שתף קטע נבחר

 

בנט אסר על בנייה פלסטינית באזור שבשטח B

פרסום ראשון: עוזר שר הביטחון כתב ליועמ"ש המשרד כי בנייה פלסטינית ליד עמק שילה, שם הסמכות האזרחית נתונה בידי הרשות, "מהווה חלק ממאמץ לעידוד השתלטות פלסטינית על קרקעות". לפיכך, בנט אסר על הפלסטינים להמשיך את הבנייה. "שלום עכשיו": "בנט מוביל למציאות של מדינה דו-לאומית"

החלטה חריגה של שר הביטחון ויו"ר ימינה נפתלי בנט: ממכתב ששלח עוזרו של השר ליועץ המשפטי של המשרד עולה כי בנט אוסר על פלסטינים להמשיך את הבנייה באזור הסמוך לעמק שילה שבבנימין. כך נודע ל-ynet. ההחלטה מהווה צעד חריג מפני שמדובר בשטח B שלפי הסכמי אוסלו הסמכות האזרחית בתחומו, לרבות מתן אישורי בנייה, מצויה בידי הרשות הפלסטינית.

 

"מדובר בבנייה שאין הצדקה אמיתית לביצועה דווקא במיקום הנוכחי ונראה שעיקרה תכליתה לאתגר את כוחות הביטחון הישראליים", כתב עוזרו של השר לענייני התיישבות אבי רואה ליועץ המשפטי של משרד הביטחון עו"ד איתי אופיר.

 

עוד נאמר במכתב כי "מאחר שהפרויקט מהווה חלק ממאמץ מוצהר של היזם לעידוד השתלטות פלסטינית על קרקעות במרחב איו"ש, אופן ההתנהלות הביטחונית מולו עלולה לשאת השלכות רוחב ביטחוניות של כלל מרחב איו"ש החורגת מהשלכות דומות לו היה מדובר בבנייה פרטית מקומית. לפיכך, עמדת הדרג המדיני היא כי אין לאפשר בנייה במקום זה".

אזור עמק שילה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אזור עמק שילה(צילום: רויטרס)

השתלטות הפלסטינים על קרקעות באזור המדובר ()
קצב השתלטות הפלסטינים על קרקעות באזור המדובר

ביולי בשנה שעברה החלו עבודות לפריצת והקמת רשת כבישים על ידי כלים כבדים, דחפורים ובאגרים סמוך ליישובים עמיחי ועדי עד בגוש שילה. העבודות נעשות אמנם בשטחי B, שנמצאים בשליטתה האזרחית של הרשות הפלסטינית ובשליטה ביטחונית ישראלית, אך סמוך מאוד ליישובים יהודים בשטחי C שבהם השליטה היא ישראלית באופן מלא.

 

התושבים פנו בנושא לצה"ל, ולטענתם - גורמים במנהל האזרחי אמרו להם שמדובר בפריצת דרכים חקלאיות לטובת החקלאים הפלסטינים. עם התמשכות העבודות, החליטו התושבים לברר בעצמם את מטרתן. התושבים, רובם מפוני היישוב עמונה, הגיעו לאזור הבנייה וגילו כי במרחק מטרים בודדים משטח היישובים עמיחי ועדי עד הולכת ומוקמת עיירה פלסטינית. מאז העבודות הופסקו ואף הוגשה עתירה לבג"ץ.

תמונתו של נפתלי בנט (צילום: יואב דודקביץ')
השר בנט(צילום: יואב דודקביץ')

 

עימותים בין מתנחלים לכוחות הביטחון בשילה    (צילום: חוננו)

עימותים בין מתנחלים לכוחות הביטחון בשילה    (צילום: חוננו)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברקע הדברים יצוין כי בעבר התרחשו מקרים בודדים שבהם הרסה או מנעה ישראל בנייה פלסטינית בשטחי A ו-B מטעמי ביטחון מובהקים.

 

תושבי גוש שילה בירכו את שר הביטחון בנט על "החלטתו האמיצה והמשמעותית שלא לאפשר את בניית העיירה הערבית במרחק עשרות מטרים מהיישוב עמיחי ובצמוד לגוש שילה".

 

עוד ציינו התושבים כי "השר בנט בהחלטתו מונע יצירת טבעת חנק סביב גוש שילה ועל כך הערכתנו. אנחנו מחזקים את ידי השר בנט לוודא שהחלטתו תובא כעמדת המדינה ב'בג"ץ עמיחי', גם אם היועמ"ש מנדלבליט יתנגד לה כיוון שבכך הוא מונע את הפיכת גוש שילה למובלעת ושומר על ביטחון ילדינו ומשפחותינו".

 

מנגד, חגית עופרן - ראש פרויקט מעקב ההתנחלויות של "שלום עכשיו" - אמרה כי "מדובר לא רק בסיפוח של אזור C אלא בסיפוח בעצם של כל הגדה המערבית, והשר בנט מוביל אותנו למציאות של מדינה אחת דו-לאומית שבה לישראלים יש זכויות ולפלסטינים אין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים