שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

חשש בקרב החוזרים מתאילנד: "ישאירו אותנו בנתב"ג כמו שעשו בספינה?"

מירב, שאמורה לשוב היום עם משפחתה לישראל, סיפרה על התחושות הקשות בבנגקוק לנוכח ההנחיה לשבים מ-4 מדינות נוספות במזרח לשהות בבידוד במשך שבועיים: "מתנהגים אלינו כמצורעים שיביאו את הקורונה". זהר פרץ, שעושה את הכיוון ההפוך, אמר: "הסיכוי להיפגע מתאונה גבוה יותר"

 

טסים לתאילנד למרות החשש מהנגיף קורונה

טסים לתאילנד למרות החשש מהנגיף קורונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לחץ, חרדה ובלבול: הודעת משרד הבריאות על הרחבת ההנחיות לנוסעים שחוזרים ממדינות במזרח הרחוק בעקבות התפרצות הנגיף קורונה, מעוררת דאגה בקרב ישראלים שאמורים לחזור בקרוב לארץ. "מה? ישאירו אותנו בשדה בנתב"ג עם אנשים אחרים כמו שעשו בספינה ביפן ואז אנשים נדבקו? אני לא אסכים לזה", אמרה אמש (יום א') בשיחה מתאילנד מירב איטח-חיון, שאמורה לשוב היום עם משפחתה לישראל.

 

אתמול הודיע משרד הבריאות כי לאחר הערכת מצב שנערכה בראשות השר יעקב ליצמן וצוות המומחים במשרד, בידוד הבית יורחב גם לשבים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו. לפי החלטת משרד הבריאות, מי ששב מארבע מדינות אלה יהיה בבידוד בית עד להשלמת 14 יום ממועד החזרה.

 

עד כה היה הבידוד תקף רק לאזרחים השבים מסין, אולם בעקבות התפשטות הנגיף למדינות נוספות במזרח החליטו במשרד הבריאות לא לקחת סיכונים. ההנחיות לשבים מאותן מדינות הן לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים ובכללם מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות לתקופה של 14 ימים ממועד השהייה האחרון באותם מקומות.

 

ישראלים שטסים לתאילנד למרות החשש מנגיף הקורונה ()
שער העלייה לטיסה לתאילנד, אמש בנתב"ג

שר הבריאות התאילנדי נזף על כך שתיירים שמגיעים לתאילנד לא  חובשים מסכות נגד נגיף הקורונה (צילום: רויטרס)
תאילנד, השבוע(צילום: רויטרס)

איטח-חיון, שמתכננת לחזור עם משפחתה בטיסה של חברת אל על, ציינה כי הישראלים בתאילנד נתקפו בפאניקה. "אנחנו ניזונים משמועות, הפייסבוק שלי קורס. בתאילנד סגרו את כל השערים, אין כניסה לסינים מבחוץ בכלל. תאילנד ריקה מתיירים פחות או יותר, לא עמוס כמו בדרך כלל. כולנו לא יודעים מה יהיה, חלק מהאנשים פה בקבוצה היו צריכים להמשיך לוויטנאם ולא אישרו להם".

 

התיירת הישראלית טענה כי חברות התעופה לא הקלו עם הנוסעים. לדבריה, "על כל שינוי שעשינו אל על לקחו לנו המון כספים. נשארנו יותר זמן באיים כדי לא להגיע למקומות הומי אדם כמו בנגקוק". עם זאת, בחברת אל על הבהירו אמש כי "בהמשך להחלטת משרד הבריאות, חברת אל על מעדכנת את המדיניות המסחרית לפיה ניתן לבטל או לשנות את הכרטיס לבנגקוק ללא דמי ביטול או שינוי וזאת בטווח התאריכים 16 בפברואר ועד 2 במרץ".  

 

"אנחנו ניזונים מהאינטרנט, מתנהגים אלינו כמצורעים שהולכים להביא את הקורונה לארץ. יש פשוט בלבול גמור", סיפרה איטח-חיון. על השהייה בתאילנד ועל הבהלה מהנגיף שהשפיעה על החופשה ביעד האקזוטי, היא אמרה: "אנחנו כאן שלושה שבועות עם ילד קטן, הגענו ממש בהתחלה כשרק צץ הסיפור הזה של הקורונה.

 

"יש כאן הרבה מאוד ישראלים שמפחדים להגיע מהאיים לבנגקוק וממנה בטיסה חזרה לארץ כי יש שם מסה גדולה של אנשים, שחלקם נדבקו. וירוס שפעת צריך קור כמו שיש בסין, כאן הכול פתוח וחם מאוד, בשווקים ב-40 מעלות חום כולם עם מסכות, יש בכל מקום ג'ל אלכוהול, הם נוגעים בהכול עם כפפות".

 

צניחה בביקוש לטיסות לתאילנד    (צילום: אלי סגל)

צניחה בביקוש לטיסות לתאילנד    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ערב לפני הטיסה לישראל התחזקה החרדה: "אנחנו לא מקבלים שום הנחיה מהמדינה, חלק חזרו לארץ ואחרים ממתינים לחזור. בעבודה כבר הודיעו לי שאני לא אוכל להגיע שבועיים, אבל למה שלא אלך בארץ לקניות או לסידורים? הדבר היחיד ששמענו הוא שמחייגים מאל על ושואלים אם אנשים רוצים להישאר עוד שלושה ימים ולא לחזור עכשיו. אל על מצמצמת טיסות.

 

"אין לנו מושג מה יהיה כשנחזור, אנחנו לא יודעים מה יהיה. אנחנו יודעים שיבדקו אותנו בנתב"ג, אבל משתדלים להאמין שלא יהיה שום דבר".

 

"הבנות שלנו רוצות לחכות לנו בשדה" 

חני לוי ואשתו צפויים לחזור מתאילנד לארץ ביום חמישי בטיסת אל על. "זה הזוי מבחינתנו", אמר לוי לנוכח ההנחיה שנועדה לצמצם את האפשרות לחדירת הנגיף לארץ. "אני מבין שרוצים לבדוק אנשים שחוזרים, אבל אנחנו רוצים לחזור לארץ לילדים שלנו. הבנות שלנו רוצות לחכות לנו בשדה ואמרתי להן שאני לא אוכל לראות אותן.

 

"יש לי ילדה עם צרכים מיוחדים, היא זקוקה לנו. היא מחכה בקוצר רוח שנחזור ולפגוש אותנו. מה אני אגיד שאני לא יכול לראות אותה עוד שבועיים? אשתי גם בלחץ אטומי, אנחנו שומעים את החשדות ומה שקורה בארץ. אנחנו שומרים על היגיינה ומסכות והכול, חיכינו לחזור מהחופשה ולהגיע הביתה לשגרת החיים שלנו".

 

על חוסר הוודאות בנוגע להתרחשות הצפויה לאחר הנחיתה בישראל, אמר לוי כי "הבנות שלנו שומעות את החדשות בארץ וזה קטסטרופה. מדהים פה בתאילנד, אני לא רוצה להגיד חבל שנסענו, אבל לא חשבתי שזאת ההיסטריה שאני אכנס אליה. בכל תאילנד נדבקו 34 בני אדם וזה לא עולה. זה לא סין פה, אז למה מדינת ישראל מחליטה לפעול ככה? אני לא יודע מה יהיה כשנחזור".

 

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

גורמם במשרד החוץ מתחו ביקורת על משרד הבריאות בעקבות הרחבת ההגבלות לשבים מהמזרח. הגורמים טענו כי משרד הבריאות כלל לא התייעץ עם שירות החוץ הישראלי לפני פרסום ההנחיות. "ההנחיה גורפת מדי, יוצרת בלבול רב ופאניקה, וגורמת לנזקים וקשיים רבים", אמרו במשרד החוץ.

 

במשרד הבריאות לא הגיבו לדברי הגורמים במשרד החוץ, אך שר הבריאות ליצמן הודה כבר לאחר ההחלטה כי "כל הצעדים שעשינו הם סופר זהירים ואפילו טיפה קיצוניים". לדבריו, "כבר בשבוע שעבר הוספנו מספר מדינות שאנשים שחזרו מהן ומגלים סימפטומים צריכים ללכת לבדוק שלא נדבקו בנגיף. עכשיו החלטנו לבקש מאותם אנשים גם לשהות בבידוד בית, מאחר שמספר המקרים במדינות האלה עלה. כמו כן, יש לנו אינדיקציה לכך שישנה הידבקות במדינות אלה, למשל בסינגפור".

 

ליצמן הוסיף: "אנחנו עדיין חושבים שנגיף הקורונה יגיע לארץ. אנחנו דוחים את זה כל הזמן, עושים את כל הדברים שצריך, אבל חוששים. למקרה שחס וחלילה המקרים האלה יגיעו גם לארץ, הקמנו בתי חולים מיוחדים, ונתנו הוראה לכל בתי החולים בארץ להקצות מקומות מסוימים למקרה שהמגפה תגיע גם לכאן. אנחנו מתפללים שזה לא יקרה, ואני בטוח שהשם ישמור עלינו".

 

שר הבריאות יעקב ליצמן מתייחס לנגיף    (צילום: דוברות משרד הבריאות )

שר הבריאות יעקב ליצמן מתייחס לנגיף    (צילום: דוברות משרד הבריאות )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במקביל, הודעת משרד הבריאות מאתמול על אודות הרחבת הבידוד לשבים מארבע מדינות נוספות משפיעה כמובן גם על ישראלים שתכננו להגיע ליעדים אלה בקרוב. אחת מהם, רוני יפת, ביקשה לבטל טיסה משפחתית לתאילנד - אולם לדבריה חברת הזמנת הטיסות מסרבת לעשות זאת.

 

"אנחנו שני הורים לילד בן שנה ושמונה חודשים", סיפרה יפת. "הבן שלי אובחן עם שיתוק מוחין קל, הוא קיבל הכרה כנכה והמערכת החיסונית שלו מאוד רגישה. הוא יכול להידבק במחלה ולכן אנחנו לא יכולים לנסוע. כרגע אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות. אנשים לא צריכים לטוס ולחשוב על זה שכשיחזרו הם ישנו בבידוד, זה לא הגיוני".

 

ויתרו על הנסיעה ברגע האחרון

אמש, בשעה 23:00 המריאה מנתב"ג טיסה מספר LY81 של אל על לתאילנד. כמה נוסעים, ששמעו על ההנחיה החדשה רק לאחר הגעתם לבית הנתיבות, החליטו ברגע האחרון לוותר על הנסיעה למזרח ולשוב לבתיהם. זמן קצר לפני הטיסה חיפשו באל על דיילים שיוקפצו לאייש את המטוס בעקבות החלטת דיילים אחרים להישאר בבתיהם.

 

זהר פרץ (21) ודניאל שטרית (21) המריאו לחופשת שחרור שתחל בעיר פאטאיה. "בהתחלה היו לנו הרבה חששות בעיקר מהמשפחה והחברים אבל החלטנו לטוס", סיפר פרץ. "עשינו את הבדיקות שלנו, עשינו חושבים, וכנראה שיהיה בסדר. הרבה אמרו לא לנסוע, אחים ואחיות, כי זה סיפור מאוד מדובר בעולם אבל הסיכוי שיקרה לנו משהו מתאונת דרכים גבוה יותר מאשר שנידבק בווירוס. השתחררנו לפני חודש מהצבא וזה טיול אחרי בתאילנד פיליפינים ועוד מדינות המזרח".

 

שטרית סיפר כי הביא מסכות וג'ל אלכוהול. "הבאנו שיהיה למרות שלא בטוח שזה עוזר. זאת לא התקופה הכי טובה אבל טסים כי סידרנו כבר הכול ומה זה כבר הנגיף הזה. קראתי על הנגיף והתעניינתי אבל כשאני מסתכל על המצב זה נראה פחות נורא כמו שזה מתואר בתקשורת. יש לנו חברים בתאילנד והם אומרים שלא מרגישים את זה כל כך".

 

ישראלים שטסים לתאילנד למרות החשש מנגיף הקורונה ()
"יהיה בסדר". זהר ושטרית

ישראלים שטסים לתאילנד למרות החשש מנגיף הקורונה ()
"אין לי ברירה". בוקל

ישראלים שטסים לתאילנד למרות החשש מנגיף הקורונה ()
"יש חששות במשפחה ובעבודה". שטרן

ג'קי בוקל (65) המריא לבנגקוק מאחר שלא יכול היה לדחות את הנסיעה הדחופה. "אני חייב להגיע לשם כי יש לי משהו ב-20 לחודש", סיפר בוקל ליד שער העלייה למטוס. "גם אם זה קורונה או לא קורונה אני חייב להגיע ואין לי ברירה. אין לי חששות, לוקחים איתנו מסכות ואלכוהול לנקות את כל המקומות שבהם אנחנו יושבים וכפפות ולא נצמד לאנשים ונתרחק כמה שיותר מהם. יותר מזה אין מה לעשות. אי אפשר להמשיך את החיים בלי זה ואני חייב להכנס לבנגקוק ואין לי ברירה". על הנחיית משרד הבריאות החדשה אמר: "לי אין ברירה וכשאין ברירה אין ברירה. אם הייתי יכול - הייתי חוזר מיד הביתה. אנשים אומרים לי שאני לא נורמלי".

 

צחי שטרן מנתניה טס לחופשה בת 10 ימים בתאילנד. "לי אין חששות אבל במשפחה יש חששות וגם בעבודה", סיפר שטרן. "אני לא פוחד ורואה שהכול רגוע. יש לי חברים שם שמרגיעים אותי. יש חשש בטיסה חזרה כי לא ידוע מי יהיה על המטוס. הבנתי שאולי אכנס לבידוד שאחזור לארץ, אעשה בדיקת דם, והכול יהיה בסדר. בכל מקרה אמלא את הוראות משרד הבריאות. אנשים ששמעו שאני טס לתאילנד אמרו שיש לי אומץ, אימא אמרה לי לבטל. אנשים אמרו שאני אדביק אותם, אבל אני לוקח את הסיכון כדי לנסוע לבטן-גב ומסאז'ים".

ספינת הקורונה ביפן (צילום: AP)
"ספינת הקורונה" ביפן(צילום: AP)

בתוך כך, משרד הבריאות עדכן אמש כי על ספינת התענוגות "דיימונד פרינסס", שעוגנת מול חופי יוקוהומה ביפן, התגלתה נוסעת ישראלית שלישית שנדבקה בקורונה ופונתה לטיפול רפואי. בשעות הבוקר אתמול עדכן משרד הבריאות על השניים הראשונים מתוך 15 הישראלים על הספינה שאובחנו עם הידבקות בנגיף.  

 

מניין המתים מנגיף קורונה בסין עומד על יותר מ-1,600 בני אדם. בתאילנד אותרו עד כה 34 מקרים של הידבקות בנגיף, במקאו 10, בהונג קונג 57 ובסינגפור 72. ברחבי העולם נדבקו בנגיף עד כה יותר מ-69 אלף בני אדם.


פורסם לראשונה 16/02/2020 23:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים