עימות באוניברסיטה העברית: נציגי מרצ ו"אם תרצו" באולפן ynet
החלטת האוניברסיטה להכניס את תנועת הימין לרשימת הארגונים שהתנדבות בהם מקנה שתי נקודות זכות אקדמיות עוררה סערה. ראש תא מרצ: "לנתק אתכם מהאידאולוגיה שמניעה אתכם זאת הזיה". ראש תא אם תרצו: "למה לא קפצת שארגוני שמאל קיצוני נכנסו לתוכנית?"
לאחר שהאוניברסיטה העברית החליטה להכניס את תנועת "אם תרצו" לרשימת הארגונים שבהם יכולים סטודנטים מהאוניברסיטה העברית להתנדב לצורך קבלת שתי נקודות זכות אקדמיות, הבוקר (יום א') התעמתו בנושא באולפן ynet ראש תא מרצ באוניברסיטה אודי פלג וראש תא "אם תרצו" ניסי מזרחי.
שתי נקודות זכות אקדמיות מוענקות לסטודנטים במוסדות האקדמיים בעבור פעילות התנדבותית ומעורבות חברתית בעקבות חוק בנושא שעבר בכנסת בשנת 2018. המוסדות האקדמיים מציגות לסטודנטים רשימת ארגונים בהם יוכלו להתנדב תמורת נקודות הזכות, כשהן תקנון האוניברסיטה והן החוק קובע כי ארגונים פוליטיים לא יהיו חלק מרשימה זו. עם זאת, האוניברסיטה העברית טוענת כי היא עושה אבחנה בין הפעילות בה ישתתפו הסטודנטים לארגון היוזם אותה. עוד טענה האוניברסיטה כי 'אם תרצו' אינו ארגון פוליטי.
פלג טען שתאים פוליטיים אחרים שרצו להיכנס לרשימה נענו בשלילה על ידי האוניברסיטה: "זה לא הגיוני שתאים מסוימים לא יקבלו ושתא אחד כן יקבל. זה לא הגיוני שהאחווה הגאה הגישו בקשה בתחילת השנה ונענו בסירוב, תא סמ"ן שמנגיש את הקמפוס של האוניברסיטה לסטודנטים נכים ביקשו בתחילת השנה ונענו בשלילה, אנחנו מדברים בשם כל התאים שלא מקבלים".
מזרחי טען כי ישנם ארגוני שמאל שכן זכו להטבה: "במסגרת התכנית למעורבות חברתית יש גם ארגונים שבאים מהשמאל הקיצוני שמתעסקים בהרבה פוליטיקה. אתה יכול להיכנס לאינטרנט ולהסתכל על כל הארגונים ההזויים האלה שהאוניברסיטה כן מכירה בהם. אנחנו לא מזוהים עם אף מפלגה. אני לא יודע למה לא קפצת כאשר ארגוני שמאל קיצוני נכנסו לתכנית הזאת. תנועת אם תרצו היא תנועה שמקדמת את הציונות בקמפוס, אנחנו עושים מגוון רחב של פעילויות עם כל המגזרים, עם כל ההתנדבויות האפשריות, אם זה בבתי חולים, עם מבוגרים, ניצולי שואה, וחיילים. מה רע בתרומה לקהילה?".
פלג השיב: "זה לא הגיוני שתא אחד יקבל הטבה שאחרים לא יקבלו, לנתק אתכם מהאידאולוגיה שמניעה אתכם זאת פשוט הזיה בטח כשאתם באים באופן מכוון נגד סטודנטים ומרצים באוניברסיטה, משתמשים באידאולוגיה הזאת ומפיצים אותה".
לתנועה יש היסטוריה ארוכה של האשמות חריפות נגד האוניברסיטה והמרצים בה. לפני כשנה טענה סטודנטית נגד מרצה במוסד האקדמי כי זו השפילה אותה לאחר שהגיעה במדים לכיתה. האירוע חולל סערה משמעותית, אך הטענה התבררה ככוזבת לאחר בדיקה מעמיקה של הפרטים. בנוסף, התנועה הקימה אתר בשם "הכר את המרצה" במסגרתו פרסמה פרטי התקשרות עם מרצים שהביעו דעות שמאל. חלק מהמרצים המופיעים באתר מלמדים באוניברסיטה העברית, ואנשי הסגל בה מוחים כעת על כוונת האוניברסיטה לשתף פעולה עם הארגון שלטענתם פועל ל-"סתימת פיות".
ביום שישי האחרון תקפו מרצים ואנשי סגל באוניברסיטה את המוסד האקדמי בעקבות ההחלטה. לטענת אותם מרצים, מדובר על תנועה שבאופן שיטתי "פועלת לדיכוי חופש אקדמי". בקשה לדיון בנושא בסנאט הוגשה לאוניברסיטה ומכתבים מצד מרצים ואנשי סגל נשלחו להנהלת המוסד האקדמי בדרישה לחזור בה מהחלטתה.
"צביעות המרצים אינה יודעת גבול", אמר בתגובה מתן פלג, יו"ר 'אם תרצו'. "מול עשרות תכניות אקדמיות ומסלולי פרקטיקה המאפשרים לסטודנטים להתנדב בארגוני שמאל קיצוני תמורת מלגה מפנקת ונקודות זכות לא נשמעה מעולם מילת ביקורת אחת, גם לא כשנחשף שחלק מן הארגונים הללו קוראים לסרבנות, עוסקים בעידוד לחץ בינלאומי על ישראל, באזרוח מסתננים ובהגנה משפטית על מחבלים. קשה לאותם צבועים לראות כי התנועה הציונית הגדולה בישראל תהנה ממה שהשמאל הקיצוני באקדמיה נהנה ממנו זה שנים. כעת נשמעת זעקת שבר מקרב המרצים כאילו מדובר בחורבן הבית".