גרמניה: הגנה למוסלמים, מאבק בימין הקיצוני
ממשלת גרמניה מתחייבת להגן על מהגרים ובני מיעוטים אחרי הפיגוע שבו נרצחו 9, רובם טורקים. שר הפנים יתגבר את הכוחות במסגדים: "הימין הקיצוני - האיום הביטחוני הגדול ביותר". קריאות למעקב אחרי מנהיגי "אלטרנטיבה לגרמניה": "אחד פתח באש, אבל רבים סיפקו לו תחמושת"
שרים בממשלת גרמניה התחייבו היום (ו') לתגבר את הנוכחות המשטרתית ברחובות, אחרי הפיגוע שבו נרצחו תשעה בני אדם בעיר הנאו. איש ימין קיצוני פתח באש בבר למעשני נרגילה ובבית קפה. בין הנרצחים לפחות חמישה אזרחים טורקים. היורה, שזוהה כטוביאס ראתג'ן בן ה-43, רצח את אמו לפני שהתאבד.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בעקבות הפיגוע קוראים בגרמניה לשנות את חוקי הנשק במדינה, ולהגן על מהגרים ובני מיעוטים. שר הפנים הורסט זיהופר הודיע על "תגבור הנוכחות המשטרתית" במסגדים, בתחנות הרכבת, בשדות התעופה ובגבולותיה של גרמניה. זיהופר אמר שאנשי הימין הקיצוני הם "האיומים הביטחוני הגדול ביותר על גרמניה". לפי זיהופר "האיום הביטחוני מהימין הקיצוני, האנטישמיות והגזענות מאוד גבוה". הוא הוסיף שהקיצוניות בימין הותירה בחודשים האחרונים "שובל של דם".
באוקטובר, ביום כיפור, נרצחו שני בני אדם בפיגוע בבית כנסת בעיר האלה. בחודש יוני נרצח בביתו פוליטיקאי שנחשב לתומך במהגרים. לפני שבוע עצרה גרמניה 12 גברים ברחבי המדינה. הם נעצרו בחשד שתכננו לבצע פיגועים במסגדים, כדי להביא את גרמניה "למצב שמזכיר מלחמת אזרחים".
שר הפנים זיהופר הצהיר שבממשלה של אנגלה מרקל "איש אינו עיוור" לאיום הימין הקיצוני. הוא הזכיר שהוא ושרת המשפטים, כריסטין למברכט, הודיעו על עדכון חוקי הנשק בשבועות האחרונים. זיהופר הוסיף שהממשלה שוקלת חוק חדש שנוגע לביטויי שנאה ברשת.
בדצמבר הודיע זיהופר על כוונתה של גרמניה לגייס לכוחות הביטחון עוד מאות אנשים, במסגרת המעקב אחרי גורמי ימין קיצוני. הוא אמר בצער ש"למרות כל המאמצים, אנחנו עדיין לא יכולים לשלול לחלוטין אפשרות שפשעים איומים כאלה יקרו".
ראש המשטרה הפדרלית, הולגר מינך, אמר כי "כמחצית" ממי שביצעו את המתקפות מהימין הקיצוני היו מוכרים למשטרה. המחבלים מהאלה ומהנאו פרסמו פוסטים גזעניים ברשת זמן קצר לפני המתקפות שלהם. מינך אמר שלגרמניה יש קושי רב באיתור מפגעים פוטנציאליים מהימין הקיצוני, מאחר שהם פועלים לבדם וללא שום תשתית "מלבד חיבור לאינטרנט". "זה אתגר גדול", הוסיף. שרת המשפטים למברכט אמרה שאנשים כאלה הם "פצצות זמן מתקתקות".
המחבל מהנאו רכש כלי נשק כחוק. בעקבות הפיגוע עולות שאלות רבות לגבי חוקי הנשק בגרמניה. אמש התקיימה בשער ברנדנבורג בברלין הפגנה שבה קראו המפגינים "לפרק את הפשיסטים מנשקם". ב-2018 החרימה גרמניה 1,091 כלי נשק ששייכים לחשודים מהימין הקיצוני, לעומת 676 שנה קודם לכן. בעקבות הפיגוע קראו חברים במפלגת השלטון השמרנית של מרקל לבצע רפורמה בחוקי הנשק, במדינה שבה ציד וענפי ירי ספורטיבי הם עדיין תחביבים פופולאריים.
גם פעילותה של מפלגת הימין הקיצוני אלטרנטיבה לגרמניה, שחבריה נמצאים בפרלמנט מאז 2017, נבחנת בחשד גדול. בגרמניה יש הטוענים שמפלגת הימין הקיצוני מספקת את הבסיס האידיאולוגי למחבלים שתוקפים בני מיעוטים. לארס קלינגביל, מזכ"ל המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, אמר כי המפלגה שמתנגדת למהגרים, ושמנהיגיה מחו על הוקעת פשעי הנאצים, צריכים "להיות תחת מעקב" של שירותי הביטחון. "אדם אחד פתח באש בהנאו, אבל היו עוד הרבה שסיפקו לו תחמושת".