אחרי הקורונה: סין חוששת ממכת ארבה
נחילי הארבה שגרמו לנזק אדיר באפריקה הגיעו לאסיה, למדינות השכנות של סין. גוף ממשלתי בבייג'ינג קרא להיערך לחדירה אפשרית של החגבים
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
באתר האינטרנט של מנהל היערות והערבות הלאומי נכתב שנחילי הארבה עלולים לחדור לאזור טיבט מפקיסטן ומהודו, ולהגיע ממיאנמר למחוז יונאן בדרום מערב סין - תלוי בתנאי מזג האוויר. מנהל היערות והערבות הזהיר שנחילי הארבה יכולים לעוף מקזחסטן ולהגיע לאזור שינג'אינג במערב הרחוק של סין.
הרשויות באזור שינג'יאנג, שבנוסף לקזחסטן גובל גם בפקיסטן, אמרו שתנאי השטח באזור (שטח הררי ללא מדבריות טרופיים) מקטינים את הסיכוי ל"מכת ארבה". עם זאת הם ציינו שהאפשרות שחגבים יגיעו בהמוניהם לשינג'יאנג עלולה לגדול בחודשים יוני ויולי, במידה והמדינות השכנות לא ישתלטו ביעילות על נחילי הארבה.
במעבר ההרים חונג'ארב באזור שינג'יאנג, בין סין לפקיסטן, החלו לבדוק אם החגבים נמצאים באזור ברדיוס של עד 2 ק"מ. הם בודקים את הרכבים שמגיעים למעבר הגבול, מחטאים אותם במידת הצורך ובוחנים גם את הסחורות. התקשורת הממלכתית דיווחה שהרשויות מנסות לאתר חגבים בוגרים או קרקע וצמחים עם ביצים של החרקים.
נחילים של "ארבה המדבר" גרמו נזק אדיר לחקלאות בכמה מדינות במזרח אפריקה, וההערכה היא שכמות החרקים ביבשת היא הגדולה בשנים האחרונות. לאחרונה הגיעו נחילי הארבה גם להודו ופקיסטן. הם מסוגלים להתקדם למרחק של עד 150 ק"מ ביום.
הגוף הממשלתי בסין אמר שבייג'ינג הקימה צוות שייפגש החודש כדי לעקוב אחרי פלישה אפשרית של החגבים, ולדון איך אפשר להתמודד עם התופעה. מנהל היערות והערבות הדגיש כמה חשוב לעקוב אחרי נחילי הארבה ולמנוע את הגעתם לסין, וציין שבמידת הצורך המדינה תשתמש בחומרי הדברה ובאמצעים נוספים, ושחברי הצוות יהיו מוכנים לנקוט צעדים מידיים ויעילים נגד נחילי הארבה.