שתף קטע נבחר

 

האפיפיור התחמק: לא אישר מינוי נשואים לכמרים

אחרי חודשים של המתנה פרסם פרנסיסקוס את המסמך על מצוקת האמזונס, שם יש חוסר בכמרים. בלחץ השמרנים התחמק מלהתייחס להמלצת אנשי דת באזור לאפשר להסמיך לכמרים שם גם את מי שנישאו, ובכך לשבור את "עיקרון הפרישוּת" של הכנסייה. ברקע: התערבות האפיפיור לשעבר בנדיקטוס ה-16

באחת ההחלטות המשמעותיות ביותר שקיבל מאז כניסתו לתפקיד ב-2013 נמנע היום (ד') האפיפיור פנרסיסקוס מלאשר להסמיך לכמרים – בנסיבות מיוחדות – גם גברים נשואים. במסמך שפרסם האפיפיור ושלו ציפו רבים הוא נמנע מלהתייחס לסוגיה, שהעסיקה מאוד את הכנסייה בחודשים האחרונים ואף גרמה להתערבות נדירה של האפיפיור לשעבר בנדיקטוס ה-16, התערבות שעוררה ביקורת קשה עליו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

האפיפיור התעצבן - והיכה על ידה של מאמינה    (רויטרס)

האפיפיור התעצבן - והיכה על ידה של מאמינה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אפיפיור פרנסיסקוס ב בזיליקת פטרוס הקדוש ב וותיקן ותיקן (צילום: EPA)
האפיפיור פרנסיסקוס. ביקורת מהמחנה השמרני(צילום: EPA)

ההצעה לאפשר להסמיך לכמרים גם את מי שהתחתן הועלתה במסגרת המלצות שהציגו לאפיפיור באוקטובר הגמונים מאזור האמזונס, אזור שבו נוצרים קתולים גרים בקהילות מבודדות ורחוקות ויש חוסר בכמרים. חלק מתושבי האזור עשויים להעביר חודשים ואפילו שנים בלי מיסה. ההמלצה ההיא עוררה בקרב שמרנים בעולם הקתולי, שבו יש 1.3 מיליון מאמינים ושסובל מפילוג עמוק, דאגה מפני שבירת טאבו בן מאות שנים שלפיו כמרים חייבים להיות רווקים.

 

במסמך שפרסם היום נמנע האפיפיור פרנסיסקוס מלהתייחס להמלצה ההיא. ההתחמקות של האפיפיור מלהתייחס לסוגיה ולקבל החלטה רשמית לגביה אכזבה פרוגרסיבים רבים, שקיוו כי לפחות יקדם בדיקות נוספות בעניין. מנגד היא הסבה הקלה לשמרנים, שניצלו את הדיון בסוגיית חיי הפרישוּת של הכמרים כדי להעצים את ההתנגדות לאפיפיור הנוכחי. יש שמרנים המאשימים את פרנסיסקוס בכפירה בשל הצעדים הרפורמיסטיים שנקט בשנים הראשונות לכהונתו.

האפיפיור פרנסיסקוס ו האפיפיור בנדיקטוס ה 16 אפיפיור (צילום: EPA)
פרנסיסקוס (מימין) עם האפיפיור הפורש בנדיקטוס ה-16(צילום: EPA)

בחודש שעבר זכתה סוגיית הפרישוּת בכנסייה לכותרות ברחבי העולם, בעקבות ספר שפרסמו האפיפיור לשעבר בנדיקטוס ה-16, שבשנת 2013 היה לאפיפיור הראשון זה כמעט 600 שנה שפורש מתפקידו בעודו בחיים, והקרדינל רוברט סרה. בספר הודגש הצורך לשמור על עיקרון הפרישוּת, ועובדה זו עוררה מחלוקת, משום שאז נראה כאילו האפיפיור הפורש, שהבטיח לפני פחות מעשור להיעלם מהחיים הציבוריים, מנסה לפתע להשפיע על האפיפיור המכהן.

 

המסמך שפרסם היום האפיפיור, "האמזונס האהוב", הוא מכתב אהבה ליערות הגשם באמזונס ולאוכלוסיות הילידיות שם. את כל החצי הראשון של המסמך הקדיש ל"חוסר הצדק והפשעים" שנעשים כיום נגד תושבי האמזונס ונגד הסביבה שלו על-ידי ממשלות מקומיות, תאגידים זרים וכורים בלתי חוקיים. "אסור לנו לאפשר לגלובליזציה להפוך לצורה חדשה של קולוניאליזם", כתב.

 

בבלוג המאמינים האדוקים Rorate Caeli, שנוהג לנקוט גישה ביקורתית מאוד כלפי פרנסיסקוס, נכתב בעקבות פרסום המסמך כי בכך שסגר את הדלת בפני האפשרות של מינוי גברים נשואים לכמרים הפך הנייר "למסמך הכי טוב שיכולנו לקוות לו בכהונת האפיפיור הנוכחי ובעידן הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האפיפיור פרנסיסקוס. אהבה לאמזונס
צילום: EPA
מומלצים