מניין המתים מנגיף הקורונה עלה ל-1,775, יותר מ-71 אלף נדבקו
הרשויות בסין דיווחו על 105 מקרי מוות נוספים מהנגיף, רובם במחוז חוביי, מוקד ההתפרצות. האמריקנים מ"ספינת הקורונה" המריאו לארה"ב
בהלת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:
משפחות הישראלים על ספינת הקורונה זועמות
נשיא סין היה מודע לסכנה הרבה לפני הציבור
חיי הסינים: עובדים מהבית, אוכלים לבד
מה יקרה אם הנגיף יתפשט באפריקה?
יותר מ-71,330 איש בסין וברחבי העולם נדבקו עד כה בנגיף הקורונה (או בשמו הרשמי COVID-19). קרוב ל-11 אלף איש החלימו ושוחררו מבתי החולים. אתמול דווח על מוות ראשון בטייוואן – המקרה החמישי סך הכול מחוץ לסין, אחרי הפיליפינים, הונג קונג, יפן וצרפת.
הלילה המריאו חזרה לארה"ב מאות נוסעים אמריקנים ששהו בספינת התענוגות "דיימונד פרינסס". הם יצאו בשתי טיסות שכר מנמל התעופה האנדה שבטוקיו. כ-380 אמריקנים שהו בבידוד על הספינה, שזכתה לכינוי "ספינת הקורונה", אולם רק מי שלא נדבק בנגיף הורשה לעזוב אותה.
אחת מהנוסעים האמריקנים אמרה שהם טסים לבסיס חיל האוויר "טראוויס" בקליפורניה, ואז יישלחו לאומאהה או לסן אנטוניו לעוד שבועיים של בידוד על אדמת ארה"ב. משרד ההגנה האמריקני מסר כי הטיסה השנייה תנחת בבסיס של חיל האוויר בטקסס.
מתיו סמית, נוסע אמריקני נוסף, פרסם בטוויטר תמונות המציגות צי של יותר מעשרה אוטובוסים שהעבירו אזרחים אמריקנים מנמל יוקוהמה בה עוגנת ספינת הקורונה במשך כשבועיים לשדה התעופה. סמית אמר שגורמים אמריקנים, לבושים בחליפות מגן ומסכות פנים, ביקרו בחדרו בספינה בכדי לבדוק אם הוא יהיה בין הטסים. הוא אמר שהוא רצה להישאר.
אתמול הגיע צוות מומחים בינלאומי לבייג'ינג וקיים את הפגישה הראשונה שלו עם עמיתיו הסינים. מארגון הבריאות הבינלאומי נמסר כי "אנו מצפים לשיתוף הפעולה החשוב שיתרום לידע העולמי על התפרצות נגיף הקורונה". עוד נמסר כי "הקהילה הבינלאומית צריכה להשתמש בחלון ההזדמנויות כדי להעצים את ההיערכות להתפשטות הנגיף".
אתמול הודיע משרד הבריאות הישראלי כי שלוש מתוך 15 הישראלים שנמצאים על "ספינת הקורונה" נדבקו בנגיף. כ-255 קנדים וכ-330 תושבי הונג קונג נמצאים על הספינה או הועברו לטיפול בבתי חולים ביפן. על הספינה ישנם גם 35 איטלקים, בהם 25 אנשי צוות, כולל הקברניט. עד כה נדבקו על הספינה 355 בני אדם, המספר הגבוה ביותר מחוץ לסין.
נשיא סין, שי ג'ינפינג, חשף אתמול כי היה מודע לסכנה הרבה לפני שהיא נחשפה לציבור. בנאום שנשא אמר שי כי נתן הנחיה להתמודד עם התפרצות הנגיף כבר ב-7 בינואר, כשבועיים לפני שפורסמו הנחיות לציבור.
דבריו של שי אישרו לראשונה את העובדה שידע על התפרצות נגיף הקורונה גם בזמן שהרשויות במחוז חוביי המעיטו בסכנות הנשקפות ממנו. הוא הוסיף גם כי הוא זה שהורה על עוצר בעיר ווהאן שבמחוז חוביי, שבה החלה התפרצות הנגיף. לדבריו, "ב-22 בינואר, בעקבות ההתפשטות המהירה של המגפה ואתגרי המניעה והבקרה, הוריתי על מחוז חוביי להוציא לפועל שליטה מחמירה על תנועת האנשים".