שתף קטע נבחר

 

המאבק להעלאת בני הפלאשמורה: "לבאים מצרפת היו פורסים שטיח אדום"

הממשלה אישרה להעלות 398 מבני הפלאשמורה, בניגוד לעמדת היועמ"ש שהסתייג מהחלטה לפני בחירות. יו"ר המאבק להעלאת יהודי אתיופיה ייחל באולפן ynet להבאת כל 9,000 בני הקהילה: "אין ספק ביהדות שלהם". ח"כ פנינה תמנו מיש עתיד: "נתניהו מחזיק בממתינים באתיופיה כבני ערובה לשעת בחירות"

 

הריאיון עם אורי פרדניק    (צילום: אבי חי)

הריאיון עם אורי פרדניק    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אורי פרדניק, יו"ר המאבק להעלאת יהודי אתיופיה, מקווה שהחלטת הממשלה לאשר את העלאתם של 398 מבני הפלאשמורה מאתיופיה לישראל לא מהווה סוף פסוק בסוגיה. "זה ממש לא מספק", אמר הבוקר (יום ב') פרדניק באולפן ynet בעקבות ההחלטה שהתקבלה בניגוד לעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.

 

במהלך הדיון שנערך אתמול בממשלה התעמת מנדלבליט עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. היועץ טען כי מדובר בהחלטה לא דחופה ושנראה כי מאחוריה עומדים שיקולי בחירות. מנדלבליט כיוון בין היתר להחלטת נתניהו לצרף לקראת הבחירות הקרובות לרשימת הליכוד לכנסת את בן הקהילה האתיופית ח"כ גדי יברקן, שנטש את מפלגת כחול לבן.

 

היועמ"ש טען בדיון כי אם הכוונה המקורית הייתה להביא את העולים ב-1 ביוני - אז הממשלה הייתה יכולה לקבל את ההחלטה מיד אחרי הבחירו במרץ. ראש הממשלה דפק על השולחן, ואמר כי הוא מעוניין להתחיל להביא את העולים לארץ בתוך שלושה שבועות. בסופו של דבר קיבלו השרים את הצעת ראש הממשלה ושר הקליטה יואב גלנט למורת רוחו של מנדלבליט.

ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארכיון(צילום: AFP)

אביחי מנדלבליט בנימין נתניהו (צילום: AFP, EPA)
מנדלבליט ונתניהו. התעמתו בדיון בממשלה(צילום: AFP, EPA)

לדברי יו"ר המאבק להעלאת יהודי אתיופיה פרדניק, "כל אחד שעולה לישראל זה חיים של בן אדם. אנשים עזבו את הכפרים, ויתרו על הרכוש שלהם, חיים אורח חיים יהודי, סובלים הצקות אנטישמיות, קרועים מהמשפחות שלהם. זה לא מספק מה שהוחלט. ב-2015 התקבלה החלטה על מעל 9,000 איש, מאז העלו 2,000".

 

- אם אלו היו יהודי צרפת?

"ברור שהיו פורסים שטיח אדום בפניהם. מדברים על ספק יהדות, למי שראה אותם ברור שאין ספק ביהדות שלהם. מעלים מכל מיני מקומות אנשים שהזיקה היהודית שלהם לא הכי חזקה, שולחים תוכניות לעידוד עלייה, והם לא רוצים לעלות. מאתיופיה עושים את המוות וזה מאז ומעולם יהיה ככה.

 

"אנשים חיים שם בתנאים לא משהו, אנשים מתים, בתי הקברות מלאים. כל יום שמחכים זה עוד חיים שנגמרים".

 

- אתה חושב שח"כ יברקן צריך לנצל את מעמדו ולדרוש שיעלו עוד יהודים מאתיופיה?

"אחרי הבחירות כמובן, לפני הבחירות אני לא רואה איך זה קורה למרות שיש כבר החלטה. צריך לציין שזה לא בגלל המעבר של ח"כ יברקן, יש החלטה מ-2015. היו הרבה דיונים, זה לא משהו חדש".

 

חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה (יש עתיד) תקפה כצפוי את ראש הממשלה, "נתניהו מחזיק בממתינים באתיופיה כבני ערובה לשעת בחירות, במקום להעלות את כל הזכאים במיידי. בחיזור נואש אחר קולות יוצאי אתיופיה הוא מוכיח לנו שהכל אצלו ציני ולא נובע משיקולים אמיתיים לטובת הציבור".

 

 

פנינה טמנו  ()
פנינה תמנו-שטה

שר העלייה והקליטה יואב גלנט (הליכוד) אמר אתמול בישיבת הממשלה: "לפני כ-40 שנה, כלוחם בשייטת, הייתה לי הזכות לסייע להביא את ראשוני העולים מאתיופיה מחופי סודאן. היום, כשר העלייה והקליטה, אנחנו פועלים להבאת יתרת בני הפלשמורה שנמצאים באתיופיה וממתינים, בשל תהליכי הבחירות, כבר שנה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים