סין: ירידה במספר הנדבקים; חשש שהנגיף עובר בצנרת
תקווה קטנה מבייג'ינג: זה היום השני ברציפות שמספר הנדבקים החדשים בנגיף הקורונה נמצא בירידה. מספר המתים בסין הגיע ל-1,113, יותר מ-100 דיירי בניין בהונג קונג פונו אחרי ששכניהם החולקים מערכת ניקוז נדבקו. החשש: כמו בסארס, "מפיץ-על" אחד אחראי להדבקה. הבריטי שהדביק באירופה: "פוחד להפוך לשעיר לעזאזל"
האטה בהתפשטות נגיף הקורונה? בְּנתון שאפשר לשאוב ממנו עידוד קל דיווחה לפנות בוקר (יום ד') סין על הַיממה עם מספר הנדבקים החדשים הנמוך ביותר מאז 30 בינואר. לפי העדכון הזה, למניין הנדבקים בתוך סין נוספו ביממה שחלפה 2,015 בני אדם, ולמספר המתים מהנגיף נוספו 97. בכך הגיע מספר הנדבקים הכללי בסין ל-44,653 ומספר המתים ל-1,113. זה היום השני ברציפות שבו נרשמה ירידה במספר הנדבקים החדשים בנגיף הקורונה מווהאן, או בשמו הרשמי החדש: COVID-19.
נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
- נבחר שם לנגיף: COVID-19. מה משמעותו?
- סין נלחמת בשמועות, אבל מתה מהאמת
- כל העולם פייק ניוז: האם "11 מיליון ימותו"?
- מכונת התעמולה של סין משיבה מלחמה
הנתונים החדשים מעוררים תקווה שהתחזית של היועץ הבכיר ביותר בסין לענייני התפרצות הקורונה – ז'ונג ננשאן, שזכה לתהילה על מיגור התפרצות נגיף הסארס ב-2003 – ולפיה ייתכן שהתפרצות הקורונה תסתיים בסביבות אפריל, היא בעלת אחיזה במציאות. עם זאת, יצוין כי מומחים אחרים חולקים על עמדתו. בצל הזעם הציבורי ההולך וגובר בסין על הטיפול בהתפרצות הדיחה אתמול ממשלת מחוז חוביי, המקום שבו החלה התפשטות הנגיף, את ראש נציבות הבריאות של המפלגה הקומוניסטית במחוז.
באונייה "נסיכת היהלום" הנמצאת בסגר בנמל יוקוהאמה ביפן ועליה 3,700 נוסעים ואנשי צוות, בהם 15 נוסעים ישראלים, אובחנו אתמול עוד 39 נדבקים בנגיף, ובכך הגיע מספר הנדבקים שזוהו עד כה על האונייה ל-175. ככל הידוע, שום ישראלי שנמצא עליה לא נדבק.
אתמול הכריז ארגון הבריאות העולמי על השם הרשמי שנבחר לנגיף הקורונה מסין – COVID-19. האותיות CO מסמנות "קורונה"; VI מסמנות "וירוס"; D מסמנת desease (מחלה); והמספר 19 מסמן את שנת 2019, השנה שממש בסופה אובחנו הנדבקים הראשונים בנגיף.
בינתיים בהונג קונג מודאגים מהגילוי שעוד ארבעה בני אדם נדבקו בנגיף בבניין דירות בן 35 קומות, במתחם שבו גרים כ-3,000 איש. יותר מ-100 בני אדם פונו מהבניין ברובע צינג יי, אחרי שאישה אובחנה כמי שנדבקה במחלה. האישה הזו גרה – במרחק של 10 קומות – בדיוק מתחת לגבר שזוהה קודם לכן כמי שנדבק בנגיף, ודירתה חולקת צנרת עם דירתו. ארבעה בני אדם נוספים, החולקים צנרת עם השניים, מגלים תסמינים של הנגיף. בעקבות הגילוי הזה פונו יושביהן של 35 דירות החולקות צנרת משותפת.
יש חשש כי אחד הנדבקים הוא מה שמכונה "מפיץ-על" – סוג של אנשים שההידבקות מהם קלה במיוחד, יותר מאשר מנשאים רגילים, אם כי לא ברור מדוע הם מדבקים כל כך. ההדבקה במגדל הדירות מעוררת בהונג קונג השוואות לימי התפרצות הסארס, אז מקורן של 80% מההידבקויות היה במפיץ-על אחד, ד"ר ליו ג'יאנלון, רופא שטיפל בנדבקים בסארס. הוא הדביק אז 23 בני אדם במלון בן 16 קומות ואחר כך מת. כ-300 בני אדם מתו בהונג קונג בהתפרצות ההיא, ו-42 מהם מתו במתחם דירות אחד אחרי שהנגיף הופץ דרך הצנרת בבניין.
חשש ממפיץ-על יש כעת גם באירופה: מבדיקות שנערכו מסתמן כי סטיבן וולש בן ה-53 שב בחודש שעבר לבריטניה מנסיעת עסקים בסינגפור כשהוא אינו יודע כי הוא נושא את הנגיף, ויש חשש שהוא הדביק עשרות בני אדם. וולש, אב לשניים מברייטון, קיבל טיפול והחלים מהנגיף אחרי חמישה ימים.
ככל הנראה וולש נדבק בנגיף בכינוס של חברת Servomex הבריטית שנערך במלון גרנד היאט בסינגפור. אחרי הוועידה בילה יומיים עם אשתו וחברים בבקתה באלפים הצרפתיים, וארבעה מחבריו, בהם שני רופאים, שאחת מהם היא ד"ר קטריונה גרינווד, נדבקו. יש חשש שד"ר גרינווד הדביקה אחר כך מטופלים. חמישה בריטים נוספים, בהם בעלה של גרינווד ובנם בן התשע, מאושפזים בצרפת. בריטי אחר גילה שנדבק בנגיף שהתפשט דרך וולש רק כשחזר הביתה למאיורקה.
אחד משכניו של וולש סיפר הבוקר לצהובון "מירור" כי וולש פוחד להפוך כעת לשעיר לעזאזל של בריטניה, אחרי שכנראה גרם להדבקתם של רבים – מבלי שידע שנשקפת ממנו סכנה.