התיאטרון ריק, הברים מפוצצים: הקורונה חדרה גם לבועה התל אביבית
רחבת היכל התרבות הייתה שוממת, המבוגרים במקום תיארו יציאה מהבית כ"הרפתקה". שלוש דקות הליכה משם צוחקים רוקדים ושותים: "אני צעירה ולא מפחדת". אז האם הנגיף משפיע על חיי התרבות והבילוי בתל אביב? תלוי את מי שואלים
קצת אחרי שמונה בערב, יום חמישי, הרחבה הגדולה שמול היכל התרבות ותיאטרון הבימה בתל אביב הייתה - יחסית לשעה - די שוממת. אחד המאבטחים בכניסה למופע מוזיקלי שאמור להתחיל בעוד מספר דקות, נראה מעט משועמם וחסר מעש.
"בגלל הקורונה היו היום ביטולי קהל של יותר מחמישים אחוז. האנשים המבוגרים שאוהבים קונצרטים ובאים לפה הם בקבוצת הסיכון, ובגלל הקורונה הם מפחדים לצאת מהבית", הוא מספר. "בכלל יש הרבה ביטולים של אירועים לפורים וחצי מהחברים שלי, שעובדים בחברת האבטחה שאני עובד בה, הולכים לשבת בבית החודש - בלי משכורת. ממש דיכאון הקורונה הזאת, אוכלת לנו את הכיס".
קורונה בישראל: האם אתם צריכים להיכנס לבידוד? רשימת המקומות הנגועים
עדכוני קורונה: 25 חולים בישראל, ירידות חדות בבורסות בתל אביב ובעולם
פורים בצל הקורונה: "צריכים להמשיך את החיים"
שני זוגות מבוגרים חובבי מוזיקה ותרבות, שקצת איחרו, שואלים בלחץ את המאבטח המשועמם אם ההופעה של יואב קוטנר כבר התחילה. אחד הגברים משתף אותנו בתחושותיו לגבי האווירה יוצאת הדופן שמסביב: "קצת מוזר להסתובב כאן עכשיו - כי אין אנשים". הוא מוסיף ש"בגלל שאנחנו מתקרבים במהירות לגיל של קבוצת הסיכון, זה הופך את כל היציאה הזאת לחוויה הרפתקנית - שזה דווקא כיף".
בת זוגו מצחקקת בעצבנות ומתוודה בפנינו שהיא דווקא מפחדת מהקורונה. "אני רואה שלא הגיעו הרבה אנשים להופעה - ככה יהיה פחות מלחיץ לשבת באולם. אבל האח של הכלה שלי חזר מגרמניה שלשום ונכנס לבידוד, זה מלחיץ", היא אומרת, "אני לא יודעת מה לעשות ומה יהיה בליל הסדר".
זוג מבוגר נוסף, שאוחז בכרטיסים לאחד המופעים, נראה מסתודד במסתוריות. הגבר אוחז בשתי מסכות פנים מקופלות ובודק אותן וממשש אותן בעיון רב. כשפנינו אליהם הסבירו: "אנחנו לא מפחדים מהקורונה, עובדה שבאנו לכאן לשמוע את דני רובס, שזה הזמר שאנחנו הכי אוהבים בעולם. מה שכן, כדי להימנע מהידבקות מיותרת הבאנו מסכות פנים ונשתמש בהן - רק אחרי שיכבו את האור באולם, אנחנו לא רוצים להלחיץ את הצופים ולהרוס להם את האווירה".
מתברר שמדובר במסכות פנים מיוחדות - תוצרת בית עם שיפור הנדסי משוכלל, בהתאם לצו השעה, הכולל שכבה שנייה של בידוד לפה באמצעות נייר סופג לבן, כמו זה שמנקים איתו את השיש. "זהירות היתר היא בגלל שמדובר באולם קונצרטים עם קהל יחסית מבוגר ומערכת מיזוג סגורה - שמבחינת הקורונה זה ממש לא טוב. השכבה השנייה של הנייר שהוספתי למסכה תיתן לנו את ההגנה הנוספת".
בקרב הצעירים, שגרה: "לא קשור אלינו, מחלה של מבוגרים"
שלוש דקות הליכה משם, לכיוון הברים ובתי הקפה התוססים ברחוב קינג' ג'ורג' הסמוך, נראה כי הגענו למדינה אחרת. כולם צעירים, כולם שמחים ויש הרבה אלכוהול באוויר. שלוש חברות טובות, שבאו מרמת גן לחגוג בתל אביב, מרימות צ'ייסרים של וודקה ועל השולחן יש כוסות גדולות של בירה וצלחת צ'יפס.
אנחנו שואלים על הקורונה והן מתחילות לצחוק בלי הפסקה. אחת מהן מצליחה לעצור את הצחקוקים וטוענת כי אין שום סיבה לדאגה. "אני צעירה ואני לא מפחדת מהקורונה, זאת מחלה של זקנים. לפי מה שהבנתי, כל המתים מהנגיף הם אנשים מאוד מבוגרים - זה לא קשור אליי".
עומרי חזק, שיצא לבלות עם ארוסתו וחברים, דווקא נשמע נלהב מהמגפה החדשה ואולי אפילו מחכה לרגע שבו יונחה להיכנס לבידוד. "אני מקווה לקבל בידוד ושבועיים חופש מהעבודה - לחיי הקורונה!"
קצת אחרי השעה עשר בערב, בבר האופנתי "מברוק" מתחילה מסיבת תחפושות עליזה עם מוזיקת ריקודים ועשרות החוגגים מפרים את כל הוראות הבטיחות הרשמיות נגד הקורונה שהפיץ לאחרונה משרד הבריאות. כיפה אדומה גברית במיוחד מתחבקת עם מליפיסנט המכשפה הרעה, קוסמת בחצאית שחורה וכנפיים מנשקת על הלחי זוג צעיר שמחופש לשלדים וכולם מתחככים ונוגעים אחד בשני.
אנחנו שואלים את המלצרית שמתרוצצת בין השולחנות עם תחפושת של שחקנית כדורגל, אם נגיף הקורונה משפיע על חיי הלילה של תל אביב - היא בתגובה צוחקת, רוקדת ומצביעה לכל הכיוונים. "תראה מה קורה פה מסביבך, כולם חוגגים! כאן זה הבועה, הקורונה לא יכולה להיכנס פנימה".
היא מצטרפת לקו "הקורונה לא פוגעת בצעירים" ואומרת ש"זאת מחלה של אנשים מבוגרים, הם בסכנת הידבקות, הם שולטים בהפחדות בתקשורת והם עושים את כל ההיסטריה ודורשים בידודים. אני יכולה להבין אותם - הם יכולים למות מזה כמו משפעת".