שתף קטע נבחר

 

נערכים לבידוד הישראלים מהספינה: מהמטוס הפרטי - למתחם המיוחד

אחרי שינחתו בנתב"ג בטיסה ישירה מיפן, יועברו הישראלים ששהו בספינת התענוגות "דיימונד פרינסס" למתחם מבודד בבית החולים שיבא. במרכז הרפואי כבר נערכים לקבלתם, וישלבו בין היתר רובוט כדי למנוע מגע ישיר בין הצוות למטופלים: "יוכל לשאת גם כלים כמו סטטוסקופ"

 

ההיערכות בשיבא: רובוט ומתחם מבודד    (צילום: סיון חילאי )

ההיערכות בשיבא: רובוט ומתחם מבודד    (צילום: סיון חילאי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עם סיום הבידוד בספינת התענוגות "דיימונד פרינסס" שעוגנת מול יפן ביום רביעי הקרוב, צפויים הישראלים שנותרו נצורים במשך שבועיים לשוב לישראל, ולהישלח ישירות לבידוד בבית החולים שיבא בתל השומר. הבוקר שלח להם המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו מכתב ובו פירט את הדרך לשחרורם, ובמה הוא יהיה כפוף.

 

בהלת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

מניין המתים מנגיף הקורונה עלה ל-1,775, יותר מ-71 אלף נדבקו

בחירות: תיבחן הצבת קלפיות ייעודיות לאזרחים השוהים בבידוד

כך יתבצע פינוי הישראלים מספינת הקורונה

נשיא סין חשף שהיה מודע לסכנת הקורונה הרבה לפני הציבור

עובדים מהבית, אוכלים לבד: כך השתנו חיי הסינים

  

עד מועד השחרור צפויים כל הישראלים לעבור בדיקות שישללו את הימצאות נגיף הקורונה בגופם, ועם ירידתם מהספינה הם יעברו בדיקה רפואית נוספת. בהמשך הם ישובו במטוס פרטי שחכרו חברות הביטוח. המטוס נמצא כעת בבנגקוק וצפוי לצאת לדרכו ביום רביעי לטוקיו. ביום חמישי בבוקר (שעון יפן) ימריא המטוס לישראל עם 12 הנוסעים שעדיין שוהים על הספינה, בכפוף למעבר הבדיקה הרפואית.

מתחם הבידוד בתל השומר ( באדיבות המרכז הרפואי שיבא)
מתחם הבידוד בתל השומר( באדיבות המרכז הרפואי שיבא)

דגל ישראל בספינה
דגל ישראל בספינה "דיימונד פרינסס"(צילום: AFP)

בתוך כך, בבית החולים שיבא החלו כבר להתכונן לבואם של הישראלים מיפן, והחלו להכין את היחידה הנפרדת והמבודדת שבה הם צפויים לשהות במשך כשבועיים. עם הנחיתה, יועברו השבים מהספינה בתיאום עם מד"א למתחם הבידוד בשיבא.

 

כדי למנוע מגע ישיר בין הצוות הרפואי לבין הנוסעים, מתכוונים בבית החולים להשתמש בטכנולוגיות חדשניות, ובהן רובוט שיאפשר לצוות הרפואי לבדוק מרחוק את המטופלים.

 

"הרובוט הזה מאפשר מעין גישת וידאו. אפשר לעמוד בנקודת הבקרה שלנו בחוץ, לכוון אותו כמה שאנחנו רוצים ואז אפשר בעצם לתקשר עם הצוות או עם האנשים שנמצאים בתוך החדר בלי צורך להיכנס פנימה", הסבירה ד"ר גליה ברקאי, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בילדים. "אפשר לחבר אליו גם סנסורים או כלים לבדיקה כמו סטטוסקופ למשל וכך אפשר גם אפילו להאזין למטופלים אם יש צורך רפואי בכך".

Quarantine facility set up at Sheba hospital  ()
בית חולים שדה לטיפול בחולי קורונה שהוקם בתל השומר

בית חולים ארעי (צילום: יריב כץ )
(צילום: יריב כץ )

 

יונתן לוי מעדכן על מצב בת משפחתו שחלתה    (צילום: אלי סגל)

יונתן לוי מעדכן על מצב בת משפחתו שחלתה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרופ' אלחנן בר-און, מנהל המרכז לרפואה במצבי חירום בשיבא, הסביר על הזהירות היתרה שבה פועלים בבית החולים כדי למנוע את התפשטות נגיף הקורונה בישראל. "העקרון שמנחה אותנו זה דבר ראשון לטפל באנשים, ככל שיזדקקו לו, החל מאנשים שיהיו למעשה בריאים, דרך אנשים שיש להם תסמינים ועד לאנשים במידת הצורך שהם חולים", הוא אמר."העקרון השני הוא להגן גם על הצוות שלנו, הצוות המטפל, ובעיקר על למעשה כל האוכלוסיה מסביב, אם זה בפריפריה הקרובה, להגן על כל מי שנמצא בבית החולים וגם על הפריפריה הרחוקה יותר".

 

פרופ' בר-און ציין כי המתחם שבו ישהו הישראלים השבים ארצה מבודד לחלוטין משאר מתחמי בית החולים. "אנחנו בונים את המתקן הזה במקום שהוא למעשה מופרד לחלוטין מהמרכז הרפואי ולכן אנחנו לא מפסיקים שום פעילות. הפעילות במרכז הרפואי ממשיכה לחלוטין כרגיל בביטחון מלא לכל מי שמטופל וכל מי שעובד כאן". עוד הוסיף בר-און כי צוותי בית החולים מנוסים בהתמודדות עם מצבים כאלה והם פועלים במלוא הזהירות הנדרשת.

 

מוקדם יותר היום התייחס שר הבריאות יעקב ליצמן להיערכות להשבת הישראלים שעל הספינה: "אנחנו עובדים בתיאום עם שלטונות יפן, משרד החוץ וכל גופי החירום במדינה על מנת להשיב ארצה את הנוסעים על הספינה בשלום, נעשה זאת תוך הקפדה יתרה על בריאות אזרחי מדינת ישראל והפקדה על בריאות הנוסעים. הנחיתי את בית החולים להערך למהלך הלוגיסטי המורכב".

 

מחמאות ליפן: "הבידוד הצליח"

הבוקר סיפר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו בשיחה עם אולפן ynet כי קיבל נתונים על הנעשה בספינה בפגישה עם נציגי משרד הבריאות היפני: "כל הממצאים שמדווחים ביומיים האחרונים הם מקרים של אנשים נדבקו באופן יזום בלי שיש להם סימני מחלה. ומכאן אנחנו יכולים ללמוד שאולי הם נשאו את הנגיף כבר כמה ימים. אם מסתכלים רק על אלה שהיו חולים באמת, אפשר לראות שבסך הכול תהליך הבידוד שנעשה שם הצליח, ואנשים נוספים כמעט ולא נדבקו. אולי רק אנשים שהיו סמוכים באותו תא עם מי שהיה חולה או נשא".

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות בשיחה עם אולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות בשיחה עם אולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדבריו, "היו גם ישראלים שלא נדבקו. מהניתוח שהציגו היפנים כל המקרים שהיו זה המקרים שהיו שנדבקו מהסבב הראשון שלפני שגילו בכלל שיש בעיה".

 

הוא עדכן כי נכון לשעות הבוקר, כל הישראלים שעל הסיפון נבדקו למעט שניים. "אנחנו רוצים לארגן להם הטסה ישירה לישראל ולהמשיך את הבידוד שלהם בישראל, וככה גם הודעתי להם. בסך הכול זה המצב כרגע. יכול להיות ששחרור 2,700 אנשים זה תהליך מורכב שייקח יומיים".

ספינת הקורונה דיימונד פרינסס יפן (צילום: AFP)
ממתינים לסיום הבידוד. ספינת ה"דיימונד פרינסס"(צילום: AFP)

ספינת הקורונה דיימונד פרינסס יפן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ספינת הקורונה ביפן (צילום: AP)
(צילום: AP)

הוא ציין שלושת החולים יידרשו לשהות בבית החולים ביפן עד שיתקבלו בדיקות שליליות לנגיף. "צריך לעשות איזון בין הפגיעה באנשים לבין השמירה על בריאות הציבור. לפי כל המידע שיש בידי אני לא חושב שיש בעיה להביא אותם, וגם הם יהיו בבידוד. אני אהיה צמוד איתם בדרך ואני אשמור עליהם".

 

האמריקנים פונו במטוסים

על ה"דיימונד פריננסס" 3,700 נוסעים ואנשי צוות, 380 מתוכם אמריקנים שרובם פונו הלילה. 14 מהם שבו הלילה במטוסים לאחר שאובחנו כנשאי הנגיף. לפי ההודעה שפרסמה מחלקת המדינה, הנוסעים זוהו כנדבקים עוד לפני ההמראה מנמל התעופה האנדה שבטוקיו. בדרך לשני המטוסים החכורים התקבלו תוצאות הבדיקות שנערכו לחלקם לפני כמה ימים. הללו הראו כי 14 מהנוסעים נדבקו בנגיף. במחלקת המדינה הדגישו כי אף לא אחד מהם פיתח תסמינים של המחלה, והוחלט לאפשר להם לעלות למטוסים ולשוב לארצם.

פינוי אזרחים אמריקאים מספינת הקורונה (צילום: EPA)
פינוי אזרחים אמריקנים מספינת הקורונה(צילום: EPA)

פינוי אזרחים אמריקאים מספינת הקורונה (צילום: gettyimages)
בדרך לבידוד נוסף בארה"ב(צילום: gettyimages)

מטוס שפינה אמריקנים מ דיימונד פרינסס ספינת היהלום וירוס נגיף קורונה נוחת ב קליפורניה (צילום: AFP)
אחד מהמטוסים נחת בקליפורניה(צילום: AFP)

עוד נמסר כי הם הופרדו "במהירות ובבטיחות" משאר הנוסעים בתוך שני המטוסים. "מומחים רפואיים ישגיחו מקרוב על כל הנוסעים במשך כל הטיסה", הדגישו במחלקת המדינה האמריקנית. "אלו שיפתחו תסמינים יועברו לאזור בידוד מיוחד, שם יקבלו טיפול". לפי השגרירות האמריקנית בטוקיו, הוחלט לפנות את האמריקנים כיוון שגם בבידוד בתוך הספינה היה סיכון להידבקות. ד"ר אנטוני פאוצ'י, מנהל המרכז הלאומי לאלרגיות ולמחלות זיהומיות בארה"ב, הזהיר בראיון לרשת CBS כי יכולתו של הנגיף לעבור מאדם לאדם בתוך הספינה לא מבוטלת.

 

גם האמריקנים נדרשו לבידוד נוסף של 14 יום, נוסף על הבידוד שעברו כבר בספינה. משמעות הדבר היא שהאמריקנים וגם הישראלים ישהו בבידוד כמעט ארבעה שבועות בסך הכול. מלבד האמריקנים, גם קנדה, הונג קונג, איטליה ואוסטרליה מתכננות לפנות את אזרחיהן מהספינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 באדיבות המרכז הרפואי שיבא
מתחם בידוד לחולי קורונה בשיבא
באדיבות המרכז הרפואי שיבא
מומלצים