שתף קטע נבחר

 
צילום:  AFP, EPA

טראמפ השתתף בכנס שבו היה אדם שנדבק בקורונה: "לא מודאג"

הנגיף מתפשט לעוד ועוד מדינות בארה"ב, אך הנשיא האמריקני טוען: "עשינו עבודה פנטסטית". אדם נוסף שהשתתף בוועידת איפא"ק נדבק, מקרה ראשון אובחן בוושינגטון די. סי ו"ספינת הקורונה" מקליפורניה תורשה לעגון. מקרה מוות ראשון בדרום אמריקה, באוסטרליה יש כבר 3 מתים

נגיף הקורונה ממשיך להתפשט בארצות הברית, והלילה (בין שבת לראשון) אותרו חולים ראשונים גם בבירה וושינגטון די.סי ובמדינות מיזורי וקנזס. מושל מדינת ניו יורק הכריז על מצב חירום, אדם נוסף שהשתתף בוועידת איפא"ק נדבק בנגיף ועשרות עובדים בשדה התעופה בלוס אנג'לס נשלחו לבידוד. בנוסף לכל אלה, אדם שאובחן כחיובי לנגיף השתתף בכנס שבו נכחו גם הנשיא דונלד טראמפ וסגנו מייק פנס.

דונלד טראמפ (צילום: Getty Images)
"לא נבטל עצרות". טראמפ בכנס CPAC(צילום: Getty Images)

שדה התעופה JFK ריק בגלל הקורונה (צילום: AFP)
שדה התעופה הריק של ניו יורק. מצב חירום הוכרז במדינה(צילום: AFP)

שדה התעופה JFK ריק בגלל הקורונה (צילום: Getty Images)
(צילום: Getty Images)

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

19 בני אדם מתו עד כה כתוצאה מהנגיף בארה"ב - 16 מהם בוושינגטון - ו-32 מהמדינות שבה דיווחו על מקרי הידבקות בשטחן. יותר מ-442 בני אדם נדבקו בקורונה בארה"ב, כשהמוקדים העיקריים הם וושינגטון (103 מקרים), ניו יורק (89 מקרים) וקליפורניה (81 מקרים). הבהלה מהתפשטות המחלה הובילה לביטול הופעות, כנסים ואירועים רבים, ומספר אוניברסיטאות ביקשו מהסטודנטים להישאר בבית ולהשתתף בשיעורים דרך האינטרנט.

 

מארגני הוועידה לפעילות פוליטית שמרנית (CPAC), שבה השתתפו טראמפ ופנס ב-29 בפברואר, הודיעו הלילה כי אחד המשתתפים אובחן כחיובי לקורונה לאחר שנחשף לנגיף לפני האירוע. לפי המארגנים, אותו אדם לא היו במגע עם הנשיא האמריקני או עם סגנו. מהבית הלבן נמסר כי "הרופא של הנשיא, השירות החשאי של ארה"ב והבית הלבן עובדים כדי להבטיח שכל אמצעי הזהירות ננקטים במטרה לשמור על המשפחה הראשונה - ועל כל עובדי הבית הלבן".

 

טראמפ עצמו אמר לעיתונאים כי הוא "כלל לא מודאג" מהאפשרות שנחשף לנגיף, והוסיף שלא יבטל עצרות פוליטיות בעקבות התפשטות הקורונה בארה"ב. "יהיו לנו עצרות אדירות, אנחנו מצליחים מאוד", אמר טראמפ, והוסיף: "עשינו עבודה פנטסטית בעניין הנגיף". למרות דבריו, הממשל האמריקני סופג ביקורת על כך שלא פעל בזמן כדי לברר את היקף ההתפשטות בארה"ב ולמנוע אותה.

שדה התעופה JFK ריק בגלל הקורונה (צילום: Getty Images)
בהלת הקורונה בניו יורק(צילום: Getty Images)

גראנד פרינסס גרנד פרינסס ספינת תענוגות ספינה ליד קליפורניה ארה
תעגון בנמל לא מסחרי. ספינת התענוגות גראנד פרינסס(צילום: AFP)

נגיף קורונה - סיקור נרחב ב-ynet :

השאלות הנפוצות למוקד מד"א - והתשובות

יו"ר ארגון הבריאות העולמי: כך תפחיתו את סיכויי ההדבקה

נמצאים בבידוד? מותר לשמוע את קריאת המגילה בשידור וידאו חי

לפני ואחרי הקורונה: תמונות לוויין מהעולם

 

בתוך כך, סגן הנשיא פנס אמר כי אוניית "גראנד פרינסס" שעליה נדבקו 19 אנשי צוות ושני נוסעים, תעגון בנמל לא מסחרי בארה"ב. פנס, שלא ציין את שם הנמל ומיקומו, אמר כי "כלל האנשים על הסיפון ייבדקו שוב. מי שצריך להיות בהסגר יועבר להסגר, ומי שצריך לקבל טיפול יקבל טיפול". פנס הוסיף כי הרשויות עוקבות אחר ספינת תענוגות נוספות, שייתכן שאנשי צוות מ"גראנד פרינסס" השתתפו בהפלגות על סיפונה. מלבד זאת, בארה"ב ממשיכים לאתר את 2,500 הנוסעים שירדו מהספינה בסן פרנסיסקו שבקליפורניה.

 

 

מנחיתים ערכות בדיקה על ספינת "גראנד פרינסס"    (צילום: רויטרס)

מנחיתים ערכות בדיקה על ספינת "גראנד פרינסס"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בניו יורק קפץ מספר הנדבקים מ-21 אתמול ל-89 הלילה. מושל המדינה אנדרו קומו הכריז על מצב חירום, ואמר כי הצעד יאפשר לניו יורק לקנות אספקה ולהעסיק עובדים במהירות ובקלות גדולות יותר, ובכך לסייע למחלקות הבריאות לפקח על חולים שנמצאים בבידוד עצמי. בכך מצטרפת ניו יורק לקליפורניה, מרילנד, וושינגטון ויוטה שכבר הכריזו על מצב חירום בשטחן.

 

נציב מינהל המזון והתרופות האמריקאי, ספטן האן, אמר במסיבת עיתונאים בבית הלבן כי 2.1 מיליון ערכות בדיקה של הנגיף יועברו למעבדות שאינן ציבוריות עד יום שני. לדבריו, המטרה היא לספקן בעיקר לקליפורינה ולוושינגטון, שם הסיכון הגדול ביותר להתפשטות חמורה של המחלה. הוא הוסיף כי הוא מאמין שבקרוב יוכל המינהל לשלוח 4 מיליון ערכות נוספות.

 

ארה
פוטנציאל להתפשטות חמורה. פינוי אדם בוושינגטון(צילום: AFP)

נגיף קורונה חיטוי מעבר חציה סיאול דרום קוראיה (צילום: gettyimages)
"גלו בגרות - צמצמו את השימוש במסכות הפנים". חיטוי הנגיף בדרום קוריאה(צילום: gettyimages)

הלילה נודע גם כי אדם שלישי שהשתתף בוועידת השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק בוושינגטון נדבק בנגיף. הרשויות במחוז לוס אנג'לס שבו הוא מתגורר מסרו כי ייתכן שאותו אדם נחשף לנגיף בכנס עצמו. באיפא"ק מסרו אתמול כי שניים ממשתתפי הכנס אובחנו כנשאי הנגיף, וייעצו למשתתפים לפנות לגורמי הבריאות. בכנס השתתפו אלפי בני אדם, בהם השגרירים הישראלים רון דרמר ודני דנון, סגן הנשיא האמריקני פנס, מזכיר המדינה מייק פומפאו וחברי קונגרס רבים.

 

בנוסף, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה הלילה כי עשרות עובדים בשדה התעופה הבינלאומי בלוס אנג'לס קיבלו הוראה לשהות בבידוד עד 17 במרץ לאחר ששני עובדים אחרים נדבקו בנגיף. העובדים שנדבקו היו אחראים על אבחון רפואי שלנוסעים שמגיעים ללוס אנג'לס בטיסות בינלאומיות. גורם ממשלתי אמר לרויטרס כי עדיין לא ברור אם העובדים נדבקו על-ידי נוסעים, קולגות או אנשים בסביבת המגורים שלהם. יש לציין כי ביום רביעי האחרון אובחן מקרה נוסף של עובד שנדבק בשדה התעופה בלוס אנג'לס.

 

מקרה מוות ראשון בדרום אמריקה, מגמת הירידה בסין נמשכת

במהלך הלילה אירע מקרה מוות ראשון כתוצאה מקורונה בדרום אמריקה. משרד הבריאות של ארגנטינה מסר כי גבר בן 64 מבואנוס איירס, ששב למדינה מאירופה ב-25 בפברואר, מת כתוצאה מהמחלה. הוא אושפז בבידוד ב-4 במרץ וסבל ממחלות רקע. 

בית חולים בווהאן, מוקד התפרצות נגיף הקורונה (צילום: AFP)
בית חולים בעיר ווהאן שבסין. מספר המקרים בירידה(צילום: AFP)

 

 

מד"א מסביר: כמה עובדות על נגיף הקורונה    (צילום: מד"א)

מד"א מסביר: כמה עובדות על נגיף הקורונה    (צילום: מד"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתוך כך, בזמן שהנגיף ממשיך להתפשט ליותר ויותר מדינות ברחבי העולם, רשויות הבריאות בסין ממשיכות לדווח על ירידה במקרי ההידבקות. הלילה דווחו 44 מקרי הידבקות בכל סין, לעומת 99 ביממה הקודמת, ובסך הכל נדבקו ברחבי המדינה 80,695 בני אדם. כמו כן, הרשויות דיווחו על 27 מקרי מוות ביממה האחרונה, לעומת 28 מקרים ביממה הקודמת. כל מקרי המוות החדשים התרחשו במחוז חוביי, מוקד התפרצות הנגיף, ובסך הכל מתו בסין 3,097 בני אדם.

  

באוסטרליה דיווחו הלילה על מקרה המוות השלישי כתוצאה מהנגיף, ומספר הנדבקים הכולל במדינה עומד כעת על 74. שר הבריאות האוסטרלי גרג האנט אמר כי הממשלה הזמינה 54 מיליון מסכות פנים נוספות במטרה להגן על העובדים הרפואיים, שאמורות להגיע לאוסטרליה עד סוף חודש אפריל. הוא קרא לציבור להירגע, והוסיף כי האנשים שרוקנו את מדפי הסופרמרקט בימים האחרונים בניו סאות' ויילס "לא היו הגרסה הטובה ביותר של עצמם".

 

 

דרום קוריאה דיווחה על 93 מקרי הידבקות חדשים ביממה האחרונה, ומספר הנדבקים הכולל בה עומד כעת על 7,134. מדובר בירידה לעומת 448 מקרים חדשים שנחשפו ביממה הקודמת, אך גורמי הבריאות הזהירו שהמספרים עשויים להשתנות ככל שיתקבלו תוצאות של יותר בדיקות. במדינה קוראים לתושבים לצמצם את השימוש במסכות פנים, כדי שלא תיגמר האספקה לחולים ולעובדי הרפואה. ראש הממשלה צ'ונג סיי-קיון פנה לאזרחים: "גם אם אתם מרגישים לא בנוח, אני מבקש ממכם להראות בגרות ומודעות אזרחית המבוססת על ויתורים, התחשבות ושיתוף פעולה, כדי שאנשים שבאמת זקוקים למסכות יוכלו לקנות אותם".

 

התפרצות הנגיף החלה בחודש דצמבר בעיר ווהאן שבמחוז חוביי, ובהמשך הוא התפשט בממדים גדולים גם לדרום קוריאה, איראן ואיטליה. הגבולות הפתוחים של מדינות האיחוד האירופי סייעו להפצת הנגיף במהירות ברחבי היבשת, ומדינות רבות באירופה נערכות להתמודדות עם התפשטות חמורה של הנגיף גם בשטחן. בינתיים, איטליה הטילה סגר על רבע מתושבי המדינה בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף.

 

עד כה נדבקו בנגיף יותר מ-106 אלף בני אדם ברחבי העולם, וכ-3,600 בני אדם מתו כתוצאה ממנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Getty Images
טראמפ בוועידה לפעילות פוליטית שמרנית
צילום: Getty Images
מומלצים