שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

מנהל בית חולים מת מקורונה במוקד ההתפרצות, עוד 97 מתו ביממה החולפת

ליו צימינג, מנהל בית חולים בעיר ווהאן, מת מקורונה. הוא הרופא השני שמת מהנגיף. הממשלה בבייג'ינג הודיעה כי עד כה נדבקו 72,436. המחקר המקיף ביותר מעלה כי שיעור התמותה עומד על 2.3 אחוזים מהנדבקים, גברים ומבוגרים בסיכון גבוה יותר למות

בבייג'ינג מדווחים הבוקר (יום ג') כי ליו צימינג, מנהל בית החולים ווצ'אנג בעיר ווהאן שבה התפרץ נגיף הקורונה, נדבק ומת. הטלוויזיה הממלכתית בסין דיווחה על מותו של ליו - אחד מבין 98 חולים שמתו ביממה האחרונה. הוא הרופא השני שמת מהנגיף. בתחילת החודש התאבלו בסין על מותו של ד"ר לי וונליאנג שהתריע מפני הנגיף - ושילם בחייו. רבבות רופאים, אחיות וכוח עזר משתתפים במאבק בנגיף ומטפלים בחולים - בעיקר במחוז חוביי.

 

ליו צימינג מנהל בית חולים בעיר ווהאן סין מת מ נגיף קורונה ()
ליו צימינג, מנהל בית החולים ווצ'אנג, שילם בחייו
  

 

בהלת הקורונה - עדכונים אחרונים ב-ynet:

חילופי האשמות בממשלה סביב הקורונה

ישראל תמנע כניסת זרים ששהו בתאילנד

"ספינת הקורונה" תטביע את הקרוזים?

מנו ספנות מבטלת הפלגות

 

 

בית החולים בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף    (צילום: רויטרס)

בית החולים בווהאן, העיר שבה התפרץ הנגיף    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נגיף הקורונה - עדכונים אחרונים:

98 מתו ביממה האחרונה מנגיף הקורונה בסין ומניין המתים עלה ל-1,868. מספר הנדבקים הגיע ל-72,436 בני אדם

מספר הנדבקים החדשים (1,886) ירד מתחת ל-2,000 לראשונה מאז 11 בפברואר

עיקר מקרי המוות (93) נמנו במחוז חוביי, בהם מנהל בית חולים מרכזי, ליו צימינג

ב-26 מדינות מחוץ לסין אובחנו עד כה 827 חולים, חמישה מתו

כ-400 חולים אובחנו בספינת ה"דיימונד פרינסס" שנמצאת בהסגר שבועיים בנמל יוקוהאמה ביפן. שלושה חולים ישראלים מטופלים בבית חולים ביפן ו-12 נמצאים בספינה ומחכים לפינוי. יותר מ-300 אמריקנים, בהם 14 חולים, הוטסו אתמול לארה"ב

מארגני המרתון בטוקיו הגבילו את המרוץ שיתקיים ב-1 במרץ לאתלטים מהשורה הראשונה ואסרה על השתתפות 38 אלף רצים 

צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן, סין (צילום: EPA)
צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן שבסין(צילום: EPA)

רופא בודק חולה שנדבק בנגיף הקורונה בבית חולים בווהאן (צילום: AFP)
רופא בודק חולה שנדבק בקורונה בווהאן(צילום: AFP)

צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן, סין (צילום: EPA)
צוות רפואי בבית חולים מאולתר בווהאן(צילום: EPA)

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: EPA)
צוותי רפואה בפעולה בבית חולים בעיר ווהאן, מוקד התפרצות הקורונה(צילום: EPA)

מרכז ספורט הפך ל בית חולים נגד נגיף הקורונה וירוס קורונה ווהאן סין (צילום: AP)
מרכז ספורט הוסב לבית חולים בעיר ווהאן(צילום: AP)

 

 

ליו צימינג, שניהל את בית החולים המרכזי בווהאן, מת בשעה 22:30 (שעון מקומי). משרד ההסברה הסיני דיווח קודם לכן כי ד"ר ליו חי וציטט את בני משפחתו שאמרו ש"בית החולים עושה כמיטב יכולתו להציל אותו". אחר כך הסבירו כי המידע התבסס על חבר של ליו שלא היה מודע לעדכון על מצבו.

 

כאמור, בתחילת החודש מת לי וונליאנג, רופא עיניים בן 34 בבית החולים המרכזי של ווהאן. שבועיים לפני התפרצות הנגיף, ב-30 בדצמבר הזהיר בצ'אט פרטי רופאים נוספים אחרי שכמה מטופלים חלו. תחילה הוא חשב שמדובר בנגיף הסארס וקרא לחבריו להשתמש במסכות כדי לא להידבק. לאחר מכן התברר שגם הוא נדבק בנגיף הקורונה. "בשוק חואה-נאן אובחנו שבעה מקרי סארס", הוא כתב אז. "הם מאושפזים בבידוד ביחידה לטיפול נמרץ אצלנו בבית חולים". חברו התריע: "תיזהר, עלולים לסגור לנו את הקבוצה".

  

כעבור שעה הוסיף לי וחידד: "החדשות האחרונות הן שמדובר בנגיף קורונה. כרגע מנסים לאפיין את סוג הנגיף. אל תפיצו את זה החוצה, בינתיים תזהירו את בני המשפחה והקרובים שלכם". ארבעה ימים אחרי שניסה להתריע, זומן לי ללשכה לביטחון הפנים והואשם ב"הפצת שמועות כוזבות המפריעות לסדר הציבורי". לפי דיווחים הוא אף נחקר עם שבעה רופאים נוספים. אחרי שהנגיף הפך למגיפה, בוטלו ההאשמות נגד השמונה והרשויות התנצלו.

 

הלילה עדכנה סין כי מניין החולים שמתו בהתפרצות נגיף הקורונה (בשמו הרשמי: COVID-19) טיפס ל-1,868 בני אדם, אחרי שביממה החולפת מתו עוד 98 אנשים שנדבקו בו - כך מסרה ועדת הבריאות הלאומית של סין. זאת בהשוואה ל-105 שמתו ביממה שקדמה לה. כמו כן נמסר כי עוד 1,886 בני אדם אובחנו עם הנגיף, ובסך הכול נדבקו בו מאז התגלה 72,436 בני אדם.

 

זו היממה הראשונה מאז חודש ינואר שבה מספר הנדבקים החדשים היה נמוך מ-2,000. עם זאת לא ברור אם מדובר בנתון שמצביע על שינוי מגמה של ממש.

 

כך נראה הרובוט שיטפל בנדבקים שיגיעו לשיבא

כך נראה הרובוט שיטפל בנדבקים שיגיעו לשיבא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המחקר המקיף ביותר: שיעור התמותה - 2.3%

המרכז הסיני לבקרה ולמניעת מחלות (CCDC) פרסם הלילה בז'ורנל הסיני לאפידמיולוגיה מחקר המתבסס על מקבץ הנתונים הרחב ביותר שפורסם עד כה. ממנו עולה כי 80.9 אחוזים ממקרי הקורונה התבטאו בתחלואה קלה, 13.8 אחוזים הוגדרו חולים במצב קשה ו-4.7 אחוזים במצב אנוש. חולים ומבוגרים נמצאים בסיכון הגבוה ביותר. גם עובדי שירותי הבריאות נמצאים בסיכון גבוה. שיעור התמותה מהווירוס עומד על 2.3 אחוזים מהנדבקים. במחוז חוביי, שבו התפרץ הנגיף שזכה לכינוי Covid-19, עומד שיעור התמותה על 2.9%.

 

שיעור התמותה הגבוה ביותר (14.8%) הוא בקרב בני יותר מ-80. בקרב המתים, אין ילדים בני פחות מתשע. שיעור התמותה עד לגיל 39 נמוך ועומד על 0.2%. בגילאים מבוגרים יותר עולה אחוז התמותה: בקרב בני יותר מ-40 עומד האחוז על 0.4%, עבור אנשים בשנות ה-50 לחייהם שיעור התמותה הוא 1.3%. בקרב בני יותר מ-60 השיעור הוא 3.6% והאחוז בקרב בני 70 פלוס הוא 8%. גברים נמצאים בסיכון גבוה יותר למות – 2.8% מהחולים, לעומת 1.7% מהנשים החולות.

 

מבין החולים הכרוניים, אלו קבוצות הסיכון: החולים במחלות קרדיו-וסקולריות (שעלולות לגרום להתקפי לב או שבץ מוחי) בצמרת הסיכון להידבק בקורונה. אחריהם, חולי סוכרת, חולים במחלות נשימתיות כרוניות וחולים ביתר לחץ דם.

 

במהלך הלילה הודיעה יפן כי היא מתכוונת להתחיל בקרוב ניסויים בטיפול בנגיף הקורונה הסיני, באמצעות תרופה לנגיף ה-HIV הגורם למחלת האיידס. "אנו מתכוננים להתחיל בניסויים קליניים בתרופות ל-HIV נגד נגיף הקורונה", אמר השר יושיהידה סוגה, שהוסיף עם זאת כי אינו יודע להעריך כמה זמן יימשך תהליך אישור התרופה. ביפן אובחנו עד כה 519 מקרי הידבקות בנגיף - 454 מהם מספינת התענוגות "דיאמונד פרינסס" העוגנת לחופי העיר יוקוהמה. מטוס שחכרה ממשלת קנדה המריא ליפן כדי לפנות את אזרחיה המצויים בהסגר בספינה מוכת הנגיף, והוא אמור להמריא איתם בחזרה לקנדה היום בערב.

 

ההיערכות בישראל

בתוך כך נמשכים המאמצים בישראל למנוע את הגעתו של הנגיף ארצה. שר הפנים אריה דרעי הורה אתמול בהמלצת משרד הבריאות כי יאסור על כניסתם לארץ של זרים ששהו בתאילנד, מקאו, סינגפור והונג קונג. זאת בנוסף על זרים ששהו בסין. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר אתמול כי "במשרד נערכים להימצאות הנגיף עד שנת 2021, זאת בהתאם לניתוח של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות".

 

לדבריו של בר סימן טוב, האסטרטגיה כעת היא להרוויח כמה שיותר זמן ללא חולה ישראלי. "אנחנו לא יכולים להיות רגועים", הוא אמר והוסיף: "מהאינדיקציה שלנו בספינה אנו רואים שזו מחלה מידבקת יותר ממה שחושבים והיא בעלת סימפטומים קשים". עוד הוא אמר כי משרד הבריאות ערוך לקלוט בבתי החולים בארץ אלפי מטופלים במקרה של הידבקות. 

  

בבית החולים שיבא בתל השומר החלו להיערך לקליטת נדבקים או חשודים בהידבקות בנגיף. הראשונים שייכנסו לבידוד בשיבא תל השומר הם 12 הישראלים השוהים בהסגר על הספינה "דיאמונד פרינסס". הם ימריאו ביום חמישי בבוקר עם תום ההסגר בספינה, במטוס פרטי שחכרו חברות הביטוח. זאת בכפוף לבדיקה רפואית והנחיות משרד הבריאות ומשרד החוץ.

מתחם הבידוד בתל השומר ( באדיבות המרכז הרפואי שיבא)
נערכים להגעת הנוסעים מספינת הקורונה. מתחם הבידוד בתל השומר( באדיבות המרכז הרפואי שיבא)

לקראת הבחירות משרד הבריאות נערך להצבעה של חולי קורונה ()
השר ליצמן ומנכ"ל משרד הבריאות בר סימן טוב בדיון הערכת מצב
 

אתמול הוטסו לארצות הברית יותר מ-300 אזרחיה שהיו בספינה, בהם 14 שאובחנו כחולים. מטוסם נחת בבסיס חיל האוויר בעיר סן אנטוניו בטקסס, ואת פניהם קיבלו אנשי צוות בחליפות מגן. שעות קודם לכן נחת מטוס נוסף ובו נוסעים מהספינה בבסיס בקליפורניה. כל הנוסעים הועברו לבידוד למשך שבועיים.

 

על רקע הבהלה מנגיף הקורונה, ענקית הטכנולוגיה אפל הזהירה הלילה את משקיעיה שלא תעמוד בתחזיות הפיננסיות לרבעון השני של השנה, עקב פגיעה בייצור מכשירי האייפון. החברה טוענת כי הביקוש למכשירי הסלולר ירד גם בסין, בשל צמצום הפעלת החנויות של אפל ואף סגירת חלק מהן.

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
הצוותים בבית החולים בווהאן(צילום: AFP)

בית חולים ב ווהאן נגיף וירוס קורונה סין (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בינתיים בארץ התנהלו חילופי האשמות בין משרד הבריאות למשרדי ממשלה אחרים. גורמים בכירים במשרדים השונים - החוץ, הכלכלה, התיירות, החקלאות והביטחון האשימו כי משרד הבריאות מפרסם אזהרות והנחיות תוך התעלמות מההשלכות הדרמטיות שלהן במישורים האחרים. הם גם האשימו את המטה לביטחון לאומי (המל"ל), בראשות מאיר בן שבת, כי שאינו מנהל את המשבר - חרף הנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו למל"ל לאגד את הטיפול הממשלתי בהתפשטות הנגיף.

 

הגורמים אמרו כי שר הבריאות יעקב ליצמן "עושה מה שהוא רוצה", תוך שהוא מתעלם מההמלצות של גורמי המקצוע במשרדים השונים, שמזהירים מפגיעה קשה ביחסי ישראל עם מדינות אסיה. משרד החוץ ביקש ממשרד הבריאות כי ישראל לא תהיה הראשונה לפרסם המלצות ואזהרות, מחשש שהדבר "יתנקם" בה ויגרום לה נזק מדיני בהמשך, כשמדינות אסיה ימהרו בעתיד לפרסם אזהרות מסע לגבי ישראל בתקופות של מתיחות ביטחונית.

 

ואכן, שגרירות תאילנד בישראל פירסמה אזהרת נסיעה לכלל אזרחיה שלא להגיע לישראל. זאת בתגובה על הנחיית משרד הבריאות שלפיה כל נוסע שמגיע מתאילנד, סינגפור, הונג קונג ומקאו נדרש להיכנס לבידוד בן שבועיים. "השגרירות סיפקה לרשויות הישראליות מידע מדויק על ההתפרצות של הקורונה בתאילנד, ותעקוב אחרי הצעדים של ישראל מקרוב", הודיעה השגרירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים