"ד, כולל 2,000 מסכות ו-200 ערכות מיגון מלאות שכוללות חליפות מיוחדות, מסכות, משקפיים, נעליים וכובעים, שישמשו את ארבעה עשר סניפי חב"ד ברחבי סין. הבוקר הגיע המשלוח להונג קונג על-ידי שליח חב"ד שדואג לחלוקת הציוד.
נכון להיום, אין חיסון שבאמצעותו ניתן למנוע את התפשטות נגיף הקורונה, ואין טיפול ידוע למחלה. מספר מעבדות בעולם כבר החלו לעבוד על יצירת חיסון נגד הנגיף, אולם מדובר בתהליך שעשוי להימשך זמן רב.
אתמול הפיץ משרד הבריאות צו המחייב את כל השבים מסין לבודד את עצמם למשך 14 יום בביתם או בבית חולים. הצו מחייב גם אנשים ששהו זמן רב בצמוד לחשודים כנשאי נגיף הקורונה. על פי הצו, שתקף ל-30 הימים הקרובים, במהלך הבידוד חל איסור לצאת מהמרחב שהוגדר - אלא באישור רופא. בנוסף, כל אדם ששב מסין והחליט לשהות בבידוד ביתי יצטרך לדווח למשרד הבריאות על המיקום שבו הוא נמצא.
ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס אתמול דיון רב-משתתפים בנוכחות שרי ממשלה, מנכ"לי משרדים וכל גורמי המטה הרלוונטיים לדיון היערכות לאומית להתמודדות עם נגיף הקורונה. בדיון הודיע נתניהו שיאשר את בקשתו של שר הבריאות יעקב ליצמן להקמת מפעל חיסונים בארץ. לדבריו, "אנחנו לא לוקחים סיכונים מיותרים. הנגיף נמצא כבר ב-5 יבשות וביותר מ-25 מדינות. אנו ערים לכך שלא ניתן למנוע לחלוטין את כניסת הנגיף, ולכן נערכים מראש להתמודדות עם הנגיף לאחר כניסתו הראשונה לישראל".
עד כה ידוע על 17,238 נדבקים בנגיף הקורונה בסין וביותר מ-20 מדינות ברחבי העולם. מספר הנדבקים מחוץ לסין הוא בסביבות 150 בני אדם. 361 חולים מתו כתוצאה מהידבקות בנגיף. אתמול דווח על מוות ראשון מחוץ לסין, בפיליפינים. מדובר באזרח סין בן 44 שנסע לפיליפינים מהעיר ווהאן שבה החלה התפרצות הנגיף. מניין הקורבנות בסין גבוה ממספר המתים במדינה מנגיף הסארס שהתפרץ בשנים 2002 ו-2003, אז מתו 349 בני אדם בסין בלבד. בסך הכול היו 774 קורבנות ברחבי העולם.
משרד החוץ הסיני טען הבוקר כי חלק מהמדינות, ובמיוחד ארצות הברית, הגיבו בצורה מוגזמת להתפרצות הנגיף. המשרד ביקר את החלטתן של מדינות רבות, בהן ישראל, לאסור על כניסת אזרחים זרים מסין ולהפסיק את הטיסות אליה. בהתייחסות ישירה לארה"ב מסרה בייג'ינג שהאמריקנים לא העניקו לסין שום עזרה משמעותית, ועוררו בהלה ברחבי העולם.
ביום חמישי הכריז ארגון הבריאות העולמי על מצב חירום, במטרה לשפר את התיאום בין המדינות בדרכי ההתמודדות עם הנגיף. הארגון מסר כי "ההכרזה אינה מהווה הבעת אי אמון בסין". עוד נאמר בהצהרה כי הארגון "מתנגד להטלת מגבלות על סחר עם סין או על נסיעה למדינה בעקבות הנגיף".