שתף קטע נבחר

 

כנסים, שלטים ויציאה לרחובות: המפלגות מתכוננות לשבוע האחרון

קצת יותר משבוע נותר עד ליום הבוחר - והרשימות השונות לא מתכוונות לוותר על אף קול. חלק יעברו מדלת לדלת, חלק יחרשו את הארץ בכנסים וחלק יעשו בליץ תקשורתי. בכמה מהרשימות מתכוונים לפנות לתומכים מבית ואחרות יפנו למגזרים מפתיעים. וגם: מי משחזרת את הקמפיין מבחירות 1999?

בנימין נתניהו בני גנץ  אביגדור ליברמן אריה דרעי עמיר פרץ איתמר בן גביר איימן עודה נפתלי בנט  (צילום: AP , רויטרס, אבי מועלם, ירון ברנר)
(צילום: AP , רויטרס, אבי מועלם, ירון ברנר)

מערכת הבחירות לכנסת ה-23 עולה הילוך ומגיעה אל הישורת האחרונה. בעוד קצת יותר משבוע יצאו אזרחי ישראל בפעם השלישית ברציפות, וברשימות השונות מתכוונים לעשות הכל כדי לזכות במספר רב של מנדטים – ולמנוע בחירות רביעיות.

 

כל מה שצריך לדעת על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

הקמפיין של כחול לבן בשבוע האחרון יתמקד בשני מישורים: קמפיין השחיתות (נתניהו דואג לעצמו; גנץ דואג למדינה) וכן בהגדלת הפער במנדטים בין הרשימה לליכוד. במטה הבחירות של הרשימה מעריכים שפער גדול בין שתי המפלגות יצביע על ניצחון מובהק של כחול לבן וכך יוכלו מפלגות הימין והחרדים להצטרף יותר בקלות לממשלה בראשות בני גנץ.

בני גנץ (צילום: טל שחר )
גנץ. יפעלו להגדלת פער המנדטים מהליכוד כדי למשוך מפלגות ימין וחרדים(צילום: טל שחר )

ברשימה יגבירו את פעילות השטח. בכל יום "יצבעו" עיר אחרת בצבעי כחול לבן בעזרת פעילים ומתנדבים שיעברו בצמתים בקניונים ובמקומות הומי אדם בערים השונות, זאת במקביל לקמפיין "דואג לעצמו; דואג למדינה". "הקמפיין הזה ילווה את המפלגה עד ליום הבחירות", הסבירו בכחול לבן. "הקמפיין המסיבי יהיה גנץ דואג למדינה מול נתניהו שדואג לעצמו".

 

במהלך השבוע הקרוב ועד לבחירות חברי הקוקפיט יעשו בליץ תקשורתי בהובלת בני גנץ. כמעט לכל חברי ההנהגה נקבעו כנסים בכל ערב ובכל רחבי הארץ. האירוע המרכזי והמסכם יהיה ביום שני בנמל תל אביב תחת הכותרת "אחריי לניצחון". באירוע המרכזי, בהשתתפות כאלף פעילים, יציינו גם שנה להקמת כחול לבן.

 

גנץ מתראיין ל-ynet. ימשיכו את הבליץ התקשורתי    (צילום: אלון גרגו, יותם רונן, משי בן עמי, עריכה: משה טננבאום)

גנץ מתראיין ל-ynet. ימשיכו את הבליץ התקשורתי    (צילום: אלון גרגו, יותם רונן, משי בן עמי, עריכה: משה טננבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביום הבחירות עיקר המאמץ יהיה בהגדלת אחוזי ההצבעה במעוזים המובהקים של כחול לבן וכן בהגדלת הפער מול הליכוד. "זה לא מספיק להיות המפלגה הגדולה מכולם אלא חייבים פער גדול מהליכוד כדי שכולם יבואו אחרינו", אמרו במטה הבחירות של כחול לבן.


בליכוד מקדישים את הימים שנותרו עד לבחירות למבצע שטח של "דלת לדלת" באמצעות סטודנטים וצעירים שגויסו בתשלום כדי לשכנע מצביעים פוטנציאליים. הדגש המרכזי הוא על הקולות האבודים של אזרחים המזוהים כמצביעי ימין בכלל ומצביעי ליכוד בפרט, מתוך מטרה להגדיל את מעגל התמיכה במפלגה.

רה
נתניהו בכנס ברחובות. ממשיכים את פעילות השטח(צילום: שאול גולן )

תחת הכותרת "תבואו, אנחנו מנצחים" ינהל ראש הממשלה בנימין נתניהו קמפיין משולב של פעילות שטח, רשתות חברתיות וגם מבצע "דלת לדלת". כל פעיל שידפוק על דלתו של מצביע פוטנציאלי צפוי לומר לו "איתך אנחנו מנצחים, בלעדיך נפסיד".

 

כל חברי הכנסת והשרים של המפלגה קיבלו תחומי אחריות באזורים השונים בארץ ובמגזרים השונים, דגש חזק יושם על הקהילה האתיופית וקהילת העולים. בנוסף, לראשונה יתנהל קמפיין רחב במגזר הערבי, שם לטענת המפלגה, ניתן לגייס בין חצי מנדט למנדט.

 

נתניהו מתראיין לערוץ הערבי    (צילום: הערוץ הערבי ואתר PANET)

נתניהו מתראיין לערוץ הערבי    (צילום: הערוץ הערבי ואתר PANET)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשונה ממערכות בחירות קודמות, בליכוד לא צפויים לפעול חזק במגזר החרדי כדי לא לפגוע ביום הבחירות בכוחן של יהדות התורה וש"ס. מנגד, במקרה של רשימת ימינה, שרי הליכוד תודרכו לומר את המסר שמשמיע נתניהו, שלפיו יש להצביע אך ורק לליכוד כדי להבטיח ממשלת ימין.


מאות פעילים וחברי הכנסת של הרשימה המשותפת יערכו בימים שנותרו עד לבחירות כנסים, חוגי בית ומפגשים עם הציבור במטרה להמשיך את מגמת העליה בשיעור ההצבעה בקרב החברה הערבית. תוכנית הפעולה של הרשימה המשותפת עד ליום הבוחר מתבססת בעיקר על מערך שטח רחב היקף ועל שילוט חוצות ממוקד כדי ליצור קשר עם הבוחרים הפוטנציאליים.

 

הרשימה המשותפת צפויה לצאת בקמפיין שילוט רחב היקף בתל אביב ותקיים מפגשים בעברית של חברי כנסת בתל אביב, בחיפה ובירושלים במטרה לפנות למצביעים יהודים. לפי סקרים פנימיים של הרשימה, יש פוטנציאל של מנדט עד שני מנדטים בקרב מצביעי שמאל שמעוניינים בבית פוליטי שמבוסס על שותפות ערבית-יהודית.

הגשה רשימות מפלגות לכנסת ה-23 (צילום: עמית שאבי)
הרשימה המשותפת. פונים גם למגזר היהודי(צילום: עמית שאבי)

שלטי החוצות עבור המגזר היהודי יהיו עם הסיסמה "יאללה משותפת!" באמירה שלפיה "שמאל אמיתי לא מגמגם, לא נגרר ימינה ולא מפחד לעמוד על העקרונות שלו. שמאל אמיתי זו שותפות ערבית יהודית. שמאל אמיתי מתנגד לכיבוש. שמאל אמיתי נאבק בגזענות.

 

יו"ר הרשימה המשותפת, איימן עודה, אמר: "האזרחים הערבים הפנימו שאף אחד לא יתן לנו את ההשפעה שמגיעה לנו, אז אנחנו צריכים לקחת אותה בעצמנו. לצידנו יעמדו גם עשרות אלפי יהודים שימצאו בית פוליטי חדש שמבוסס על שותפות ערבית-יהודית. היהודים נוהרים למשותפת והתקווה לשינוי מתחילה בשותפות ערבית-יהודית". 

 


גם ברשימת ימינה הדגש המרכזי לקראת הימים האחרונים של קמפיין הבחירות יהיה על פעילות השטח והוצאת מצביעים מהבתים אל הקלפי. בימינה גייסו כאלף שגרירים שהתחייבו לגיס כל אחד כעשרה פעילים שיתנדבו ביום הבחירות כדי להעלות את שיעור ההצבעה לימינה ולמחנה הלאומי.

נפתלי בנט ריאיון אולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
בנט. "זה או ימינה או שמאלה"(צילום: אבי מועלם)

המסר המרכזי שילווה את קמפיין הרשימה בשבוע הקרוב ועד ליום הבחירות הוא "זה או ימינה או שמאלה". המסר יתמקד בסכנת המדינה הפלסטינית שעלולה לקום בעקבות תוכנית המאה ובכך שהמהפכה שמובילה הרשימה בביטחון, במשפט, בתחבורה ובחינוך ייעצר אם ימינה לא תהיה חלק מהממשלה הבאה.

 

ברשימה סבורים שהמסרים האלה יוציאו מהאדישות ציבור ימני גדול שיתייצב בקלפי ביום הבחירות.

 


קמפיין העבודה-גשר-מרצ יתמקד בשבוע האחרון של הבחירות בשני מישורים עיקריים: קמפיין שטח אינטנסיבי ב-200 צמתים ברחבי הארץ וקמפיין שידגיש את חשיבות "הגוש הגדול" על פני "המפלגה הגדולה".

 

המסר המרכזי של הרשימה יהיה שרק מפלגה גדולה משמאל לכחול לבן יכולה להוביל להקמת ממשלה חדשה ושונה. היום יציגו ברשימה את קווי היסוד של "הממשלה הבאה" בנושאים החברתיים והמדיניים לפי האג'נדה שהם מקדמים. "אנחנו מכוונים לכך שהממשלה הבאה תהיה ממשלה של שינוי ותקווה", אמרו ברשימה. "יש חשש שבני גנץ ייגרר לממשלת ימין מאכזבת".

עמיר פרץ אורלי לוי ניצן הורוביץ  (צילום: מוטי קמחי)
ראשי העבודה-גשר-מרצ. יציגו את קווי היסוד לממשלה הבאה(צילום: מוטי קמחי)

ברשימת העבודה-גשר-מרצ צפויים להדגיש את חשיבות הגוש על פני המפלגה הגדולה. "לא משנה כמה מנדטים יהיו לכחול לבן יותר מהליכוד, מי שרוצה להחליף את נתניהו ואת המדיניות שלו חייב העבודה-גשר-מרצ חזקה לצד גנץ", אמר בסוף השבוע עמיר פרץ.

 

במטה הבחירות החליטו לשחזר את קמפיין השטח הגדול של מפלגת העבודה בבחירות 1999 (אז אהוד ברק ניצח את נתניהו). מיום רביעי בלילה ועד ליום הבחירות יקימו מאות פעילים ברחבי הארץ אוהלים בכ-200 צמתים מרכזיים. עיקר ה"מאחזים" יהיו במקומות שבהם הרשימה רוצה להגדיל את אחוזי ההצבעה, כמו במגזר הערבי. במטה הבחירות החליטו לסמן גם יעד מנדטים – 12 מנדטים, יעד ריאלי לפי הסקרים הפנימיים של הרשימה.

 

בישראל ביתנו ימשיכו לעבוד עד הרגע האחרון בשתי חזיתות. מצד אחד קמפיינים שמיועדים לקהל העולים מברית המועצות, שמהווה את בסיס התומכים העיקרי של המפלגה, ובמקביל קמפיין רחב שמיועד לקהל ציוני-ליברלי.

אביגדור ליברמן באולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
ליברמן. קמפיין למגזר העולים וקמפיין לקהל ציוני-ליברלי(צילום: אבי מועלם)

במפלגה ימשיכו את ההופעות בכנסים ובפאנלים, את עבודת השטח והראיונות המיועדים לקהל הכללי, תוך ביסוס הקמפיין על התנגדות לקו שמובילות המפלגות החרדיות והקשחת העמדות בסוגיות דת ומדינה. במקביל, הקמפיין הממוקד לציבור העולים יעסוק בסוגיות שידועות כמשמעותיות למגזר – בין היתר בכספי הפנסיה והגיור.

 

בימים האחרונים הדגיש אביגדור ליברמן, והוא צפוי להמשיך להבהיר זאת עד לבחירות, כי אין ולא תהיה ממשלה עם הרשימה הערבית המשותפת – לא מתוך הממשלה ולא בתמיכה מבחוץ.

 

בש"ס ימשיכו גם בשמונת הימים הקרובים לפרוט בכל דרך על הרגשות המסורתיים של הציבור המזרחי,דתיים וחילוניים, עם המסר המרכזי של מערכת הבחירות הזו שלפיו רק היא תשמור על הצביון היהודי של מדינת ישראל מול "רודפי הדת" ליברמן ולפיד.

 

במוצאי השבת פרסמה המפלגה את התשדיר המנצח במחינתה - קליפ המציג את מסלול חייו של ישראלי בן עדות המזרח, מהקמת המדינה כשהו ילד בן 7, דרך חגיגת בר המצווה, הגיוס לצה"ל, יום החתונה, שחרור הכותל והולדת בנו ועד להיותו סבא היושב כסנדק בברית לנכדו ("וייקרא שמו בישראל: עובדיה").

ישיבת ממשלה (צילום: עמית שאבי)
דרעי. המסר המרכזי - רק ש"ס תשמור על הצביון היהודי של המדינה(צילום: עמית שאבי)

המוזיקה שמלווה את הסרטון היא הפיוט "שמח בני" בביצוע חדש ומודרני, ובסופו נשמע הרב עובדיה יוסף ז"ל קורא: "בני, ידידי, חביביי, תעשו כל שביכולתכם לחזק את התורה, לחזק את היהדות על ידי שתבחרו בש"ס". הקריין חותם עם המסר של המפלגה: "רק ש"ס תשמור על הצביון היהודי של המדינה".

 

בש"ס מקווים שהסרטון ייצור אפקט דומה לתשדיר "עננו" שהפיקה המפלגה לראת הבחירות הקודמות, שהיה באווירת ימי הרחמים והסליחות ועורר הדים רבים.

 

ביהדות התורה מרכזים מאמץ בראש ובראשונה במיצוי הכוח הקיים, כדי להבטיח שכל מי שמימש את זכות ההצבעה בבחירות הקודמות יעשה זאת גם עכשיו. "בפעם הקודמת זה עבד לנו ועלינו בכ-19 אלף קולות", אמרו במפלגה. "אבל הפעם זה יהיה הרבה יותר קשה". החשש הוא מתחושת המיאוס מהפוליטיקה ששוררת בציבור הכללי ואינה פוסחת גם על החרדים. במפלגה משתמשים במערכות ממוחשבות ובמאגרי מידע יעילים במיוחד וכך יכולים לומר בדיוק כמה אנשים במגזר לא מימשו את זכות ההצבעה.

תמונה של יעקב ליצמן (צילום: אבי מועלם)
ליצמן. "הפעם יהיה הרבה יותר קשה"(צילום: אבי מועלם)

בשבוע וקצת שנותר עד ל-2 במרץ יעשו ביהדות התורה הכל כדי להילחם בתופעה, בעיקר באמצעות קמפיין אגרסיבי בביטאונים הרשמיים שלה, בקבוצות וואטסאפ קהילתיות ובסיורים יומיים של המועמדים בכל ריכוזי החרדים.

 

במפלגה החליטו לוותר הפעם על העצרת ההמונית המסורתית שמקיימות מועצות גדולי התורה של אגודת ישראל (חסידים) ודגל התורה (ליטאים) ערב הבחירות. במקום זאת יצאו זוגות-זוגות של רבנים לכינוסי בחירות מצומצמים בערים השונות. האדמו"ר מגור, למשל, יגיע לראשונה בחייו לביקור היסטורי באלעד - שם כאלף תושבים לא השתתפו בבחירות הקודמות, הרבי מוויז'ניץ ישתתף באירוע בבית שמש והאדמו"ר מבעלז יצא לביתר עילית.

 

במקביל פועלים ביהדות התורה "מטה חרדים עובדים" - שתפקידו למנוע זליגה של קולות הזרמים המודרניים יותר במגזר לליכוד ולמפלגות אחרות בגוש הימין, "מטה דתיים לאומיים" - שפונה לציבור החרד"לי שלדעתם ימינה לא מספיק דתית ולעוצמה יהודית אין סיכוי לעבור את אחוז החסימה, וכן מטות ייעודיים לעולים, לערבים ולדרוזים. בכל המטות הללו הפעילות היא בשטח, בתוך הקהילות, ולא בקמפיינים תקשורתיים.


הקמפיין של עוצמה יהודית יתמקד בימים האחרונים של מערכת הבחירות בכותרת "רק בן גביר יציל את ביבי". ברקע התקרבות תחילת משפטו של נתניהו, בעוצמה יהודית ידגישו שנתניהו חייב את עו"ד בן גביר לצידו כחבר כנסת, זאת בטענה שבן גביר נרדף על ידי הפרקליטות וניצח אותה עשרות פעמים והוא היחיד שיכול לעזור לנתניהו. בקמפיין ידגישו שבן גביר לא רק יציל את גוש הימין עם 61 מנדטים, אלא שמינוי בן גביר כשר שייאבק בפרקליטות זו תשובה ניצחת למערכת המשפט.

איתמר בן גביר  (צילום: אבי מועלם)
בן גביר. תשובה ניצחת למערכת המשפט(צילום: אבי מועלם)

המפלגה מתכוונת להמשיך לסחוף לעברה קהלי יעד חדשים. בין היתר מתכננים בעוצמה יהודית לפנות לאבות גרושים, קשישים, נהגי מונית חקלאים ועוד. קהלים שלפי המפלגה המערכת הפוליטית לא סיפקה להם עד כה פתרונות הולמים.

 

בעוצמה יהודית הוקם חמ"ל שעוסק בגיוס אלפי מתנדבים מכל רחבי הארץ שישתתפו בפעילות ביום הבחירות ויסייעו בהבעת מצביעים לקלפיות. בין היתר הם ישנעו אנשים שרוצים להצביע למפלגה אך לא יכולים להגיע לקלפי בכוחות עצמם וכן יעסקו בשכנוע אזרחים מחוץ לקלפיות השונות.


פורסם לראשונה 22/02/2020 22:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  יאיר שגיא, שרון רביבו
גנץ ונתניהו
צילום: יאיר שגיא, שרון רביבו
מומלצים