ביקורת חריפה על עמיר פרץ: "הוביל את השמאל לכישלון צורב"
אווירת נכאים במפלגה המאוחדת שאותה הוביל יו"ר העבודה: בכירים במחנה קראו לח"כ פרץ להתפטר לאלתר מתפקידו, בדיוק כפי שדרש מקודמו בתפקיד אבי גבאי. "הוא קיבל 4.3% בעיר שלו, אין יותר שמאל בישראל"
הסכינים נשלפות: יום אחרי הכישלון הגדול של המפלגה שמאחדת את העבודה-גשר-מרצ, נמתחה היום (ג') ביקורת חריפה על היו"ר ח"כ עמיר פרץ. "הוא הוביל את מחנה השמאל לכישלון צורב. אין יותר שמאל בישראל", אמרו בכירים במחנה. "שלוש מפלגות עושות הסכם לאיחוד ובסוף מביאות שישה או שבעה מנדטים. עמיר צריך להתפטר בדיוק כמו שדרש יום אחד אחרי הבחירות מאבי גבאי שהביא את אותה תוצאה בבחירות".
כל מה שצריך לדעת על בחירות 2020 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet
גורם במחנה טען כי פרץ עשה טעות פוליטית דרמטית לאחר שיצא בימים האחרונים בקמפיין להקמת ממשלת מיעוט של כחול לבן והעבודה-גשר-מרצ בתמיכה חיצונית של הרשימה המשותפת וישראל ביתנו. "היה מעבר של מנדטים בין הגושים כאשר מצביעים עברו מכחול לבן לליכוד בגלל הספין שלו כאילו סוכם על הקמת ממשלת מיעוט עם המשותפת. זה הרג את בני גנץ", אמר בכיר במחנה.
עוד אמרו במחנה השמאל כי פרץ ניהל קמפיין מנותק וחילק תפקידי שרים לחברי הרשימה עוד לפני שידע אם הוא בכלל חלק מהממשלה הבאה. "פרץ חילק תיקים לבכירי המפלגה כאילו הוא מרכיב את הממשלה הבאה והתחייב למנות שר ערבי כאילו יש לו 30 מנדטים", אמר גורם במפלגה. "במבחן התוצאה עמיר פרץ נכשל. הוא קיבל 4.3% בשדרות ואורלי לוי-אבקסיס הביאה 150 קולות בבית שאן".
בעבודה מתחו ביקורת גם על מזכ"ל המפלגה ערן חרמוני, שזמן קצר לאחר התבוסה בבחירות של יו"ר העבודה לשעבר אבי גבאי – קרא לו להתפטר לאלתר. "לאור תוצאות הבחירות ההרסניות על אבי גבאי לקחת אחריות ולהתפטר לאלתר מתפקידו", פרסם אז חרמוני.
מזכ"ל העבודה מסר בתגובה כי לא מדובר במקרים זהים. "יש הבדל דרמטי בין המקרים", אמר חרמוני. "אבי גבאי קיבל את המפלגה עם 24 מנדטים והוא הוביל אותנו לקריסה של שישה מנדטים. אבי גבאי דיבר על 30 מנדטים ובסקרים וסיים עם שישה מנדטים. הנפילה של גבאי הייתה הרבה יותר דרמטית ומשמעותית וריסקה את מפלגת העבודה מהפוזיציה העיקרית שלה כמפלגת אלטרנטיבה שלטונית".
על כישלונו של פרץ בבחירות אמר חרמוני: "פרץ קיבל את המפלגה עם שישה מנדטים וכמו כל דבר בחיים מלאכת השיקום היתה מאוד קשה ומורכבת. אני עדיין מאמין שלמפלגת העבודה יש מקום משמעותי במערכת הפוליטית. אני לא חושב שעמיר צריך להתפטר. הוא לקח על כתפיו אתגר מאוד כבד".
חרמוני הביע מורת רוח מכחול לבן ואמר: "מי שהתנהל בצורה לא אחראית וחזירית זה בני גנץ ובעיקר יאיר לפיד שמשך אותו לשם. הם פגעו בקמפיין מכוער ברשימה שלנו וגרמו לאובדן מנדטים בגוש". מקורביו של פרץ הוסיפו כי החיבור עם מרצ היה הכרחי ונכון, אחרת מרצ לא הייתה עוברת את אחוז החסימה וגוש הימין היה מקבל בקלות 61 מנדטים".
"פרץ ימשיך להוביל את המפלגה"
מהעבודה-גשר-מרצ נמסר: "לאורך כל מערכת הבחירות הנהיג עמיר פרץ מדיניות אחראית מתוך תחושת שליחות ודאגה לגוש המרכז-שמאל. מתוך תחושת האחריות ולמרות שאמר מספר פעמים 'שהשלם יהיה קטן מסך חלקיו', ביצע איחוד בשמאל כדי למנוע אובדן קולות לגוש. בנוסף, חתם על הסכם עודפים עם כחול לבן מתוך אותה תחושת אחריות.
"מחנה השלום והצדק החברתי חי וקיים ובחרו בו מאות אלפי ישראלים ותהיה לו נציגות ערכית וראויה גם בכנסת הבאה. אנו סבורים שמנהיגות ואחריות ערכית כמו גם נאמנות לדרך של צדק חברתי הם ההצלחה האמיתית ולכן עמיר פרץ ימשיך להוביל את המפלגה המאוחדת ולהיאבק למען ערכים אלה".
פרץ ספג מהלומה קשה בעירו - פחות מ-600 מתושבי שדרות הצביעה לרשימה שבראשה הוא עומד. הבוקר, מחוץ לביתו, אמר פרץ: "אנחנו הולכים לעבוד מאוד קשה, יש לי הרבה מאוד תוכניות, גם לדרך שבה צריך להגדיל את תפישת העולם שלנו, ויש לי הרבה מאוד עבודה במפלגה ואת זה אני הולך לעשות". הוא סירב לומר כיצד בכוונתו לנהוג אם יקבל הצעה מראש הממשלה בנימין נתניהו להצטרף לקואליציה.
אמש, לאחר פרסום תוצאות המדגמים, תקף פרץ בחריפות את כחול לבן ואמר כי היא ניהלה "קמפיין חסר אחריות שפגע במחנה". פרץ הוסיף: "נמתין לתוצאות האמת, ולאחר מכן נפעל לחיזוק דרכנו. אני אומר לכם - אל תפלו לרגע ברוחכם אלא להפך - אתם יצרתם אווירה של תקווה.
"בחרנו ללכת למהלך הזה מתוך אחריות להבטיח גוש גדול שייתן סיכוי לממשלה חדשה", אמר פרץ על החיבור עם גשר ומרצ. "עשינו הכול, כשעתידה של המדינה לנגד עינינו. חתמנו הסכם עודפים עם כחול לבן, נתנו גיבוי לגנץ ודווקא ברגעים הקריטיים התחיל קמפיין חסר אחריות של כחול לבן. אין לנו כוונה לדבר על אכלו לנו שתו לנו, אמשיך לנהוג באחריות".