שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

המאבק בקורונה: סגר הוטל על כרבע מתושבי איטליה

הממשלה הטילה עוצר על יותר מ-15 מיליון בני אדם במחוז לומברדיה ובמחוזות נוספים בצפון, לאחר ש-1,200 נדבקו ביממה האחרונה בנגיף. כניסה ויציאה תתאפשר רק במקרים חריגים. המוזיאונים, בתי הקולנוע והתיאטראות ייסגרו בכל רחבי איטליה: "אם נשנה את אורח החיים - ננצח"

 

סגר הקורונה באיטליה: תופסים את הרכבת האחרונה בתחנה במילאנו

סגר הקורונה באיטליה: תופסים את הרכבת האחרונה בתחנה במילאנו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה חתם הבוקר (ראשון) על צו שמטיל סגר על כרבע מתושבי המדינה במטרה להילחם בהתפשטות נגיף הקורונה. הצו יגביל את התנועה במחוז לומברדיה שבירתו מילאנו, במחוז ונטו שבירתו ונציה וב-13 מחוזות נוספים בצפון המדינה, ויישאר בתוקף עד ל-3 באפריל. כניסה לאזורים אלה ויציאה מהם תתאפשר רק במקרים חריגים. מספר הנדבקים בנגיף באיטליה זינק אתמול ל-5,883 בני אדם, ועד כה מתו כתוצאה ממנו 233 בני אדם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הצעד הדרסטי, שמשפיע על יותר מ-15 מיליון בני אדם, מגיע בזמן שהנגיף ממשיך להתפשט בקצב מסחרר באיטליה. יותר מ-1,200 בני אדם נדבקו רק ביממה האחרונה - הנתון הגבוה ביותר ביום אחד באיטליה מאז שהנגיף הגיע למדינה לפני 15 ימים - ו-36 בני אדם מתו. אנג'לו בורלי, ראש הסוכנות להגנה על האזרחים, אמר שמבין הנדבקים 589 מאושפזים בטיפול נמרץ ו-567 החלימו.

  (צילום: AFP)
עם מסכה מחוץ לקולוסיאום ברומא(צילום: AFP)
Visitors wearing masks at the Colosseum in Rome   ()
 
לא יעד מוצלח לטוס אליו בימים אלו: תיירים במסיכות בקולוסיאום ברומא (צילום: AP)
(צילום: AP)

תושבים עומדים בתור בסופר במילאנו (צילום: AFP)
עומדים בתור בסופר במילאנו(צילום: AFP)

תושבים עומדים בתור בסופר במילאנו (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הדיווחים על כוונת הממשלה להטיל עוצר באזורים המדוברים נפוצו כבר אמש וגרמו לבהלה בקרב התושבים, ורבים מהם מיהרו לתחנות הרכבת במטרה להימלט מהאזור בטרם יוטל הסגר. הממשלה החליטה על הטלת הסגר לאחר שהצעדים האחרים שנקטה לא הצליחו לעצור את התפשטות הנגיף. עד לפרסום הצו הוטל סגר רק על אזורים מצומצמים בצפון איטליה, שמכונים "אזורים אדומים", ובהם חיים כ-50 אלף איש. כעת מדובר בצעדים דרמטיים בהרבה, שדורשים שלא להיכנס ולצאת מ-15 מחוזות באיטליה.

 

בכל האזורים שמופיעים בצו - בין השאר במחוזות אמיליה-רומאנה ופיימונטה - יבוטלו כל אירועי הספורט, התרבות והדת. בתי הספר, המוזיאונים, חדרי הכושר ושאר מקומות הבילוי יישארו סגורים לפחות עד ל-3 באפריל. איטליה, שמנסה לגייס רופאים חדשים כדי להתמודד עם העומס, גם אסרה על עובדים במערכת הבריאות לעזוב את אותם אזורים.

 

בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP דיווחו הבוקר כי בצו שעליו חתם ראש הממשלה האיטלקי נכללת גם הוראה שלפיה כל בתי הקולנוע, התיאטראות, המוזיאונים, הפאבים והמועדונים - בכל רחבי איטליה ולא רק באזורי הסגר בצפונה - יישארו סגורים עד 3 באפריל.

598 (צילום: EPA)
תיירים במילאנו(צילום: EPA)

אישה עם מסכה מילאנו איטליה  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

6 (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

בורלי אמר כבר אתמול שבעקבות המשבר הממשלה תאשר בהמשך צו עם צעדים דרסטיים להשתלטות על הנגיף. הצו יהיה המשך לצעדים מחמירים שננקטו לאחרונה, שכוללים סגירה של בתי ספר ואוניברסיטאות, בתי קולנוע ואירועים ציבוריים רבים. בורלי לא פירט על הצעדים המתוכננים. "אם האזרחים שלנו יאמצו גישה אחראית וישנו את אורח החיים שלהם – אנחנו ננצח בקרב הזה", הוא אמר.

 

מקרי ההידבקות הראשונים באיטליה היו במחוז לומברדיה בצפון המדינה ובאזורים סמוכים, אך מאז התפשט הנגיף ברחבי המדינה. מבין כ-20 מחוזות באיטליה בשמונה נרשמו מקרי מוות מהקורונה. באיטליה ציינו שקורבנות הנגיף הם בעיקר קשישים שסבלו ממחלות רקע, ושהגיל הממוצע של החולים שמתו הוא יותר מ-81. 

 

לפי הנתונים באיטליה 85% מהנדבקים ו-92% מקורבנות הנגיף מגיעים משלושה מחוזות בצפון המדינה: לומברדיה, ונטו ואמיליה-רומנה. באותם אזורים בתי החולים נמצאים תחת עומס אדיר. ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה אמר לפני כמה ימים שהוא חושש שמערכת הבריאות לא תעמוד בעומס. "בתי החולים שלנו, למרות היעילות שלהם, נמצאים בסכנת קריסה. יש לנו בעיה של מחלקות טיפול נמרץ", הוא אמר.

  (צילום: AP)
המוזיאונים ייסגרו בכל רחבי איטליה. ברומא(צילום: AP)

  (צילום: MCT)
צוות חיטוי בכנסייה בנאפולי(צילום: MCT)

  (צילום: רויטרס)
תיירים עם מסכות בפירנצה(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נגיף הקורונה התפרץ בסוף 2019 בעיר ווהאן בסין, ובהמשך הוא התפשט בממדים גדולים גם לדרום קוריאה, איראן ואיטליה. הגבולות הפתוחים של מדינות האיחוד האירופי סייעו להפצת הנגיף במהירות ברחבי היבשת, ומדינות רבות באירופה נערכות להתמודדות עם התפשטות חמורה של הנגיף גם בשטחן.

 

עד כה גבה הנגיף את חייהם של יותר מ-3,600 בני אדם ביותר מ-90 מדינות ברחבי העולם. יותר מ-106 אלף נדבקו. בזמן שהנגיף ממשיך להתפשט לעוד ועוד מדינות, רשויות הבריאות בסין ממשיכות לדווח על ירידה במקרי ההידבקות. הלילה דווחו 44 מקרי הידבקות בכל סין, לעומת 99 ביממה הקודמת, ובסך הכל נדבקו ברחבי המדינה 80,695 בני אדם. כמו כן, הרשויות דיווחו על 27 מקרי מוות ביממה האחרונה, לעומת 28 מקרים ביממה הקודמת. כל מקרי המוות החדשים התרחשו במחוז חוביי, מוקד התפרצות הנגיף, ובסך הכל מתו בסין 3,097 בני אדם.


פורסם לראשונה 07/03/2020 21:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עם מסכה מחוץ לקולסיאום ברומא
צילום: AFP
מומלצים