שתף קטע נבחר

 

לקראת "הכרזת ניצחון"? נשיא סין במוקד ההתפרצות

סין מדווחת בגאווה שמספר הנדבקים בנגיף הקורונה ממשיך לרדת, וכעת מזהירה את אזרחיה ממי שמגיע מחו"ל. הנשיא שי ג'ינפינג הגיע לביקור ראשון בווהאן, שבה התפרץ הנגיף: "אומר תודה לכל מי שנלחם במגיפה". כל בתי החולים הזמניים שהוקמו בעיר כדי לטפל בנדבקים נסגרו

 

נשיא סין מגיע לווהאן    (צילום: רויטרס)

נשיא סין מגיע לווהאן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נשיא סין שי ג'ינפינג הגיע היום (ג') לביקור בעיר ווהאן, שבה התפרץ נגיף הקורונה. זה הביקור הראשון של שי במוקד ההתפרצות, מה שמעיד על כך שבייג'ינג מאמינה שהמאבק שלה לבלום את התפשטות הנגיף מצליח. לפי השלטון מספר הנדבקים בסין ירד בשבוע החולף בצורה משמעותית.

 

במקביל לביקורו הודיעה סין שכל בתי החולים הזמניים שהוקמו בווהאן כדי לטפל בחולי הקורונה נסגרו. לפי רויטרס מדובר ב-14 בתי חולים.  

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

נשיא סין שי ג'ינפינג ביקור בעיר ווהאן שבה התפרץ נגיף קורונה ()
נשיא סין שי ג'ינפינג בווהאן

המפלגה הקומוניסטית לא הודיעה מראש על ביקורו של שי. התקשורת הממלכתית דיווחה ששי הגיע במטוס כדי לבחון את ההשתלטות על הנגיף באזור. בסרטון שפרסמה סין נראה הנשיא, עם מסכה על פניו, מדבר בשיחת וידאו עם רופאים ומאושפזים בבית חולים שדה שהוקם בעיר.

 

התקשורת הממלכתית בסין דיווחה שבביקורו בווהאן שי "יביע את תודתו לצוותים הרפואיים, קציני הצבא והחיילים, העובדים הקהילתיים, השוטרים והמתנדבים שנלחמו במגיפה מהחזית, וכן יבקר את המאושפזים ואת התושבים".

נשיא סין שי ג'ינפינג בביקור בבית חולים בבייג'ינג (צילום: AP)
הנשיא בביקור בבית חולים בבייג'ינג(צילום: AP)

"זה ברור ששי לא יכול היה לבקר בווהאן קודם לכן בגלל שהסכנה שהוא יידבק בנגיף הייתה בתחילה גבוהה מדי", אמר לרויטרס ז'אנג מינג, פרופסור מאוניברסיטת רנמין בבייג'ינג. "עכשיו הוא שם כדי לקטוף את הפירות. העובדה שהוא שם אומרת שהמפלגה הקומוניסטית עשויה להכריז בקרוב שהיא ניצחה את הווירוס".

 

בתי ספר ייפתחו: סין מנסה לחזור לשגרה

 

כשנגיף הקורונה התחיל להתפשט בסין שי מיעט להופיע בדיווחים שפורסמו בתקשורת הממלכתית. בשבועות האחרונים, במקביל לירידה במספר הנדבקים, התמונה השתנתה. "גלובל טייימס", כלי תקשורת שבבעלות השלטון, כתב היום בהרחבה על ההנחיות שהעביר שי לרשויות בין 7 בינואר ל-2 במרץ כדי לעצור את התפשטות הקורונה.

שי ג'ינפינג נשיא סין ב ביקור בית חולים ב בייג'ינג וירוס נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שי ג'ינפינג נשיא סין ב ביקור בית חולים ב בייג'ינג וירוס נגיף קורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

סין ספגה ביקורת קשה ברחבי העולם על התגובה הראשונית שלה להתפרצות הנגיף. היא הואשמה בפרסום נתונים שקריים ובזלזול בסכנות הקורונה. כדי לבלום את התפשטות הווירוס הטילה סין סגר על כמה אזורים – בראשם מחוז חוביי שבו נמצאת העיר ווהאן. הסגר התברר כאפקטיבי.

 

במחוז חוביי אמרו היום שבכוונתם ליישם "קוד בריאות" חדש, שיסיר חלק מהאיסורים על נסיעות. הוא מיועד לתושבים שנמצאים באזור שבו סכנת ההידבקות נמוכה או בינונית. 

  (צילום: סוכנות הידיעות הסינית שינחואה)
אחד מבתי החולים הזמניים בווהאן: "כולם ייסגרו"(צילום: סוכנות הידיעות הסינית שינחואה)

  (צילום: סוכנות הידיעות הסינית שינחואה)
(צילום: סוכנות הידיעות הסינית שינחואה)

  (צילום: סוכנות הידיעות הסינית שינחואה)
(צילום: סוכנות הידיעות הסינית שינחואה)

מתחילת התפרצות הנגיף שוחחרו מבתי החולים בסין 59,897 בני אדם. חולים ששוחררו לאחרונה יצטרכו לשהות בבידוד במשך 14 ימים.

 

נציבות הבריאות הלאומית בסין דיווחה שאתמול אותרו 19 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה, לעומת 40 יום קודם לכן. מדובר ביום השלישי ברציפות שבו לא היו נדבקים שהנגיף עבר אליהם מאנשים מחוץ למחוז חוביי.

חולה קורונה מובהל לבידוד בווהאן (צילום: רויטרס)
חולה קורונה מובהל לבידוד בווהאן(צילום: רויטרס)
 

מבין הנדבקים החדשים 17 נמצאים בעיר ווהאן. השניים האחרים מבייג'ינג ומגואנגדונג. לפי רשויות הבריאות הם נדבקו מאנשים שהגיעו מחו"ל. סין הזהירה את אזרחיה מזרים וסינים שמגיעים אליה ממדינות שבהן קצב ההתפשטות של הנגיף מהיר במיוחד, כמו איטליה ואיראן.

 

מתחילת ההתפרצות דווח בסין על 80,754 נדבקים. ברחבי העולם נדבקו יותר מ-114,300 בני אדם ויותר מ-4,000 מתו (יותר מ-3,100 בסין).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שי ג'ינפינג בביקור בווהאן
מומלצים