ממחר תיסגר תחנת הרכבת בנתב"ג לכל מי שנוחת בישראל
מתרחבות ההגבלות במטרה למנוע את התפשטות נגיף הקורונה. הנסיעה מתחנת נתב"ג תתאפשר רק לעובדי נמל התעופה וצוותי האוויר - שיזוהו באמצעות תג עובד. נוסעי טיסות הפנים יוכלו לעלות לרכבת עם הצגת כרטיס הטיסה
על רקע המאמצים למניעת התפשטות נגיף הקורונה, הוחלט כי ממחר (יום ד') תיסגר תחנת הרכבת בנתב"ג לכל מי שנוחת בישראל. הנסיעה מתחנת נתב"ג תתאפשר רק לעובדי נמל התעופה וצוותי האוויר – שיזוהו באמצעות תג עובד. נוסעי טיסות הפנים יוכלו להשתמש בשירותי הרכבת עם הצגת כרטיס טיסה. החלטה זו התקבלה בעקבות ההנחיה שפורסמה אמש, שלפיה כל מי ששב לארץ מחוץ לגבולותיה - ייכנס לבידוד ביתי למשך שבועיים.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
בהחלטת גורמי המקצוע נקבע כי נסיעה ברכבת מתחנת נתב"ג תתאפשר כאמור רק לעובדי נמל התעופה וצוותי האוויר והקרקע, בהם נציגי החברות הזרות שיזוהו באמצעות הצגת תג עובד. הנסיעה ברכבת תתאשר לנוסעי טיסות הפנים בלבד, לאחר זיהוי באמצעות כרטיסי הטיסה - תנאי הכרחי לעלייה לרכבת.
צוותי הביטחון של הרכבת יהיו אחראים על אכיפת הנהלים החדשים, שייכנסו לתוקף מחר. משרד התחבורה, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית ורכבת ישראל קוראים לציבור להישמע להוראות הפקחים, וממי שנדרש להיות בבידוד - לא לבצע נסיעות בתחבורה הציבורית כדי לא לסכן את כלל הציבור.
מוועד עובדי הרכבת נמסר כי החלטה זו "חשובה למען בריאות העובדים והנוסעים, ואנחנו מברכים על כך. עם זאת, יש לוודא כי תתקיים האכיפה הנדרשת וכי יינתנו לכך כלים. יש לוודא כי הודעה מסודרת על איסור הנסיעה ברכבת תינתן לכל השבים לארץ עם רגע הנחיתה בישראל".
בוועד קוראים "לקבוע נהלי התגוננות לכל עובדי הרכבת בכל הארץ, ולקבוע דרכי התנהלות של ציבור הנוסעים". בוועד טוענים כי ישנם חולים בנגיף שאינם יודעים על דבר מחלתם, ולכן ממשיכים לנסוע ברכבות - ומסכנים את הצוותים והנוסעים האחרים.
גורם ברכבת אמר בשיחה עם ynet כי "הצעד של משרד התחבורה מבורך". הוא התייחס לשלב הבא, אם יידרש, ואמר כי מדובר ב"יצירת אזור סטרילי לטובת פקחי הרכבת, כפי שנעשה עם נהגי האוטובוסים".
לדבריו, "כל עובד שייכנס לבידוד יוריד מהיכולת שלנו לתת שירות. יש כבר 10 פקחים בבידוד, ייתכן שנגיע למצב שבו לא יהיו לנו מספיק עובדים כדי להפעיל את הרכבות". עוד ציין הגורם כי הרכבות לא עוברות חיטוי כיום, אלא ניקיון בלבד בסוף כל יום: "נדרש ניקיון יסודי של ידיות, מכונות כרטוס ומתקנים. אלפי נוסעים נוגעים במכונת כרטיסים אחת בתל אביב - ואי אפשר לדעת אם האזור עבר חיטוי".
גם הוא העלה את החשש בקרב העובדים: "רבים חוששים להגיע לעבודה, בעיקר פקחים וקופאיות, אבל מבינים את האחריות להפעלת הרכבות. רק לא הבנו למה לא ננקטו מספיק צעדים לשמירה עליהם ועל ציבור הנוסעים", סיכם הגורם.
עלה ל-58 מניין הנדבקים בישראל
שמונה ישראלים נוספים אובחנו היום כחולים בנגיף הקורונה. במשרד הבריאות פרסמו מסלול חלקי של חלק מהנדבקים. לפי הודעת המשרד, אחד החולים הוא תושב הדרום שחזר לארץ ב-27 בפברואר מטיול משפחתי באזרבייג'ן, שם אובחנו עד כה תשעה מקרי קורונה בלבד.
חולה נוסף, שאותו הגדירו במשרד הבריאות כחולה מס' 53, הוא אדם בשנות ה-40 לחייו ממרכז הארץ שהמריא ב-20 בפברואר בטיסת אל על LY353 למינכן בשעה 06:00 ושב ב-27 בפברואר בטיסת אל על LY352 שהמריאה בשעה 21:30 ממינכן ונחתה בנתב"ג ב-28 בפברואר בשעה 02:15.
אדם נוסף בשנות ה-80 לחייו, תושב מעלה אדומים, אובחן אמש. הוא נדבק מחולה אחר, שמוגדר במשרד כחולה מספר 28.
משרד הבריאות ציין כי שני בני אדם נוספים שאובחנו כחולים בנגיף הם חולים בשנות ה-30 וה-40 לחייהם ממרכז הארץ, ששוהים בבידוד מאז שחזרו ארצה. הם המריאו מנתב"ג לאתונה בטיסת אג'יאן A3929 ב-1 במרץ בשעה 05:40, משם המשיכו בטיסה A31807 בשעה 08:30 מאתונה למינכן. הם חזרו לישראל ב-6 במרץ בשעה 06:25 ממנינגן שבגרמניה לנתב"ג, בטיסת ריינאייר מספר FR3606.
בהמשך, עדכן משרד הבריאות על עוד שלושה חולים בקורונה שאובחנו. אחד מהם, לפי הודעת המשרד, הוא גבר בן 66 מירושלים שבא במגע עם חולה מאומת. במשרד אמרו כי פרטים מלאים על חקירתו יתפרסמו בהמשך.
חולה נוסף, שאותו מגדירים במשרד הבריאות כחולה מספר 58, הוא אדם מאזור תל אביב שחזר מאוסטריה ב-7 במרץ ונכנס לבידוד. הוא המריא מתל אביב לווינה ב-29 בפברואר בשעה 06:15 בטיסה OS860. מווינה המשיך לאינסברוק בשעה 10:05 בטיסה OS911. הוא שב לווינה מאינסברוק ב-7 במרץ בטיסה OS904 שהמריאה בשעה 11:20, ומווינה המשיך לישראל באותו יום בשעה 13:05 בטיסה OS861 שנחתה בנתב"ג בשעה 17:35. בשעה 18:30 בערך השתמש בשירותי ההסעה של נתב"ג לחניון לטווח ארוך.
מוקדם יותר הודיע משרד הבריאות על קבוצת תיירים מגרמניה שביקרה בשבוע שעבר בארץ ונדבקו בקורונה. בהודעה נכתב כי התיירים היו "במגע הדוק" עם כומר מבית ג'אלא שאירח אותם בבית וחלה בנגיף - ולאחר קבלת ההודעה על כך שהו בבידוד עד לשובם לגרמניה. מהחקירה האפידמיולוגית שנערכה לקבוצה עלה כי התיירים עזבו את ישראל אתמול בשתי טיסות של אל על: LY357 לפרנקפורט ו-LY353 למינכן.
"נגיף הקורונה מרסק את התעופה הישראלית"
אמש פורסם כי חברת התעופה ארקיע מבטלת באופן מיידי את כל טיסותיה הבינלאומיות. ישראייר הודיעה כי הטיסות יבוטלו לפי שעה מתחילת השבוע הבא עד לסוף חודש מרץ בגלל הנחיות הבידוד החדשות והמחמירות לכל החוזרים מחו"ל. גם וויזאייר הודיעה על הפסקת טיסותיה לארץ מ-12 במרץ עד ל-23 במרץ.
הירידה הדרמטית בכמות הנוסעים בטיסות הבינלאומיות בישראל גורמת לקריסה של ענף התעופה, ולהיערכות מחודשת של החברות הישראליות ורשות שדות התעופה. בתום דיון ארוך שעסק בכמות הנוסעים בנמל התעופה בן גוריון, החליטה רשות שדות התעופה להכריז על צעדים נוספת במטרה לשמור על האיתנות הכלכלית ולמנוע את קריסת הפעילות.
כחלק מצמצום כוח האדם בנתב"ג, החליטה הרשות לסגור שניים מתוך ארבעה שרוולים בטרמינל 3. השרוורלים מחברים את עמדות החנייה של המטוסים לאולמות הטרמינל, שבהם גם נמצאים שערי העלייה למטוסים. במקביל, גם קומת הקרקע בנתב"ג ששימשה עבור כמה חברות תעופה לביצוע צ'ק אין לפני הטיסה נסגרה - והדלפקים הועברו משם לקומה השלישית.
בשבוע שעבר החליטה הרשות לסגור את טרמינל 1 לטיסות בינלאומיות, כך שהוא ישמש לטיסות הפנים-ארציות בלבד. בשלב זה הפעילות בנמל התעופה תתקיים כרגיל, אולם בימים הקרובים יוחלט אם לבחון מחדש את הנושא.
בנוסף, בתיאום עם ועד עובדי רשות שדות התעופה - הוחלט על הוצאת עובדים זמניים ועובדי ביטחון לחופשה ללא תשלום.