"אז מה אם הופחתה הארנונה, מה לא בסדר?" | תמלילים חדשים מחקירת דוד ביטן
ח"כ דוד ביטן חשוד בין היתר כי סייע לאלברט ביטון - יזם נדל"ן שהפעיל אולם אירועים בראשון לציון - להפחית חוב שלו לעירייה בתמורה לשוחד. בחקירתו טען "השאלה אם היה צריך לשלם או לא, ולא אם הופחת". עורכי דינו: "לא קיבל כספים תמורת פעולות הקשורות בתפקידו"
בחודש ינואר הודיעה פרקליטות מיסוי וכלכלה לחבר הכנסת דוד ביטן (הליכוד) כי היועץ המשפטי לממשלה שוקל להעמידו לדין, בכפוף לשימוע, בעבירות של לקיחת שוחד מבעלי אינטרסים שונים בסך של כ-990 אלף שקל, זכות לדירות ועוד. הפרקליטות מייחסת לביטן שורת עבירות נוספות, שביצע לכאורה בתשע פרשות שונות בין 2011 ל-2017.
אחת הפרשיות בה מיוחס לביטן שוחד היא "פרשת אלברט ביטון". על-פי החשד, אלברט ביטון הוא יזם נדל"ן המקורב לביטן. חברת "אמריקן סייף רום", המפעילה אולם אירועים בראשון לציון ושביטון הוא אחד מבעליה, צברה ב-2017 חובות לעירייה בשל אי תשלום ארנונה. בעקבות זאת, פנה ביטון לביטן וביקש את סיועו מול העירייה בהפחתת החובות. ביטן נענה לבקשה. הוא קיים פגישות עם בכירים בעירייה ובעקבות מעורבותו הופחת בסוף החוב ל-54 אלף שקל. לטענת הפרקליטות, בתמורה לסיוע שילם ביטון שוחד של עשרת אלפים שקל לביטן באמצעות עד המדינה, שהיה מקורב מאד לביטן. ביטן וביטון מכחישים את עניין מתן השוחד.
ב-6.12.2017 ביטן נחקר במשך שעות ארוכות בלהב 433, זו הייתה חקירתו השנייה במשטרה והוא נשאל על אלברט ביטון. לידי ynet הגיע תמליל חקירתו של ביטן.
חוקרת: "מה היא מערכת היחסים שלך עם אלברט ביטון?".
ביטן: "קשרי ידידות, אנחנו חיים בעיר, מכירים אנשים".
חוקרת: "אתה מדבר איתו בטלפון?".
ביטן: "לפני שלושה חודשים הוא דיבר איתי, לא זוכר מתי. הם לא סגרו את עניין הארנונה. חייבו אותו על ארנונה מלאה למרות שהוא הודיע להם על סגירת העסק. אמרתי לו שיש בעיה עם זה..נדמה לי רצו לחייב אותו ב-300 אלף שקל. לא היה לי זמן להתעסק בזה...זה נראה לי מאד משונה. אמרתי לו שאבדוק את העניין".
ח"כ ביטן, בשלב זה, אינו עוד נושא בתפקיד בעיריית ראשון לציון, אלא חבר כנסת וגם יו"ר הקואליציה. בכל זאת הוא פונה לעירייה בנושא חברו ואף מגיע לשם בעצמו לפגישה בעניין. ביטן, טוענת הפרקליטות, "ניצל את מעמדו הציבורי הנובע מהיותו ח"כ ויו"ר הקואליציה". הפרקליטות טוענת כי סוכם שביטן יקבל בגין הסיוע למקורבו עשרת אלפים שקלים מאיש העסקים. הכסף, נטען, משולם דרך איש הכספים של ביטן, עד המדינה, שמקבל צ'ק ואף מספק חשבונית, ורושם הוצאה עבור קנייה בעסק שלו. הוא רושם אצלו את הסכום עבור ביטן. לבסוף מצליח ביטן לסייע בשינוי סיווג הארנונה של אולם האירועים, בו מעורב חברו - למחסן, והחוב הופחת דרמטית, מחצי מיליון שקלים ל-54 אלף.
חוקרת: "עם מי דיברת?".
ביטן: "שלומי קונסטנטין (בכיר באגף הגבייה בראשון לציון-ג.מ), אני חושב שהם הגיעו ל-300 אלף והוא (ביטון) שילם".
חוקרת: הפחיתו לו בסוף (את סכום הארנונה-ג.מ)?".
ביטן: "קצת, לא משהו".
חוקרת: "פגשת את שלומי?".
ביטן: "כן. הלכתי לעירייה. פגשתי את שלומי וגם אלברט היה. אמרתי לאלברט (ביטון-ג.מ) שהמספרים נראים לי הגיוניים ושישלם, שייפגש לבד".
חוקרת: "סכום הארנונה הופחת בסוף?".
ביטן" השאלה אם היה צריך לשלם או לא ולא אם הופחת. אז מה אם הופחת, מה לא בסדר בזה?".
חוקרת: "הסכום פחת מ-300 אלף ל-150 אלף".
ביטן: "לא חושב שצודקת". בהמשך מסביר ביטן:"הנושא פשוט אבל לפעמים צריך לסגור גם דברים לא בטלפון. היו עוד מקרים".
בהמשך מטיחה בו החוקרת את גרסת ביטון: "אלברט אומר שפגשת אותו אצל עד המדינה".
ביטן: "לא זוכר. לא ידוע לי על קשר בניהם".
חוקרת: "הוא סיפר שהתקשרת אליו וקראת לו לבוא לשבת אצל עד המדינה".
ביטן" לא זוכר. זוכר שנפגשתי איתו בבית קפה".
חוקרת: "הוא סיפר שפנה בעניין הארנונה לא קיבלו בקשתו אבל הפחיתו את הסכום מ-370 ל-150 אלף". אז מטיחה בו החוקרת:" לך הוא שילם עבור השירות שעשית לו".
ביטן: "קשקוש. בולשיט".
חוקרת: "נתן עשרת אלפים שקל".
ביטן: "שקר וכזב". בהמשך הוסיף: "הוא לא שילם לי כלום. אם הוא שילם לעד המדינה אולי הוא קנה ממנו משהו. אני חוזר על דבריי שהוא לא שילם לי שקל אחד".
לביטן מייחסת המדינה בפרשה זו לקיחת שוחד והלבנת הון, ואלברט ביטון חשוד במתן שוחד, הלבנת הון ורישום כוזב, הכל בכפוף לשימוע.
עורך הדין אורן יצחק, המייצג את ביטון ואת חברת "סייף רום" מסר: "מרשינו קיבלו את כתב החשדות וטרם קיבלו את חומר החקירה. מרשינו מכחישים את המעורבות בפרשה ומתן שוחד. מרשיי בחרו לקבל את הזימון לשימוע ולהתייצב גם לשימוע פרונטלי שיתקיים במהלך אפריל והאמת תצא לאור".
עורכי הדין דרור מתתיהו, שרון כהנא ואפרים דמרי, אשר מייצגים את ח"כ ביטן מסרו: "ח"כ ביטן מעולם לא קיבל כספים או טובות הנאה בעד פעולות הקשורות בתפקידו כעובד ציבור. כל ההחלטות שקיבל ח"כ ביטן, בעת שכיהן בתפקידים ציבוריים, היו החלטות ענייניות שהתקבלו על בסיס שיקול דעת מקצועי, כשלנגד עיניו טובת הציבור והיא בלבד. לאחר שתיחשפנה הראיות והטענות כבדות המשקל שבאמתחתנו, יתפזר הערפל ותיחשף תמונה שונה בתכלית מזו המשתקפת מכתב החשדות".