אסיר ביטחוני לשעבר ופעיל בחזית העממית: הארגון שבלגיה הזמינה לאו"ם
המתיחות בין ירושלים לבריסל הגיעה לשיא לאחר שבלגיה הזמינה לדיון במועצת הביטחון ארגון שמשתף פעולה במשך שנים עם ארגון הטרור הפלסטיני. ישראל הבהירה כי מדובר בחציית קו אדום
המתיחות בין ירושלים לבריסל מחריפה: בלגיה, הנשיאה התורנית של מועצת הביטחון של האו"ם, הזמינה לאחרונה את בראד פארקר, יועץ בכיר ל"אגודה הבינלאומית לזכויות הילד בפלסטין" לנאום בפני חברות המועצה במסגרת דיון בנושא ילדים באזורי סכסוך מזוינים. פארקר ייצג את הסניף הפלסטיני של האגודה שבסיסה בג'נבה. הארגון קשור בקשר הדוק לארגון טרור פלסטיני וההחלטה מעוררת כעס גדול בישראל.
בשנים האחרונות מובילה בלגיה קו תקיף נגד ישראל באו"ם והחלטתה להביא את פארקר לדיון מגבירה את המתיחות עם ישראל. בשבועיים האחרונים התקיימו חילופי האשמות בין הצדדים בשיאן התקיימו שיחות נזיפה לסגן השגריר הבלגי בישראל שזומן פעמיים למשרד החוץ ולשגריר ישראל בבלגיה עמנואל נחשון, שזומן לשיחת נזיפה במשרד החוץ בבריסל. למרות זאת בלגיה לא חזרה בה ומתכוונת לארח את פארקר בדיון שיתקיים ב-24 לחודש. ישראל הבהירה לבלגיה כי מדובר בחציית קו אדום לאור הקשר שקיים לכאורה בין הסניף הפלסטיני לארגון "החזית העממית", המוכר כארגון טרור בישראל, ארה"ב איחוד האירופי ובקנדה.
ממידע שהגיע למשלחת ישראל לאו"ם עולה כי בסניף הפלסטיני מתקיים לאורך שנים שיתוף פעולה עם גופי החזית העממית. חברי הנהלה רבים מחזיקים לכאורה בקשרים מובהקים עם ארגון הטרור הפלסטיני על רקע זהות אידיאולוגית בין הגופים.
מחמוד ג'אדח, חבר הנהלה בין 2016-2012 ודמות מוכרת בחזית העממית, ריצה 17 שנה במאסר בישראל בעקבות השלכת רימון לעבר אזרחים בירושלים ושוחרר בעסקת ג'יבריל. ב-2006 נעצר בשנית. שאהוואן ג'אברין, חבר הנהלה בין 2009-2005, הורשע ב-1985 בגיוס ואימון פעילים לחזית העממית וכיום מכהן כמנכ"ל ארגון "אל-חאק" המקושר לארגון הטרור. ב-1994 ישראל התלוננה לאו"ם נגדו וטענה כי הוא "לא הפסיק את מעורבותו בטרור ועודנו שומר על מקומו בהנהגת החזית העממית".
זאקריה עודה, יו"ר חבר ההנהלה בין השנים 2018-2014, כיהן גם כחבר הנהלה באיחוד ועדות העבודה החקלאיות שהוגדר על ידי מספר גורמים כזרוע של החזית העממית בתחום החקלאות. פארא ביסאדי, יועצת משפטית ב"אגודה הבינלאומית לזכויות הילד בפלסטין", כיהנה בתפקיד זהה גם בארגון א-דמיר (Addameer) המקושר לחזית העממית. במסגרת תפקידה ביקרה ביסאדי את מזכ"ל החזית העממית, אחמד סעעדאת, בכלא הישראלי ב-2017.
פאטימה דא'אנה היא עורכת דין וחברת הנהלה בארגון בין 2018-2012. נטען כי מדובר באלמנתו של ראאד נאזל, מפקד לשעבר בזרוע הצבאית של החזית העממית. כיום חברת הנהלה בא-דמיר לצידה של שאהר פרנסיס, חברת הנהלה קודמת ב'אגודה'.
פארקר נוהג לתקוף ברשתות החברתיות את ישראל ומאשים אותה ב"התעללות בילדים ובפשעי מלחמה". בעבר תמך במשט לעזה ובטרוריסט מרוואן ברגותי אשר לטענתו מדובר ב"איש שלום שישראל עשתה לו רצח אופי". בנוסף הוא לקח חלק בהפגנה ברמאללה ב-2017 נגד הנשיא טראמפ שבמהלכה הונפו דגלי החזית העממית.
בין השנים 2017-2014 גוף המשותף לשבדיה, שוויץ, דנמרק והולנד המעניק תרומות לארגונים לא-ממשלתיים אשר נקרא "מנהלת זכויות האדם והמשפט הבינלאומי", העניק סכום של יותר ממיליון דולר לסניף הפלסטיני. ב-2017 העניק האיחוד האירופי תרומה של 961,298 אירו כאשר באותה שנה העניק "מנגנון השכנות האירופי" מענק אחר בסכום של 699,236 אירו.
בין 2019-2018 קידם הסניף הפלסטיני תמיכה במאמצי האו"ם לגבש את "הרשימה השחורה" שפורסמה לאחרונה ושלח פניות לנציבת המועצה לזכויות אדם ליישם את החלטת המועצה ולפרסם את המאגר ללא דיחוי. במשלחת הישראלית לאו"ם מקיימים פעילות דיפלומטית מוגברת לקראת הדיון. מידע נוסף על הארגון וחבריו יועבר לידי חברות מועצת הביטחון על מנת לקעקע את הלגיטימציה של פארקר כדובר במועצה. כמו כן, לפני מספר ימים שלח השגריר דנון מכתב למזכ"ל האו"ם ובו ביקש שלא יאפשר את כניסתו של פארקר למטה הארגון.
השגריר דנון תקף את החלטת מקבילו הבלגי, השגריר מארק באיטוורבה, ואמר כי "מדובר בארגון שלא רק מקדם טרור מדיני נגד מדינת ישראל אלא מורכב מאנשים הקשורים לארגון טרור רצחני שפועל נגד ישראלים. בלגיה צריכה להתעשת ולהשאיר את תומכי הטרור מחוץ לאו"ם במקום להעניק להם מקום של כבוד סביב שולחן מועצת הביטחון".