בהלת הקורונה: בידוד לאלף תיירים במלון בטנריף
איטלקי שנפש באי הספרדי חש ברע, ואתמול התברר כי נדבק בנגיף. הרשויות הפעילו "נוהל קורונה" ובודדו אותו. כעת, לפי דיווחים, הן מונעות מאלף האנשים במלון שבו לן לצאת או להיכנס. באיטליה התגלה מקרה ראשון בדרום המדינה, בדרום קוריאה יבדקו 215 אלף חברי כנסייה
הרשויות באי טנריף הטילו סגר על מלון שבו שוהים אלף בני אדם, אחרי שתייר איטלקי התגלה כחולה בנגיף הקורונה. כך מדווחים הבוקר (ג') כלי תקשורת בספרד ובבריטניה. טנריף, הגדול באיים הקנריים, נחשב לאתר בילוי פופולרי מאוד, במיוחד עבור תיירים בריטים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
על פי ה"גרדיאן", המלון המדובר הוא H10 Costa Adeje Palace, בעיירה אדג'ה שבדרום האי. לפי הדיווח, המשטרה המקומית מקיפה את המלון ומונעת מאנשים לצאת ממנו או להיכנס אליו. רשויות הבריאות המקומיות החלו לבדוק מאות מהתיירים במלון, כדי לשלול את האפשרות שנדבקו מאותו איטלקי. "אנחנו בודקים אנשים שהיו במגע עם המטופל, כולל אנשים במלון", מסרו במשרד הבריאות של האיים הקנריים.
אותו תייר חש לאחרונה ברע, ואתמול הבדיקה הראשונית שנערכה לו מצאה כי נדבק בנגיף. נשיא האיים הקנריים, אנחל ויקטור, אמר כי בעקבות הבדיקה החיובית הופעל "נוהל קורונה". לדבריו אותו תייר נשלח לבידוד ובדיקה נוספת שנערכה לו נשלחה למדריד, כדי לאשר בוודאות שנדבק.
התייר שנדבק לן לפי ה"דיילי מייל" במשך שבעה ימים במלון, יחד עם אשתו. הוא הגיע ממחוז לומברדיה בצפון איטליה. רוב מקרי ההידבקות באיטליה, שבה אותרו לפחות 220 נשאים, מרוכזים במחוז זה. נדבקים נוספים אותרו במחוז ונטו הסמוך. על כמה עיירות שבהן גרים כ-50 אלף תושבים הוטל עוצר. רק שוטרים, צוותים רפואיים ומשאיות עם אספקה חיונית יכולים להיכנס.
המוקד הגדול ביותר מחוץ לאסיה
איטליה הפכה בתוך ימים ספורים לאחד ממוקדי ההתפרצות החמורים מחוץ לסין, והגדול ביותר מחוץ לאסיה. מניין המתים בה עומד על שבעה בני אדם. כל אלו שמתו, יש לציין, סבלו כבר ממחלות רקע, כמו למשל סרטן.
כמה מדינות פרסמו אזהרות מסע לאזורים הנגועים בצפון איטליה, בהן ישראל ובריטניה. היום, עם זאת, דווח גם על מקרה ראשון של הידבקות בדרום איטליה. מדובר אמנם בתושבת העיר ברגאמו בלומברדיה - אך היא נפשה בפאלרמו שבסיציליה. מצבה לפי הדיווח אינו חמור, והיא מאושפזת בבית חולים מקומי. בעלה וחבריה הועברו לבידוד.
רינתי דור דורסקי, מדריכת טיולים ישראלית השוהה כעת במילאנו, סיפרה בראיון לאולפן ynet כי באופן אישי לא ראתה "פאניקה" ברחובות. "בואו, זה פברואר. אנחנו לא בשיא העונה. אני לא אומרת שאין פאניקה. יש קטע נגיד שנכנסים לקניות, מחסלים מדפים בסופר-מרקטים - אבל אחרי כמה שעות ממלאים אותם. זה יותר התחושה של מה שאנחנו מקבלים במסך כי ברגע שאני עוזבת את הידיעות ויוצאת לרחוב אני שומעת את אותו רעש, אותם אוטובוסים, אותם אנשים ברחוב, זו הרגשה אישית שלי". לדבריה, כמה תיירים ביטלו את הסיורים המתוכננים שלהם, אך "עוד 40 דקות מתחיל לי סיור של גיבורים שנשארו".
מגפה עולמית? "עדיין לא"
בימים האחרונים גובר מאוד החשש מאיבוד השליטה על התפשטות הנגיף מחוץ לסין, כאשר לא רק איטליה הפכה למוקד בעייתי: גם איראן ודרום קוריאה מדווחות על יותר ויותר נדבקים ומתים. בארגון הבריאות העולמי הדגישו אתמול שמוקדם מדי לקרוא למצב בעולם "מגפה", אך הדגישו שעל המדינות השונות להיערך למצב שכזה. "השבועות האחרונים הדגימו כמה מהר יכול להתפשט נגיף חדש ברחבי העולם, לגרום פחד ולשבש את שגרת החיים", אמר מנכ"ל הארגון טדרוס אדהנום גברייסוס. "כרגע איננו עדים להתפרצות עולמית בלתי נשלטת", הוסיף.
היום עדכנו הרשויות בדרום קוריאה כי מספר הנדבקים עלה בעוד 144 ועומד כעת על 977 בני אדם. אדם עשירי מת שם מהנגיף. הרשויות הודיעו על מבצע עצום בהיקפו: הן מתכוונות לבדוק את כל 215 אלף חברי כנסיית שינצ'אונג'י, שאישה בת 61 שביקרה בטקסים שלה נחשבת למי שהחלה את ההפצה של הנגיף בעיר דגו, הרביעית בגדולה בדרום קוריאה. טרם ברור כיצד נדבקה בקורונה, לאור העובדה שלא ביקרה בחו"ל לאחרונה. הכנסייה מסרה כי תמסור לרשויות את פרטי כל חבריה, ובמשרד ראש הממשלה בדרום קוריאה הודיעו כי יבדקו אותם בהקדם האפשרי.
באיראן, מוקד נוסף של הידבקות, הפרטים על הנעשה בה ברורים פחות, על רקע טענות להסתרה של המצב האמיתי. היום עדכנה טהרן כי מניין המתים גדל ל-15, ושלפחות 95 בני אדם נדבקו. עם זאת, אתמול טען אחד מחברי הפרלמנט כי המספר האמיתי של הנדבקים גבוה בהרבה. לטענתו, רק בעיר קום, מוקד ההתפרצות באיראן, עומד מניין המתים על 50. הרשויות בטהרן הכחישו טענה זו.