בצל הנגיף: האנשים שאוכלים עטלפים
מומחים חושדים שמקורו של נגיף הקורונה שמבהיל את העולם הוא בעטלפים בשוק בווהאן. את החובבים של תבשילי עטלפים זה לא מרתיע, רק תגישו להם הכול בחלב קוקוס
בשר עטלפים ממשיך לזכות בימים אלה לפופולריות באזורים מסוימים באינדונזיה, למרות החשד שנגיף הקורונה המתפשט מסין עבר לבני האדם מעטלפים.
נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
- נבחר שם לנגיף: COVID-19. מה משמעותו?
- סין נלחמת בשמועות, אבל מתה מהאמת
- כל העולם פייק ניוז: האם "11 מיליון ימותו"?
- מכונת התעמולה של סין משיבה מלחמה
עטלפים הם מאכל מסורתי אצל בני מינהסן שבצפון סולווסי, אינדונזיה. נהוג להגיש אותם כמעין מנת קארי המכונה "פניקי". להכנת הפניקי משתמשים בעטלף שלם – כולל הראש והכנפיים.
"נגיף הקורונה לא השפיע על המכירות", מעיד המוכר סטנלי טימבולנג, בעל דוכן בטומוהון, עיר בצפון סולווסי. "למעשה, תמיד הכול נמכר". ביום רגיל מוכר טימבולנג 60-50 עטלפים, ובתקופות חג הוא עשוי למכור גם 600 ביום.
"עטלפים הם המקור המועדף לחלבון בצפון סולווסי", מסביר וויליאם וו' וונגסו, מומחה למטבח האינדונזי שכתב כמה ספרי בישול. "החלק האהוב עליי הוא הכנפיים".
את העטלף נהוג לצלות או להצית כדי להיפטר משערותיו, ואחר כך קוצצים ומבשלים אותו בנזיד הכולל עשבים, תבלינים וחלב קוקוס.
מומחים מעריכים כי נגיף הקורונה התפשט ראשית משוק בעיר הסינית ווהאן שבו נמכרו למאכל בעלי חיים באופן לא חוקי וללא פיקוח. מומחי בריאות העלו את ההשערה שמקורו של הנגיף בעטלף ושממנו הוא הועבר לבני אדם. היום הגיע מספר המתים מהקורונה ליותר מ-1,000 ומספר הנדבקים בנגיף עומד כבר על יותר מ-42 אלף.
באינדונזיה עצמה לא דווח על נדבקים, אבל התפרצות הנגיף בהחלט גרמה למסעדות רבות בבירה ג'קרטה להסיר את העטלפים מהתפריט שלהן. את ג'פרי מנטק, בן מינהסן, הקשר בין נגיף הקורונה לעטלפים – המנה האהובה עליו – אינו מרתיע.
"לא התגלו מקרי קורונה כאן", הוא אומר. "גם עכשיו יש הרבה אנשים שאוכלים עטלפים, כי עטלפים זה דבר טוב – במיוחד כשהם מבושלים בחלב קוקוס".